printlogo


کد خبر: 296703تاریخ: 1403/10/15 00:00
معرفی الگوی حاج‌قاسم سلیمانی برای خدمت خالصانه به مردم و مستضعفان در مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار دل‌ها
خادم مثل سلیمانی

گروه سیاسی: مراسم پنجمین سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی پنجشنبه 13 دی‌ماه در تهران و دیگر شهرهای کشورمان برگزار شد. در تهران رئیس‌جمهور و در تربت حیدریه، رئیس مجلس، از ویژگی‌های مردی گفتند که فراتر از جناح‌بندی‌های سیاسی، تمام زندگی‌اش را وقف خدمت خالصانه به مردم و مظلومان کرد و همین خصوصیات اخلاقی باعث شد سال‌ها پس از شهادت سردار دل‌ها، او همچنان از مقبولیت بالایی برخوردار باشد و چون الگویی برای خدمت‌رسانی به دیگر مسؤولان معرفی شود.
حاج‌قاسم سلیمانی به فرموده رهبر انقلاب یک مکتب بود و این مکتب بعد از شهادتش زنده‌تر و پویاتر از قبل به مسیر خود ادامه می‌دهد. او مردی بود که خود را سرباز صفر نظام می‌دانست و خدمات خالصانه‌اش تبدیل به الگویی برای کار و تلاش مسؤولانه فراتر از جناح‌بندی‌ها و منیات شد و این همان نکته‌ای است که در مراسم سالگرد شهید سلیمانی روی آن بارها تاکید شد.  
* یک عمر خدمت
شامگاه پنجشنبه 13 دی مصلای تهران شاهد برگزاری مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی با حضور رئیس‌جمهور، رئیس قوه‌قضائیه، فرمانده کل سپاه، فرمانده نیروی قدس سپاه، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، خانواده شهید سلیمانی و جمع دیگری از مسؤولان و آحاد مختلف مردم بود.
در این مراسم رئیس‌جمهور درباره شهید سلیمانی گفت: او تمام عمر و زندگی‌اش را در دفاع از مظلوم و برای خدمت به مردم گذراند و با خون خود ظالمان را رسوا کرد.
مسعود پزشکیان با اشاره به جایگاه والای سپهبد شهید قاسم سلیمانی اظهار داشت: شهید سلیمانی نماد افتخار ملت ایران و مسلمانان جهان بود. او بدون توجه به مذهب، سلیقه یا نگاه افراد، برای دفاع از مظلومان در هر نقطه‌ای از جهان، از جمله عراق، سوریه، لبنان و افغانستان ایستادگی کرد. این فرمانده بزرگ هیچ‌گاه وارد جریانات سیاسی نشد و تمام تلاش خود را برای ایجاد وحدت و انسجام در میان جوامع اسلامی متمرکز کرد. سپهبد سلیمانی با اطاعت از فرمان‌ها و تعهد به اصول انسانی و اسلامی، الگویی از ایثار، تعهد و شجاعت را به نمایش گذاشت که باید همواره به آن افتخار کنیم.
وی اضافه کرد: در داخل کشور، خدمتگزاری به تمام مردم ایران، بدون توجه به زبان، قومیت، منطقه یا مذهب‌شان، وظیفه‌ای است که بر دوش خود احساس می‌کنیم. بزرگ‌ترین تلاشی که می‌توانیم انجام دهیم، ایجاد عدالت در جامعه اسلامی و کشور عزیزمان است و در این مسیر، از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
 پزشکیان گفت: ما مصمم هستیم در برابر تلاش‌های دشمن برای ایجاد اختلاف و پیاده کردن نقشه‌های شوم، ایستادگی کنیم و ایران را به سمت وحدت، همبستگی و عدالت سوق دهیم.
وی با تأکید بر لزوم تحقق چشم‌انداز ترسیم‌شده توسط مقام معظم رهبری گفت: باید ایران را به کشوری پیشرو در صنعت، علم، اقتصاد و فناوری در منطقه تبدیل کنیم. ادامه راه شهید سلیمانی در داخل کشور، ایجاد همبستگی و ساختن الگو‌های الهام‌بخش برای منطقه و جهان است. این الگو‌ها تنها با عمل و رفتار به وجود می‌آید و شعار به ‌تنهایی کافی نیست.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید با رفتار خود نشان دهیم خادم مردم، به دنبال عدالت و انصاف و در خدمت تمام کسانی هستیم که نیاز به یاری دارند؛ همان‌گونه که شهیدان ما، هر جا که نیاز به خدمت بود، حضور می‌یافتند و این وظیفه را با اخلاص به انجام می‌رساندند.
پزشکیان با اشاره به اهمیت خدمتگزاری در جامعه تأکید کرد: باید راه شهدا را ادامه دهیم و با عمل و رفتار خود، الگویی از عدالت و خدمت به مردم و منطقه ارائه دهیم.
وی با اشاره به شخصیت منحصربه‌فرد شهید سردار سلیمانی گفت: آنچه ما را به اختلاف و تفرقه می‌کشاند، منیت‌ها و خودخواهی‌هاست اما سردار سلیمانی این منیت‌ها را در خود از بین برده بود. او تعریف‌های کاذب را کنار گذاشته بود و همین خصلت باعث شد نه تنها در دل همه ایرانیان، بلکه در قلب تمام انسان‌های آزاده جهان جا گیرد.
