احضار سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه ایران
سفیر ایتالیا در تهران در اعتراض به ادامه بازداشت غیرقانونی شهروند ایرانی به وزارت امور خارجه احضار شد.
با توجه به ادامه بازداشت «محمد عابدینی» شهروند ایرانی توسط ایتالیا، خانم «پائولا آمادیی» سفیر ایتالیا در تهران روز جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ از سوی «مجید نیلیاحمدآبادی» مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه احضار شد.
در جریان این احضار، مدیر کل غرب اروپای وزارت امور خارجه، تصریح کرد دستگیری محمد عابدینی اقدامی غیرقانونی است که بنا به درخواست دولت آمریکا و در راستای اغراض سیاسی و خصمانه اثباتشده این کشور برای گروگانگیری اتباع ایرانی در اقصینقاط جهان از طریق تحمیل اجرای فراسرزمینی قوانین داخلی این کشور بوده است و این امر نهتنها به روابط دیرپای ایران - ایتالیا آسیب میزند، بلکه مغایر اصول و موازین حقوق بینالملل، از جمله قواعد حقوق بشر بوده و میتواند نوعی بازداشت خودسرانه تلقی شود.
نیلیاحمدآبادی از ایتالیا خواست با نفی سیاست گروگانگیری آمریکا - که مغایر با حقوق بینالملل بویژه حقوق بشر است - در اسرع وقت زمینه لازم را برای آزادی محمد عابدینی فراهم کند و مانع خدشه وارد شدن به روابط دوجانبه از ناحیه آمریکا شود.
سفیر ایتالیا نیز اظهار کرد مراتب را به وزارت خارجه این کشور در رم منعکس خواهد کرد.
***
آیتالله خاتمی:
افزایش قیمت دلار و تضعیف ارزش پول ملی خطری جدی است
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست و این مساله باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. افزایش قیمت دلار و تضعیف ارزش پول ملی، خطری جدی است. مسؤولان باید عوامل خارجی و داخلی را که در این زمینه نقش دارند شناسایی کنند.
آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران به وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست و این مساله باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. افزایش قیمت دلار و تضعیف ارزش پول ملی، خطری جدی است. مسؤولان باید با شناسایی عوامل خارجی و داخلی که در این زمینه نقش دارند، بهسرعت اقدام کنند. مردم ایران مردم خوب و وفاداری هستند و از کسانی که به آنها خدمت کنند، قدردانی خواهند کرد.
خاتمی همچنین به مناسبتهای تاریخی مانند 19 دی و 15 خرداد اشاره کرد و گفت: 19 دی و 15 خرداد، جرقههای انقلاب بودند که با حمایت مرجعیت و مردم به وجود آمدند. این حمایتها همچنان پابرجاست و مردم ایران ثابت کردهاند که در برابر دشمنان ایستادهاند و از ارزشهای خود دفاع میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حاجقاسم سلیمانی گفت: حاجقاسم مخلص بود و عشق به خدا در سراسر جانش موج میزد. خداوند نیز پاداش او را در همین دنیا داد. هزاران نفر از سراسر ایران و حتی خارج از کشور برای زیارت مرقدش به کرمان میروند و بیش از 50 موکب در مسیر زائران قرار دارد. این نشاندهنده عشق مردم به او و ارزشهایی است که او نمایندگی میکرد.
***
ایران خواستار همکاری افغانستان در استمرار آب رودخانههای مرزی شد
سخنگوی وزارت امور خارجه خواستار همکاری افغانستان در استمرار جریان طبیعی آب در رودخانههای مرزی شد. اسماعیل بقایی با اشاره به پیوندهای دیرپای هویتی، فرهنگی، نژادی، مذهبی و تمدنی 2 ملت ایران و افغانستان و حضور نزدیک به 5 دههای میلیونها تبعه افغانستان در ایران، حفظ و تعمیق مناسبات 2 کشور در زمینههای مختلف را مستلزم احترام به منافع متقابل و پرهیز از اقدامات یکجانبه آسیبزا دانست.
بقایی با تاکید بر اهمیت موافقتنامههای دوجانبه، اصول قابل اعمال حقوق بینالملل معاهداتی و عرفی و حقوق طبیعی مردمان پاییندست رودخانههای مشترک و نیز اصل حسن همجواری در بهرهبرداری منصفانه 2 ملت از منابع آبی حاصل از رودخانههایی که طی قرون و اعصار متمادی به اقتضای جغرافیای طبیعی منطقه، از افغانستان به سمت ایران سرازیر بودهاند، گفت: از افغانستان انتظار میرود در استمرار جریان آب از رودخانههای مرزی که از سمت افغانستان به ایران جریان دارد، همکاری کرده و موانع ایجادشده را مرتفع کند.
***
اولین دوره رقابتهای رشته محیط امن جنگ نوین ارتش برگزار شد
اولین دوره رقابتهای نظامی - مهارتی نیروهای چهارگانه ارتش در رشته محیط امن جنگ نوین به میزبانی نیروی هوایی ارتش در پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان برگزار شد.
اولین دوره رقابتهای نظامی - مهارتی نیروهای ارتش در رشته محیط امن جنگ نوین با حضور ۸ تیم از نیروهای چهارگانه ارتش به منظور یکنواختسازی فرآیند آموزش یگانی در سطح ارتش، ایجاد شور و نشاط و... در میان کارکنان با انجام رقابتهای عملی و مهارتی، برقراری یک روش یکنواخت و دقیق برای ارزیابی مقاومت جسمانی، آموزش و آمادگی رزمی کارکنان پایور ارتش و حصول اطمینان از اجرای برنامههای تفصیلی آموزش سالیانه برگزار شد.
این رقابتهای مهارتی در 3 رده «محیط جنگ نوین همراه با ماسک»، «البسه جنگ نوین» و «تجهیزات تهاجمی» اجرا شد. شرکتکنندگان در این رقابت، در ۳ مرحله «دانش نظامی»، «میدان موانع امدادی» و «تیراندازی تاکتیکال» با هم به رقابت پرداختند.