printlogo


کد خبر: 296471تاریخ: 1403/10/6 00:00
مسیحیان آواره غزه کریسمس را غرق در رنج و ماتم گذراندند
اسرائیل ضد مسیح

گروه بین‌الملل: دیشب برای دومین سال پیاپی، همزمان با جشن مسیحی کریسمس، زادگاه حضرت عیسی مسیح(ع) در فلسطین سوت و کور بود و حدود 700 مسیحی ساکن غزه نیز همانند دیگر فلسطینی‌های این باریکه جنگ‌زده، در پی 15 ماه نسل‌کشی آشکار توسط صهیونیست‌ها، شب کریسمس را در میان آوار و گرسنگی و غرق در ماتم سپری کردند.
خبرنگار روزنامه نیویورک‌تایمز در آستانه کریسمس که توسط 2 میلیارد مسیحی در سراسر جهان بویژه در اروپا و آمریکا جشن گرفته می‌شود، سراغ مسیحیان غزه رفت. 
یکی از آنان به نام «رامز سوری» می‌گوید امسال چیزی برای جشن گرفتن کریسمس ندارد. او همچنان در بنای نیمه‌مخروبه همان کلیسای باستانی سنت پورفیریوس، واقع در شهر غزه زندگی می‌کند؛ مهم‌ترین بنای مسیحی این باریکه که پارسال در آغاز جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان بمباران هوایی شد. 
او می‌گوید این کلیسا محل امنی بود که تحت حفاظت قوانین بین‌المللی قرار داشت. با این حال، به طور مستقیم هدف قرار گرفت.
3 فرزند رامز در زمره 15  نفر از بستگان او بوده‌اند که به شهادت رسیده‌اند و او که هنوز عزادار آنهاست، می‌گوید: «امسال فقط مراسم مذهبی خود را برگزار می‌کنیم و دیگر هیچ. ما همچنان عزادار هستیم و برای جشن گرفتن یا هر کار دیگری، جز دعا برای صلح، انگیزه‌ای نداریم».
این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات محلی و اعضای جامعه کوچک مسیحیان غزه، به روایت شرایط دشوار و ناامن آنها برای بقا با پناه جستن به کلیساهای تاریخی شهر و برگزاری بی‌فروغ مناسک میلاد مسیح در شرایط جنگی پرداخت.
مسیحیان غزه سال‌ها تحت تأثیر جنگ‌های مداوم با اسرائیل و محاصره شدید اسرائیلی‌- مصری قرار داشته‌اند که محدودیت‌های شدیدی بر سفر، تجارت و زندگی روزمره‌شان اعمال کرده است. در این میان به گفته «خالد صایغ» تحلیلگر سیاسی و مسیحی اهل غزه‌، حکومت حماس دست کم با اقدامات نمادینی مانند استقبال عمومی از تعطیلات مسیحی به آنها توجه می‌کرد.
نیویورک‌تایمز  نوشت: «جامعه کوچک مسیحیان در نوار غزه، کریسمس دیگری را در جنگی نابرابر تجربه کرد. تعطیلات کریسمس که پیش‌تر با میهمانی‌های خانوادگی، آذین‌بندی و آیین شکرگزاری همراه بود، این بار، با سر کردن در پناهگاه‌های موقتی در کلیساهای تخریب‌شده‌ای می‌گذرد که در ویرانه‌های شهری در محاصره واقع شده‌اند».
اگرچه نیویورک‌تایمز در شرایطی که حدود 2 میلیون فلسطینی در باریکه غزه در شرایطی وخیم و غیرانسانی زیر آتش جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی آواره و درمانده شده‌اند، فقط به سرنوشت اقلیتی کوچک از مسیحیان توجه نشان می‌دهد اما پرداختن به همین بخش کوچک از واقعیت تلخی که زاییده توحش اسرائیل است توسط معتبرترین روزنامه سیاسی آمریکا، اهمیتی تاریخی دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: «اسرائیل بعد از هفتم اکتبر حملات هوایی و زمینی گسترده‌ای انجام داد که بیش از ۴۵ هزار نفر را کشته، بخش اعظم غزه را ویران و 2 میلیون نفر را آواره کرده است. یک هفته پس از آغاز جنگ، ارتش اسرائیل دستور تخلیه جمعی شمال غزه را صادر کرد. با این حال، بسیاری از مسیحیان ساکن محله‌های مرفه مانند ریمال، به دلیل نگرانی از شرایط جنوب، از سفر به آن منطقه خودداری کردند. در عوض، صدها نفر در 2 کلیسا، یعنی کلیسای سنت پورفیریوس و کلیسای خانواده مقدس پناه گرفتند. جورج آنتون، یکی از پناهجویان کلیسای خانواده مقدس می‌گوید این جامعه برای مدیریت نیازهای ضروری مانند غذا، سرپناه و خدمات بهداشتی، کمیته‌هایی تشکیل داده است. او اضافه می‌کند: «ما خیلی زود متوجه شدیم این جنگ مانند جنگ‌های قبلی نیست که جامعه بین‌الملل پس از یک یا 2 هفته مداخله کند».
