شناسایی ۱۱۰۰ مدرسه سنگی در کشور
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه شناسایی اولیه بیش از ۱۱۰۰ مدرسه سنگی براساس فهرست اعلام شده، انجام شده است گفت: تلاش میشود با مشارکت مردم بویژه در پروژههای کوچکمقیاس و حضور خیران مدرسهساز تکلیف این مدارس زودتر و بهتر به نتیجه برسد. مجید عبداللهی در گفتوگو با ایسنا، درباره ساماندهی مدارس سنگی افزود: موضوع ساماندهی این مدارس به عنوان یکی از محورهای کلیدی مجموعه سازمان نوسازی مدارس در دستور کار قرار گرفته است. وی با بیان اینکه اخیرا با ورود رئیسجمهور به حوزه عدالت آموزشی و توسعه و ترویج این موضوع در حوزه نوسازی مدارس، کار با حدت و شدت بیشتری در دستور کار قرار گرفته و دنبال میشود، بیان کرد: موضوع ساماندهی مدارس سنگی دارای چند فاز است که فاز اول آن شناخت و شناسایی این مدارس در سطح کشور است. عبداللهی ادامه داد: شناسایی اولیه بیش از ۱۱۰۰ مدرسه انجام شده که براساس فهرستی است که اعلام شده؛ باید ارزیابی فنی موضوع انجام شود تا مشخص شود چه تعداد از این پروژهها در فرآیند جایگزینی، نوسازی، بهسازی و مقاومسازی قرار میگیرند.
***
انتقاد پلیس از تداوم خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: هنوز چراغهای راهنمایی و رانندگی در تقاطعها و شبها خاموش میشود که این مساله خطرناک است. سردار سیدابوالفضل موسویپور در گفتوگو با ایسنا با ابراز تأسف از اینکه هنوز خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی در تقاطعها و شبها و در بزرگراهها ادامه دارد و این مساله واقعا خطرناک است، افزود: البته زمان خاموشیها و تعداد چراغهایی که خاموش میشوند، کمتر شده اما این مساله کاملا باید حل شود. رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: خاموش شدن چراغها در تقاطعها، باعث بههم ریختن نظم چهارراهها میشود و پلیس برای مدیریت آن باید توان خود را 4 برابر کند که این مساله اصلا شدنی نیست و ما نمیتوانیم سر هر چهارراه ۵ نفر مامور پلیس مستقر کنیم. اما برای مدیریت ترافیک در تقاطعها، ما چهارراههای مهم را بر اساس میزان تراکم و تردد، اولویتبندی کردیم و در زمان خاموشی چراغها، تعداد نیروهای بیشتری را در این محلها مستقر میکنیم. موسویپور گفت: همچنین شبها که لامپ بزرگراهها خاموش میشود، احتمال وقوع تصادفات بیشتر میشود. از آنجا که برخی رانندگان در شبها قانونگریز میشوند و با انجام تخلفات بسیار جان خود و دیگران را به خطر میاندازند؛ این خاموشیها نیز میتواند میزان خطر را بیشتر کند.
***
رئیس سازمان ثبت احوال:
اطلاعات هویتی و جمعیتی کشور مکانمحور میشود
رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: جی ای اس (سیستم اطلاعاتیای که پردازش آن روی اطلاعات مکان مرجع یا اطلاعات جغرافیایی است) جمعیت بهزودی اجرایی میشود که بر اساس آن اطلاعات هویتی و جمعیتی مکانمحور میشود. هاشم کارگر در گفتوگو با ایرنا درباره راهاندازی جی ای اس جمعیتی کشور اظهار داشت: به دنبال این هستیم که اطلاعات موجود در سازمان ثبت احوال اعم از اطلاعات هویتی و اطلاعات جمعیتی کشور را مکانمحور کنیم. وی افزود: در این راستا پروژهای تعریف شده تحت عنوان جیایاس جمعیتی که تمام اطلاعات موجود در سازمان ثبت احوال بر پهنه جغرافیایی کشور نمود پیدا میکند و حتی دارای مختصات جغرافیایی میشود. رئیس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: این پروژه کمک میکند در برنامهریزیها و تصمیمگیریها در کشور در حوزههای گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و موضوعات گوناگون، بدانیم در هر پهنه جغرافیایی در هر مکانی از کشور چه شاخصهای جمعیتی وجود دارد و این شاخصها را در اختیار دستگاههای گوناگون قرار میدهیم تا بتوانند در برنامهریزیها استفاده کنند. کارگر تاکید کرد: این پروژه رو به اتمام است و بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
***
وضعیت وخیم آژانسهای مسافرتی
فعال حوزه گردشگری با انتقاد از شرایط پیشآمده برای تورهای توریستی و تجاری گفت: نفس آژانسهای مسافرتی به دلیل وجود برخی موانع و مشکلات بریده شده است. دکتر ندا حاج ملک، مدیرعامل شرکت خدمات گردشگری و مسافرتی ملک بال جهان در گفتوگو با ریالنیوز درباره چالشهای پیش روی آژانسهای مسافرتی افزود: آژانسهای مسافرتی در اعزام گروههای تجاری و توریستی با مشکلات جدی روبهرو هستند به طوری که بسیاری اوقات این تورها که از قبل اقدام به ثبتنام متقاضیان کردهاند به دلیل وقت ندادن سفارت لغو میشود. به گفته وی، در نهایت آژانسهای مسافرتی باید پاسخگوی مسافران و رفع دلهره آنها باشند که این موضوع فشار زیادی را به مدیران این مجموعهها تحمیل میکند. حاجملک افزود: آژانسها برای مسافران به صورت قانونی وقت میگیرند اما به دلیل مسائل سیاسی و مراودات بینالمللی، برخی سفارتخانهها از تعیین وقت خودداری میکنند که این مساله باعث میشود مسافران به آژانسها به چشم کلاهبردار نگاه کنند. وی با بیان اینکه قرارداد بستن با مسافران و به نتیجه نرسیدن پیشبینیها برای آژانسها مشکلساز شده است اظهار داشت: ما خواهان وضع مقررات قانونی هستیم تا این مشکل از دوش آژانسهای مسافرتی برداشته شود، زیرا چنین مشکلاتی مانع انجام کار است. حاجملک همچنین سردرگمی مسافر، نگرانیهای سفارتی و مناسبتهای کشوری و نوسانات قیمت دلار را از چالشهای صنف آژانسهای مسافرتی برشمرد.