برگزاری نمایشگاه نقاشی «سالی» با حضور چند کشور
نمایشگاه «سالی» با حضور چند کشور و به صورت مجازی برگزار میشود.
«سالی» عنوان نمایشگاهی گروهی است که به صورت بینالمللی از روز جمعه 7 دی 1403 در گالری فریدا برگزار میشود.
این نمایشگاه به صورت مجازی و با حضور هنرمندانی از کشورهای ایران، فرانسه، مکزیک، ایتالیا، بوسنی و هرزگووین، هلند، روسیه و آلمان در سایت هنری Artiey.com دایر خواهد شد.
نمایشگاه نقاشی «سالی» رویدادی فرهنگی و هنری است که به صورت مشترک بین چند کشور یادشده با هدف تقویت تبادلات فرهنگی، گسترش افقهای هنری و ایجاد بستری برای گفتوگو میان فرهنگها برگزار میشود. این رویداد فرصتی است برای نمایش زیباییهای هنر و انعکاس اشتراکات و تفاوتهای خلاقانه میان ملتها، تا پلهایی از دوستی و فهم متقابل میان این تمدنهای غنی ساخته شود.
***
آزیتا ترکاشوند نامزد بهترین بازیگر زن «تورنتو» شد
همزمان با راهیابی «پاپایا» به ششمین دوره جشنواره Couch Film Festival تورنتو در تازهترین حضور بینالمللی خود، آزیتا ترکاشوند، بازیگر این فیلم کوتاه به عنوان نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر زن معرفی شد.
این ششمین حضور بینالمللی پاپایا است. این فیلم علاوه بر جشنوارهCouch Film Festival، به جشنوارههای بینالمللی دیگری نیز راه یافته است؛ از جمله جشنواره گوآ و علیبابا در هندوستان و همچنین جشنوارهای در آفریقای جنوبی.
آیین اکران فیلم «پاپایا» 27 دسامبر در تورنتوی کانادا برگزار خواهد شد. همچنین این فیلم موفق شد در بخش رقابتی هفتادوهشتمین دوره جشنواره بزرگ سالرنوی ایتالیا پذیرفته شود.
قصه پاپایا به نویسندگی فاطیما اباحمزه است که به ارزش واقعی و جایگاه واقعی یک زن در نهاد خانواده که پیامدهای مثبت آن جامعه را نیز متحول و متاثر از خود میکند، میپردازد.
همچنین، کارگردان این فیلم، عرفان احتشامی، پیشتر فیلم بلند داستانی «خبرچین» را ساخته است.
***
اعلام اسامی داوران فیلمهای کوتاه داستانی جشنواره فجر
5 عضو هیات داوران بخش فیلمهای کوتاه داستانی در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر مشخص شدند.
طی احکامی از سوی منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر، مریم اسمیخانی (فیلمساز)، آرش رصافی (فیلمساز)، مجید شیخانصاری (تهیهکننده و مدرس سینما)، محمدرضا عرب (تهیهکننده و فیلمساز) و سیدصادق موسوی (مدیر فرهنگی) ارزیابی آثار کوتاه داستانی رسیده به دبیرخانه جشنواره را برعهده خواهند داشت.
چهلوسومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری بهمنماه سال جاری برگزار میشود.
***
کدام سالنها میزبان جشنواره تئاتر فجر هستند
سالنهای میزبان آثار صحنهای چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شد.
اسامی سالنها، تالارها و تماشاخانههای میزبان چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش نمایشهای صحنهای اعلام شد.
بر این اساس، به ترتیب مجموعه تئاترشهر (سالن اصلی، سالن سایه، سالن چهارسو و سالن قشقایی)، تماشاخانه ایرانشهر (سالن استاد ناظرزاده کرمانی و سالن استاد سمندریان)، مرکز تئاتر مولوی (سالن اصلی)، تالار وحدت، تالار حافظ، تماشاخانه سنگلج و تالار محراب میزبان آثار نمایشی در بخش صحنهای چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در ایام برگزاری این رویداد خواهند بود.
چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور، سوم تا 13 بهمن 1403 در تهران برگزار میشود.
***
آهنگهایی خاص که پس از چند دهه برای نخستین بار اجرا شدند
ارکستر چکاوک کنسرت خود را با اجرای آهنگهایی به صحنه برد که برخی از آنها برای نخستینبار پس از چند دهه در اجرایی رسمی نواخته و خوانده میشدند.
دوشنبه شب تالار وحدت میزبان کنسرتی بود که آهنگهایش برای نخستینبار پس از چند دهه در ایران اجرا میشدند. بیشتر آهنگهای این کنسرت برای ایرانیان نوستالژیهای عمیقی دارند و ارکستر چکاوک پس از چند دهه توانست مجوز اجرای این آثار را دریافت کند. بسیاری از این قطعات از ساختههای پیشکسوتان موسیقی ایرانی هستند. نوازندگانی که برای نخستین بار این آثار را نواختهاند هم از بزرگان موسیقی ایران بودهاند. مشکل اصلی اما خوانندگان این قطعات است که بیشتر آنها با صدای خوانندگان زن در دوران پیش از انقلاب نواخته و خوانده شدهاند.
متاسفانه در موسیقی ایران رسم است که آهنگها با صدای خواننده شناخته میشوند، در حالی که آهنگ متعلق به آهنگساز است و خواننده تنها مجری بخشی از آهنگ است. در هر بار اجرای هر آهنگ، نوازنده، خواننده و حتی تنظیم آن قطعه میتوانند تغییر کنند اما آهنگساز همیشه ثابت و پابرجاست. در کنسرت دوشنبه شب قطعههای «عاشق شدم من»، «من باهاتم»، «گل گلخونه من»، «بی تو نمیخندم»، «ساقی دگر توبه شکست»، «تنهاترین مرد»، «هوس»، «زندگی ای زندگی»، «سرگذشت» و «قسم به عشق» اجرا شد.