کامیل ایاد، از مسؤولان این کلیسا که از پاییز پارسال به مصر گریخته، می‌گوید: «آینده حضور مسیحیان در غزه در معرض خطر قرار دارد. من وطنم را دوست دارم - همه ما دوست داریم - اما قبل از بازگشت، ابتدا باید وضعیت سیاسی و اقتصادی را ارزیابی کنم».
جمعیت مسیحیان غزه به طور تقریبی بین ۸۰۰ تا 1000 نفر تخمین ‌زده می‌شود اما از زمان آغاز جنگ، صدها نفر از آنها به کشورهایی مانند مصر، کانادا و استرالیا مهاجرت کرده‌اند. 
در چنین شرایطی منتر عیسی، کشیش فلسطینی در بیت‌لحم، زادگاه حضرت عیسی (ع) واقع در کرانه باختری، می‌گوید بسیاری از مسیحیانی که پیش‌تر به ماندن در غزه متعهد بودند، پس از تخریب خانه‌های‌شان اکنون تنها به دنبال حفظ امنیت فرزندان خود هستند. او می‌گوید: «امیدوارم اشتباه کنم اما جای تعجب ندارد اگر پس از جنگ، مسیحیان کمتری در غزه باقی بمانند. آنها به ما می‌گویند فقط می‌خواهیم این جهنم را ترک کنیم». 
با آنکه یکشنبه این هفته ارتش جنایتکار اسرائیل برای خارج کردن مسیحیان از غزه با هدف جلوگیری از توجه بیشتر جامعه جهانی بویژه غربی‌ها به واقعیات وحشتناک این منطقه اعلام آمادگی کرده اما رهبران کلیسای غزه که یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای جهان به شمار می‌رود و همچنین جامعه مسیحیان آن که مرفه‌ترین اقلیت باریکه پیش از جنگ اخیر بودند، حاضر به ترک غزه نیستند.
روزنامه واشنگتن‌پست، دیگر روزنامه سیاسی معتبر آمریکایی نیز در گزارشی مشابه به فراموش‌شدگی مسیحیان غزه توسط غرب به عنوان پایگاه اصلی مسیحیت در جهان اشاره کرده است. این گزارش نشان می‌دهد از نظر اسرائیلی‌ها، مسیحیان غزه نیز مثل اکثریت مسلمان چیزی جز مردمی نیستند که باید پاکسازی قومی شوند.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان شنبه گذشته با اشاره به بمباران کودکان در غزه توسط اسرائیل گفت: «دیروز کودکان بمباران شدند. این بی‌رحمی است. این جنگ نیست. می‌خواهم این را بگویم چون قلب را به درد می‌آورد».
اظهارات پاپ برای رژیم صهیونیستی خوشایند نبود و وزارت خارجه آن دیدگاه او را دل‌سردکننده و بی‌ارتباط با «زمینه اصلی مبارزه اسرائیل» خواند.
طبیعتا حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به اهالی غزه اعم از نظامی و غیرنظامی یا مسلمان و مسیحی همچنان ادامه دارد. 
خلیل سایق، جوان فلسطینی که مدیریت  طرح آگورا، یک نهاد غیردولتی آمریکایی را بر عهده دارد که دموکراسی در غرب آسیا را تبلیغ می‌کند(!)  به واشنگتن‌پست گفته است: بیش از ۷۵ درصد مسیحیان غزه، از جمله خانواده خودش، خانه‌های خود را از دست داده‌اند که وادارشان کرده به محوطه کلیساها مهاجرت کنند.
به گزارش این روزنامه، مسیحیان کرانه باختری بویژه بیت‌لحم، زادگاه حضرت عیسی(ع) و قطب زیارتی مسیحیان نیز امسال همانند کریسمس 2022 عزادارند و چراغانی نمی‌کنند. او گفت: «جشن گرفتن در حالی که هنوز در نوار غزه کشتار می‌شود و ده‌ها نفر هر روز کشته می‌شوند، غیرممکن است. روسای کلیساها تصمیم گرفته‌اند امسال، عید کریسمس را جشن نگیرند. آنها فقط مراسم نماز را برگزار کردند. ما از تزئینات و درخت کریسمس استفاده نکرده‌ایم. برخی خانواده‌ها درخت‌های‌شان را در خانه‌های‌شان می‌گذارند اما بسیاری دیگر این کار را نمی‌کنند».

Page Generated in 0/0076 sec