برخورد با فروش داروهای غیرمجاز درفضای مجازی
رئیس پلیس فتای پایتخت از اجرای طرح ویژه مقابله با عرضه داروهای غیرمجاز و کمیاب که در فضای مجازی به فروش گذاشته میشدند خبر داد. سردار داوود معظمیگودرزی گفت: در طرح ویژه مقابله با عرضه داروهای غیرمجاز و کمیاب، تمرکز ویژه بر تارنماهای عرضه برخی اقلام از جمله آمپول لاغری مانجارو و... بوده است که در نتیجه اجرای طرح بیش از ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی مسدود و حدود ۱۰ کلینیک غیرمجاز زیرزمینی پلمب شدند. وی همچنین با هشدار به پزشکانی که اکانتهای کاربری خود را جهت ثبت نسخ الکترونیکی در اختیار دیگران قرار میدهند، اظهار داشت: مسؤولیت سوءاستفاده و تجویزهایی که عمدتا داروهای خاص هستند و بیدلیل ثبت شدهاند، قطعا با پزشک ثبتکننده است و باید نزد مراجع قانونی پاسخگو باشند.
***
افزایش ظرفیت تولید شیرخشک در کشور
سرپرست فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره تامین انواع شیرخشک رگولار در داروخانهها توضیح داد. علی صفا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تامین نیاز بازار به شیرخشک رگولار و با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی با افزایش ظرفیت تولید و پایداری در تامین نیازها، نقش مهمی در این حوزه ایفا کردهاند، در عین حال درباره کمبود احتمالی برخی انواع شیرخشک گفت: تقسیمبندیهایی برای شیرخشک مصرفی کودکان زیر 2 سال انجام شده؛ به طوری که شیرخشک نوع یک تا پایان 6 ماهگی، شیرخشک نوع 2 تا پایان یک سالگی و شیرخشک نوع 3 برای یک سال به بالا تقسیمبندی شده است. وی افزود: با توجه به این تقسیمبندیها، گاهی ممکن است والدین در مراجعه به داروخانه برای تهیه شیرخشک، نوع مد نظر خود را پیدا نکنند؛ در چنین مواردی باید گفت جای نگرانی نیست و والدین میتوانند شیرخشک پایه قبل را برای کودکشان استفاده کنند. صفا تاکید کرد: «شیرخشک نوع یک» شیرخشک پایه است و امکان استفاده تا پایان 2 سالگی را دارد، بنابراین والدین در صورت مراجعه به داروخانه و نبود نوع خاصی از شیرخشک، نگرانی نداشته باشند و میتوانند از شیرخشک پایه قبل استفاده کنند. سرپرست فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به افزایش قابل توجه میزان تولید شیرخشک رگولار در کشور گفت: سال ۱۴۰۲ تولید این محصول به حدود ۶۸ میلیون قوطی در کشور رسید. این روند در 6 ماهه ابتدایی امسال نیز ادامه داشته و پیشبینی میشود تولید امسال از حدود ۶۸ میلیون قوطی هم فراتر رود.
***
بازدید معاون رئیسجمهور از دانشگاه جامع ویژه خواهران
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده از دانشگاه کوثر خراسان شمالی، نخستین دانشگاه جامع ویژه خواهران در شمال شرق کشور و شهرستان بجنورد بازدید کرد. به گزارش روابطعمومی معاونت ریاستجمهوری، دانشگاه کوثر با ۵۴ عضو هیأت علمی، حدود ۲۰۰۰ دانشجو و ۲۳ رشته گرایش در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فعالیت میکند. بهروزآذر در این بازدید به بررسی مشکلات تحصیلی دانشجویان دختر و چالشهای پیشروی اساتید دانشگاه و دانشجویان پرداخت. وی همچنین در دومین سفر استانی هیات دولت به استان خراسان شمالی از زندان زنان شهرستان بجنورد بازدید کرد. در این دیدار، آذر با مددجویان این زندان گفتوگو کرده و از نزدیک در جریان مشکلات و نیازهای آنان قرار گرفت. وی ضمن تأکید بر اهمیت حمایت از زنان آسیبپذیر، بر لزوم تقویت برنامههای بازپروری و توانمندسازی مددجویان برای بازگشت به جامعه تأکید کرد. این دیدار بخشی از برنامههای معاون رئیسجمهور برای ارتقای وضعیت زنان در کشور و تلاش برای رفع چالشهای آنان در حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی بود.
***
زاکانی: ۵۱ درصد مردم تهران اجاره نشین هستند
شهردار تهران عنوان کرد: ۱۷ هزار هکتار بافت فرسوده و ناپایدار داریم، لذا باید با ارائه مشوق های لازم به مردم، مسکن سازی را به مردم واگذار کنیم. علیرضا زاکانی در اختتامیه مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مراکز استانها که به میزبانی رشت در تالار مرکزی شهر برگزار شد، با اشاره به مواجهه کشور با یک سلسله ناترازی ها، اظهار کرد: بی مسکنی و بدمسکنی بسیار آزاردهنده است و ۵۱ درصد مردم در تهران اجاره نشین هستند. وی با اشاره به مشکلات دولت در ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی، عنوان کرد: ۱۷ هزار هکتار بافت فرسوده و ناپایدار داریم، لذا باید با ارائه مشوق های لازم به مردم، مسکن سازی را به مردم واگذار کنیم. زاکانی با بیان اینکه ساخت مسکن برای ۸۰۰ هزار متقاضی، نیازمند اعتبار 2 هزار همتی است، اضافه کرد: در همه شهرها گوهری به نام بافت فرسوده داریم که با ساخت و ساز آن توسط مردم، هم برای کشور پایداری ایجاد خواهیم کرد و هم زمینه کسب رفاه و ثروت برای مردم فراهم می شود. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه کشور بهتر و بیشتر باید به سمت و سوی سپردن امور مردم به دست مردم برود، اظهار کرد: مجلس و دولت سیاستگذاری و اجرای کلان را در کشور انجام می دهند اما باید برای حل مسائل محلی، مدیریت های محلی را ساماندهی کنیم. وی با اشاره به جایگاه شوراهای اسلامی شهر و روستا ادامه داد: اگر موفق به ساماندهی مدیریت های محلی شویم، در حل معضلات نیز موفق خواهیم بود و رضایت عمومی مردم را رقم می زنیم که به عملکرد خوب شوراها و شهرداری ها بستگی دارد.