printlogo


کد خبر: 296627تاریخ: 1403/10/12 00:00
دور دنیا

ترس شهرک‌نشینان از بازگشت به شمال
رسانه‌های اسرائیلی از نگرانی و تردیدهای شدید در ساکنان شمال فلسطین اشغالی همزمان با بازگشت احتمالی آنها به شهرک‌های غصبی خود در فوریه آینده خبر می‌دهند. روزنامه «اسرائیل هیوم» جزئیات برنامه بازگرداندن ساکنان به خانه‌های‌شان را پس از یک سال و ۳ ماه از تخلیه شمال در جریان جنگ با حزب‌الله فاش کرد. طبق این برنامه، انتظار می‌رود بازگشت در اواخر فوریه، پس از پایان ۶۰ روز آتش‌بس با حزب‌الله، مشروط به شرایط امنیتی مناسب، آغاز شود. این روزنامه افزود: با وجود اعلام آتش‌بس در 5 هفته پیش، تنها حدود یک‌چهارم ساکنان به خانه‌های خود بازگشته‌اند. وضعیت در شهرک‌های نزدیک به مرز به ‌طور ویژه خطرناک است؛ به ‌عنوان مثال، در شهرک «مطله» تنها حدود ۲۰ نفر بازگشته‌اند. در مقابل، «در شهرک‌های دورتر مانند «لیمان» و «شاعر یشوب»، نرخ بازگشت بالاتر بوده است. طبق برنامه، ساکنان ۲ کمک مالی دریافت خواهند کرد: کمک‌های اولیه به مبلغ ۱۵ هزار شِکِل (۴۰۰۰ دلار آمریکا) برای هر خانواده که هدف آن جبران خسارات وارده به خانه‌ها در طول جنگ است و کمک‌هزینه بازگشت به مبلغ حدود ۱۵ هزار شِکِل برای بزرگسالان و ۸۰۰۰ شِکِل برای کودکان. این بدان معناست که یک خانواده با ۲ فرزند ممکن است تا حدود ۵۰ هزار شِکِل دریافت کند.
این روزنامه همچنین اشاره کرد این برنامه خانواده‌های جوانی را که تا پایان سال تحصیلی منتظر می‌مانند نیز شامل می‌شود؛ آنها همچنان کمک‌هزینه روزانه مسکن را دریافت خواهند کرد بدون اینکه از کمک‌هزینه بازگشت کسر شود، در حالی که خانواده‌های مسن‌تر بدون فرزند در حال تحصیل که تمایل به بازگشت ندارند، این کار را با کمک‌هزینه بازگشت انجام خواهند داد. همزمان در وزارت دارایی اسرائیل در حال بررسی امکان راه‌اندازی موسسات آموزشی حتی با تعداد کمی دانش‌آموز، بدون نیاز به رعایت استانداردهای عادی وزارت آموزش و پرورش برای تسهیل بازگشت خانواده‌ها هستند. به گزارش این روزنامه، با وجود برنامه دقیق، بسیاری از ساکنان همچنان نگران و و در تردید هستند و از اینکه به خانه‌های‌شان در شمال بازگردند واهمه دارند. یکی از ساکنان «کریات شمون» که نگرانی‌های موجود درباره سناریویی را که در آن آتش‌بس بدون برنامه روشن پایان می‌یابد بیان کرد، گفت: «آنها با ما صحبت نمی‌کنند. ما حتی نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد». یک منبع در سازمان نظامی و امنیتی توضیح داد تأخیر در تعیین برنامه، ناشی از نیاز به اطمینان از این است که شرایط امنیتی واقعا امکان بازگشت ایمن ساکنان به خانه‌های‌شان را فراهم ‌کند. نبرد ۴۱۸ روزه میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی در دفاع از غزه که هفتم آذر امسال به آتش‌بس ۶۰ روزه منتهی شد، موجب آوارگی بالغ بر ۲۰۰ هزار شهرک‌نشین در مناطق شمالی فلسطین اشغالی شد. در این راستا چندی پیش شبکه اسرائیلی کان در گزارشی، خسارات وارد آمده به شهرک‌های صهیونیست‌نشین واقع در شمال فلسطین اشغالی را بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تخمین زد. به گفته این شبکه، اطلاعات منتشر شده درباره ویرانی‌های به بار آمده در شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی نشان می‌دهد ۲۵۸۵ ساختمان دچار خسارت شدند که هزار مورد از آ‌نها به دلیل آتش‌سوزی در پی اصابت پرتابه‌های حزب‌الله بوده است.
