اصلاح آییننامه واردات خودروهای نو
هیات وزیران به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، آییننامه واردات خودروهای نو را اصلاح کرد. بر اساس اصلاحیه انجام شده، واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری - صنعتی در چارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آییننامه مجاز است.
محمدرضا عارف در نامهای، مصوبه تازه هیاتوزیران درباره آییننامه واردات خودرو را به وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، سازمان ملی استاندارد ایران، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ کرد.
هیات وزیران در جلسه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۱۴۰۳۲/۱۰/۵۷۲۶ تاریخ ۲ آبان ۱۴۰۳ دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و به استناد اصل یکصدوسیوهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد بند ۳ ماده ۶ آییننامه واردات خودروهای نو (موضوع تصویب نامه شماره ۱۹۳۳۷۸ - ۶۲۰۷۲ هـ تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۲) اصلاح میشود.
***
لاستیک گران شد
قیمت انواع محصولات تایر، تایرهای سواری و وانتی رادیال بلت سیمی ۲۵ درصد، تایرهای بایاس (سواری) شامل تایرهای وانتی، راهسازی، صنعتی و کشاورزی ۲۰درصد و تایرهای TBR ۴۵ درصد افزایش یافت.
انجمن صنفی صنعت تایر در بخشنامهای خبر از افزایش قیمت تایر داده است. مصطفی تنها، سخنگوی انجمن مذکور در این ارتباط تأکید کرده: «با توجه به تغییرات در رابطه با نحوه تأمین ارز مورد نیاز مواد اولیه صنعت تایر و حذف گروه کالایی نیمایی که موجب افزایش قیمت ارز تولیدکنندگان این بخش شد، در نشست مدیران عامل واحدهای تولید لاستیک نسبت به افزایش قیمت تایر تصمیمگیری شد».
بر همین اساس در این بخشنامه آمده است: با توجه به تغییرات انجامشده در رابطه با نحوه تأمین ارز مورد نیاز مواد اولیه صنعت تایر و حذف گروه کالایی نیمایی که موجب افزایش نرخ ارز از ۵۰ هزار تومان به حدود ۶۵ هزار تومان شده و این افزایش قیمت بر تمام مواد اولیه تایر تأثیرگذار بوده و در نهایت افزایش قیمت تمامشده محصولات تایر را در پی داشته است، علیهذا در راستای واقعیسازی قیمت انواع محصولات تایر، تایرهای سواری و وانتی رادیال بلت سیمی ۲۵ درصد، تایرهای بایاس ۲۰ درصد (شامل تایرهای وانتی راهسازی و صنعتی کشاورزی تیوب) و TBR و وانتی الاستیل به میزان ۴۵ درصد از تاریخ این نامه افزایش یافته و اجرایی میشود.
***
اعلام برنامه محدودیت برق صنایع
معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: برنامه مدیریت بار صنایع با توجه به محدودیت تأمین سوخت نیروگاهها ابلاغ و اجرایی شده است. محسن ذبیحی با اشاره به سرمای بیسابقه در کشور که افزایش مصرف گاز در حوزههای مختلف بویژه بخش خانگی را به دنبال داشته است، گفت: این مهم مشکلاتی را در تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهها در پی داشته به طوری که این محدودیت، موجب شده ذخایر سوخت مایع نیروگاههای نوار شمالی کشور به حد نگرانکنندهای برسد.
وی اضافه کرد: برنامه مدیریت بار در بخشهای مختلف از جمله صنایع تنظیم و به شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور ابلاغ شده که بر اساس آن و نیز نشستی که اخیرا با یکی از شهرکهای صنعتی بزرگ استان تهران داشتیم، بتوانیم همه بخشها را مدیریت کرده و محدودیتها را کاهش دهیم.
ذبیحی افزود: توافق شده بار حوزه صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی و خارج از شهرکهای صنعتی (صنایع کوچک و متوسط) که برق آنها از طریق شرکتهای توزیع تأمین میشود، مدیریت شود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: بر اساس برنامه مدیریت بار، همه مشترکان صنعتی یادشده موظف به کاهش بار مصرفی خود به میزان ۵۰ درصد از ساعت ۶ صبح تا ۵ بعدازظهر هستند و از ساعت ۵ بعدازظهر تا ساعت ۱۲ شب که حداقل مدیریت بار در بخشهای دیگر اعمال میشود، صنایع حداکثر ۱۰ درصد مجاز به مصرف هستند که آن هم بیشتر برای بخشهای سرایداری و نگهبانی و مصرفکنندههایی است که حتما باید در مدار باشند.
وی در ادامه افزود: از ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح هم عمدتا صنایعی که ۳ شیفت کاری دارند، ملزم هستند ۷۰ درصد بار مصرفی خود را کاهش دهند و حداکثر به میزان ۳۰ درصد مصرف داشته باشند.
***
افزایش ۷۰ تا ۱۰۰ هزار بشکهای تولید نفت خام
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه وضع برداشت نفت و گاز خام مناسب است، گفت: در ۳ ماه گذشته تولید نفت خام ۷۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه و گاز خام ۵۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
حمید بورد با اشاره به اینکه وضع برداشت نفت و گاز خام مناسب است، خاطرنشان کرد: در ۳ ماه گذشته هم در برداشت نفت و هم گاز خام افزایش مطلوبی داشتیم.
وی با بیان اینکه مقدار نفت خام بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه و گاز خام ۵۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است، ادامه داد: این کار حاصل همت شبانهروزی همکاران در مناطق نفتخیز بویژه در شرکت متن و نفت و گاز اروندان بوده است.
معاون وزیر نفت افزود: هماکنون برداشت گاز خام بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز است.