محمدسعید عبداللهی: «تلاشهای دکتر حسام ابوصفیه برای مراقبت از سیستم مراقبتهای بهداشتی شمال غزه بر کسی پوشیده نیست. پدر ما اکنون در بازداشت است و از سرمای شدید رنج میبرد. همه شما از شاهدان عینی که اخیرا آزاد شدهاند، شنیدهاید که پدرمان مجبور شده در سرمای هوا لباسهای خود را در آورد و سپس از او به عنوان سپر انسانی استفاده شده است. از هر وجدان زنده، هر سازمان بینالمللی و هر نهادی تقاضا داریم فورا برای آزادی پدرمان اقدام کنند». (بخشی از بیانیه خانواده دکتر حسام ابوصفیه)
در روزهای پایانی سال میلادی رژیم اشغالگر برگ جدیدی از «اخلاق جنگ» را برای جهانیان رو نمود تا جایی که نهادی همچون سازمان عفو بینالملل نگرانی شدید خود را نسبت به وضعیت دکتر حسام ابوصفیه ابراز کرد و از رژیم اشغالگر خواست او را هر چه سریعتر آزاد کند. این نهاد اشاره داشته که دکتر ابوصفیه صدای بخش بهداشتی آسیبدیده بوده و حتی پس از ترور پسرش در شرایط غیرانسانی به کار خود ادامه داده است. از سویی سازمان جهانی بهداشت نیز از رژیم اشغالگر خواست ابوصفیه را به سرعت آزاد کند و هشدار داد بیمارستانهای غزه بار دیگر به میدان نبرد تبدیل شدهاند و سیستم بهداشتی بشدت تهدید شده و خواستار توقف هدفگیری بیمارستانها شد.
باری! رژیم صهیونیستی روز جمعه گذشته به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه حمله کرده و آن را به آتش کشید. در ادامه، تمام کارکنان بخش درمان و حتی بیماران که برخی از آنان بسیار بدحال بودند به اجبار تخلیه شده و به مکان نامعلومی منتقل و بازداشت شدند. افرادی که از بازداشت بازگشتهاند میگویند مجبور بودند در سرمای هوا برهنه شوند و افرادی که از این دستور سرپیچی میکردند، بشدت ضرب و شتم میشدند.
اما این بار هم از قضا سرکنگبین صفرا فزوده و همین رفتار رژیم اشغالگر موج جدیدی از علاقه و حمایتها از فلسطین را در میان مردم از هر دین و آیینی در چهارگوشه جهان به بار آورده است.
دگر بار تصویری حماسی در سپهر نبرد غزه نمایان گشته است اما این بار بازیگر اصلی این حماسه نه یک فرمانده نظامی در لباس رزم که طبیبی دردمند در ردای پزشکی است. پزشکی که تا آخرین توان و واپسین لحظه چراغ تنها بیمارستان فعال، یعنی بیمارستان «کمال عدوان» در شمال جبالیا را روشن نگه داشته بود. کسی که دست به خلق صحنهای حماسی در میان تانکهای رژیم اشغالگر زد و بار دیگر به جهانیان نشان داد این سرزمین برای کیست. آخرین تصویری که رسانهها از او نشر دادهاند گواه انسانیت و بزرگواری این پزشک و انسان بزرگ است.
امروز فلسطین و چشم و چراغ آن یعنی غزه با مقاومت تاریخی و تمدنی خود در حال تکثیر قهرمانهایی بزرگ، ملموس و در دسترس است. قهرمانانی که هر کدام در ذهن و ضمیر مردم فلسطین و دیگر مناطق منطقه ریشه میدوانند، بزرگ میشوند و به وقت خود ثمرههای درخشانی خواهند داد. تصاویری همچون ایستادگی دکتر حسام، مقاومت فرمانده سنوار و مانند این تصاویر از ذهن و ضمیر مردم منظقه زدودنی نیست.
باری! شاید امروز رژیم اشغالگر سرمست از لشکرکشی به سوریه و ترور وحشیانه بزرگان مقاومت این نکته را در نیابد اما دیری نمیپاید که این درندهخوییها و ظلمها پاسخ خود را بگیرند. از یاد نبریم که مردم منطقه برخلاف رهبرانشان این تصاویر را خوب به خاطر میسپارند و انباشت این خاطرات شاید روزی کار را به جایی رساند که در مناطقی که فکر آن را هم نمیکنیم، جوانان هستههایی خودجوش تشکیل داده و به شکلی نظاممند علیه ظلم فریاد برآورند. چه میدانیم شاید روزی جوانان همین سوریه که امروز برخی افراد آن را یکسره از دست رفته میدانند به مرور و با دیدن چنین تصاویری دیگر ننگ اشغال و همکاری زمامداران جدید کشور خود با رژیم اشغالگر را بر نتابند و طرحی نو در اندازند. چه میدانیم شاید جوانان اردنی در مرزهای خویش دیگر به تظاهرات بسنده نکنند و دست به اقدامهای جدیتر و حتی نظامی بزنند و بسیاری از شایدهای دیگر که در تصویری بزرگتر نمیتوان تاثیر رفتار و کنش کسانی مانند دکتر حسام ابوصفیه را در ایجاد این رخدادها نادیده گرفت.
مثنوی بلند و حماسی مردمان غزه همچنان ادامه دارد و هر روز برگی از آن ورق میخورد. پارهای از صفحهها و صحنهها به مدد نقش پررنگ رسانه دیده میشوند و پارهای بیشتر در این میان گم میشوند. از یاد نبریم که در این میان افزون بر رسانههای رسمی و غیررسمی هر کدام از ما به هر شکل در برابر این آزمون تاریخی دشوار موظف هستیم و باید قطبنمای اخلاقی خود را به درستی تنظیم کنیم تا مبادا گلهها، دلخوریها و ناراحتیهای بحق و درستمان از وضع موجود کشور و مشکلات آن شرایطی را پدید بیاورد که نسبت به آرمان مقاومت در آن سوی مرزها دچار تردید شویم.
باری، دولتمردان و کسانی که یارای آن دارند که امور معیشتی مردم را سامان دهند نیز در اوضاع کنونی باید با توانی مضاعف به نان و آب مردم و امور اقتصادی آنها رسیدگی کنند تا مبادا به دلیل بیتدبیری و کمکاریها درست هنگام چیدن ثمره مقاومت و میدان، نتیجهای عکس گرفته شود و ناامیدی به بار آید. ایستادگی و مقاومت کسانی چون دکتر حسام که دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و در وطن بودن و برای وطن هزینه دادن را به رفتن به کنج عافیت و استراحت ترجیح دادهاند، الگوی خوبی برای برخی مسؤولان و فرزندان آنان هستند.