***
شی‌جین‌پینگ: تایوان متعلق به چین است
رئیس‌جمهور چین دیروز در سخنرانی خود به مناسبت سال نوی میلادی تاکید کرد هیچ کس نمی‌تواند روند تاریخی اتحاد مجدد با تایوان را متوقف کند. شی‌جین‌پینگ گفت: «مردم چین در هر دو طرف تنگه تایوان، یک خانواده هستند. هیچ کس نمی‌تواند پیوند خونی ما را قطع و هیچ کس نمی‌تواند روند تاریخی اتحاد مجدد سرزمین مادری را متوقف کند». چین مکررا گفته جزیره تایوان، جزئی جدایی‌ناپذیر از خاک این کشور است و بارها به واشنگتن درباره تحرکاتش در قبال این جزیره و تشویق جدایی‌طلبان تایوانی هشدار داده است. اخیرا پکن در واکنش به کمک‌های جدید ایالات متحده به تایوان، این جزیره را «خط قرمز» خود خواند. دولت آمریکا اول دی در ادامه تنش‌های سیاسی با چین، کمک 571.3 میلیون دلاری جدید به تایوان را تصویب کرد که واکنش شدید پکن را به همراه داشت. وزارت خارجه چین گفت این بسته کمکی، «اصل چین واحد»، همچنین مفاد بیانیه‌های مشترک چین و آمریکا را به شکل جدی نقض می‌کند. سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین تاکید کرد پکن تمام اقدامات لازم را به منظور دفاع از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود انجام خواهد داد.
***
کره‌جنوبی در بحران بی‌سابقه
در بحبوحه تنش سیاسی در کره‌جنوبی، چوی سانگ‌موک،‌ دومین رئیس‌جمهور موقت کره خواستار اعتماد بیشتر مردم به دولت، اتحاد و همدلی ملی در کشور شد. چوی با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت سال نو میلادی گفت: «جمهوری کره در وضعیت وخیم بی‌سابقه‌ای قرار دارد». وی با اشاره به تغییرات در تجارت جهانی،‌ دیپلماسی و امنیت، همچنین بلاتکلیفی سیاسی در داخل کشور افزود: «دولت تمام تلاش خود را برای اداره باثبات امور کشور در تمام زمینه‌های دفاعی،‌ دیپلماسی،‌ اقتصادی و اجتماعی انجام می‌دهد تا مردم احساس آرامش کنند». در پی استیضاح رئیس‌جمهور و رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی،‌ چوی که وزیر دارایی کشور بود هم‌اکنون زمام امور را به دست گرفته است. به دلیل استیضاح‌های متعدد توسط پارلمان، وی همزمان رئیس‌جمهور موقت، نخست‌وزیر موقت، معاون نخست‌وزیر در امور اقتصادی و وزیر دارایی کره‌جنوبی است. علاوه بر این، در پی وقوع مرگبارترین حادثه هوایی در این کشور، چوی مسؤول گروه عالی‌رتبه مرکزی کنترل سوانح نیز هست. در این حادثه 179 نفر کشته شدند. به هر شکل آشفتگی سیاسی در کره‌جنوبی همچنان ادامه دارد. تنش‌های سیاسی در پی اعلام حکومت نظامی توسط رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در 3 دسامبر آغاز شد و با استیضاح رئیس‌جمهور و سپس جایگزین او، ناآرامی‌های سیاسی شدت گرفت.

Page Generated in 0/0137 sec