printlogo


کد خبر: 296263تاریخ: 1403/10/1 00:00
جمع‌آوری شبانه‌روزی اتباع غیرمجاز

شناسایی و اخراج اتباع غیرمجاز از کشور در حالی ادامه دارد که طبق اظهارات مسؤولان جمع‌آوری این افراد به صورت شبانه‌روزی در حال انجام است. علاوه بر شناسایی و اخراج اتباع غیرمجاز از کشور، استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌‌وبویراحمد، خراسان شمالی، گیلان، مازندران، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و همدان به طور کلی برای تردد و اسکان اتباع خارجی ممنوع بوده و برخی از مناطق استان‌های دیگر نیز حسب مورد، جزو مناطق ممنوعه هستند که نباید اتباع بیگانه در آنجاها حضور داشته باشند؛ اتباع بیگانه غیرمجازی که قرار است 2 میلیون نفر آنها تا پایان سال از کشور طرد شوند و هم‌اکنون نیمی از این افراد شناسایی و از ایران اخراج شده‌اند. رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با اشاره به ممنوعیت اشتغال اتباع به صورت غیرقانونی در استان‌های ممنوعه کشور گفت: تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در ‌مناطق ممنوعه خلاف قانون است. 
نادر یاراحمدی با اشاره به اینکه بر اساس «آیین‌نامه مربوط به تعیین مناطق ممنوعه برای تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در مرزهای کشور» و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مناطق ممنوعه به مناطقی گفته می‌شود که اسکان، تردد و اشتغال اتباع خارجی در آنجاها ممنوع است، اظهار کرد: برخی استان‌های ممنوعه برای ورود اتباع خارجی، تخطی کرده و اقدام به اشتغال اتباع به صورت غیرقانونی می‌کنند. مشاور وزیر کشور تاکید کرد: گردشگران، سرمایه‌گذاران، دارندگان اقامت ویژه و رانندگان گذری (ترانزیت) دارای روادید و مجوز لازم، از شمول این مصوبات خارج هستند. وی ادامه داد: در مجموع طبق این قانون استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌‌وبویراحمد، خراسان شمالی، گیلان، مازندران، سیستان‌‌وبلوچستان، هرمزگان و همدان به طور کلی برای تردد و اسکان اتباع خارجی ممنوع بوده و برخی مناطق استان‌های دیگر نیز حسب مورد، جزو مناطق ممنوعه هستند. یاراحمدی در ادامه به سفر اخیرش به استان مازندران و شهر ساری اشاره کرد و با بیان این موضوع که در این شهر اتباع خارجی بویژه افغانستانی با وجود ممنوع بودن به کار مشغولند، گفت: اشتغال و اقامت اتباع خارجی و بویژه افغانستانی حتی به صورت کوتاه‌مدت نیز در مازندران ممنوع است و اتباع اهل این کشور فقط با ویزای گردشگری می‌توانند به این خطه از شمال کشور سفر کنند. 
وی افزود: هر گونه اشتغال به کار برای اتباع افغانستانی غیرمجاز در این شهر ممنوع است. یاراحمدی خاطرنشان کرد: سالانه تعداد زیادی اتباع افغانستانی با استفاده از ویزای گردشگری به مازندران سفر می‌کنند و متأسفانه توسط برخی کارفرمایان به کار گرفته می‌شوند که این اقدام می‌تواند مخاطرات امنیتی در پی داشته باشد. بنابراین کارفرمایان نباید کسی که هویتش هنوز برای ما روشن نیست را به کار بگیرند. یاراحمدی در ادامه درباره اقدامات وزارت کشور برای پیشگیری از ورود غیرقانونی اتباع افغانستانی در کشور به ایسنا گفت: در مرز ساخت دیوارهایی برای جلوگیری از حضور گسترده اتباع در داخل کشور آغاز شده و فعالیت‌های قانونی با استفاده از مصوبات قانونی جدید و کمک‌های قوه قضائیه، در حال انجام است. مشاور وزیر کشور اظهار کرد: در تمام ایستگاه‌هایی که در کل استان‌ها و مناطق مرزی داریم از همه کسانی که شناسایی و دستگیر می‌شوند، آزمایش‌های بیومتریک شامل اثر انگشت و عنبیه ثبت می‌شود و امکان ندارد کسی را که دستگیر می‌شود نتوانیم شناسایی کنیم. اما از همه مردم نیز می‌خواهیم در این زمینه کمک کنند. استاندار تهران نیز گفت: با زحمات فراجا در همه استان تهران به صورت شبانه‌روزی جمع‌آوری اتباع غیرمجاز در حال انجام است که این افراد به اردوگاه مرکزی ورامین منتقل و از طریق مبادی ذی‌ربط طرد می‌شوند. محمدصادق معتمدیان در گفت‌وگویی با بیان اینکه از اولویت‌های وزارت کشور طرد اتباع غیرمجاز است، گفت: جلسات مشترکی با وزارت کشور و مرکز اتباع داریم؛ ما هم بر اساس موضوعات اولویت‌دار ورود کرده‌ایم و یکی از نخستین اولویت‌ها، ساماندهی اتباع غیرمجاز استان تهران است که مصمم هستیم با همکاری همه دستگاه‌ها قانون را اجرا کنیم. استاندار تهران گفت: درباره اتباع مجاز، اشتغال و اسکان و ساماندهی در دستور کار است تا با تهیه اطلس اشتغال و اسکان کار مناسبی انجام شود.

Page Generated in 0/0056 sec