رئیس‌جمهور افزود: سردار سلیمانی با رفتارش نشان داد آزادگی هرگز از بین نخواهد رفت. او با فروتنی و اخلاص خود توانست آگاهانه در دل‌ها نفوذ کند و الگویی جاودان از اتحاد و شجاعت برای همگان به یادگار بگذارد.
پزشکیان در ادامه سخنان خود با اشاره به پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی گفت: امروز 5 سال پس از شهادت این عزیز بزرگوار، شور و شوق برای ادامه راه او در کشور و منطقه نه تنها کاهش نیافته، بلکه روز به روز بیشتر می‌شود. این عشق و تعهد به آرمان‌های او نشان می‌دهد راه سردار سلیمانی، راهی جاودان برای مقابله با ظلم و بی‌عدالتی است.
* وحدت‌آفرین و فراجناحی
در این مراسم همچنین محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبر انقلاب طی سخنانی گفت: شهید سلیمانی قهرمانی زنده در جامعه ایرانی است و فراتر از جنگ و مبارزه، برای صلح جنگید و همین هدف بزرگ، او را به اسطوره‌ای در میان همه ملت‌های آزاده جهان تبدیل کرد.
وی ادامه داد: شهید سلیمانی «وحدت‌آفرین و دوستدار جوانان» بود و با رویکرد فراجناحی بر جامعه اثرگذار بود و  همواره مجاهدت‌های او با این هدف و نیت بود که پیوندی قوی میان اقشار مختلف مردم ایجاد کند و مراقبه دائمی این مرد بااخلاص، وفاداری به اصول اسلام و حرکت در مسیر رهبر معظم انقلاب بود.
مشاور و دستیار رهبر انقلاب تاکید کرد: شهید سلیمانی بر امیدواری به آینده مشهور بود و این مجاهد فی‌سبیل‌الله با اطمینان به رهایی قدس شریف و امنیت‌آفرینی برای منطقه و جهان، همواره الگویی به تمام معنا از ایثار و تلاش برای ساختن آینده‌ای بهتر بود.
مخبر یادآور شد: یاد شهید سلیمانی نه‌تنها در دل مردم ایران، بلکه در قلب تمام آزادی‌خواهان جهان زنده خواهد ماند، چرا که او دارای ویژگی اثرگذاری همیشگی بود و یقینا ما باید هرجا که هستیم  راه او را منطبق بر آرمان‌هایش ادامه دهیم.
* روز قطعنامه همه گریه کردیم
شامگاه 13 دی ماه، کیلومترها دورتر از تهران و در شهر تربت حیدریه، رئیس مجلس شورای اسلامی با شرکت در مراسم گرامیداشت حماسه ۹ دی سال ۱۳۵۷ تربت حیدریه و همین‌طور سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی به سخنرانی پرداخت.
محمدباقر قالیباف که در سخنانش اشاراتی به وضعیت کنونی منطقه و آتش‌افروزی‌های رژیم صهیونیستی داشت، در این باره گفت: امام(ره) سال ۱۳۴۳ زمانی که انگشت اشاره خود را به سمت دشمن اصلی برد، گفت دشمن اصلی ما رژیم صهیونیستی است که البته خود این رژیم نیز دست نشانده آمریکاست. 
اگر هم امام(ره) با رژیم پهلوی مخالف بود، چون این رژیم عمله و نوکر صهیونیست‌ها بود. این فرهنگ ادامه یافت و امام(ره) ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ گفتند آنهایی که به میدان می‌آیند و قیام می‌کنند، همان‌هایی هستند که هم‌اکنون در گهواره‌ها هستند.
وی در ادامه نگاه به تاریخ انقلاب، به موضوع جنگ تحمیلی نیز پرداخت و اظهار داشت: ما در اوج مظلومیت در زمان جنگ به پیروزی رسیدیم. آن زمان موشک هم نداشتیم و برد آتش خمپاره‌های‌مان تنها ۱۵ کیلومتر و با قبضه‌های محدود بود که همان هم گلوله‌های محدودی داشت و در شب عملیات استفاده می‌شد و بعد از آن جیره‌بندی می‌شد. همه اینها حاکی از مظلومیت ما در دوران دفاع‌مقدس بود و در چنین شرایطی دشمن را عقب راندیم.
قالیباف در ادامه روز پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و آتش‌بس را از تلخ‌ترین روز‌های امام(ره) رزمندگان و مردم دانست و افزود: ظهر روزی که قطعنامه پذیرفته شد همه گریه می‌کردند و پذیرش آن سخت بود اما باید بدانیم این فرازونشیب‌ها در مسیر انقلاب یک امر طبیعی است. زخم زبان‌های منافقین هم بعد از آن ادامه داشت که می‌گفتند پیروزی شما کجاست؟ کربلای‌تان کجاست؟ صدام و حزب بعث هم هنوز در جای خود است؛ پس چرا جنگیدید؟
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دشمن صهیونیستی به دنبال استقرار در مرز‌های ما بود، از این رو از گروه‌های ضد انقلاب بویژه در کردستان عراق همچون دموکرات و کومله استفاده کرد، گفت: عوامل و عناصر آنها تا منطقه «جلولا» آمدند که تنها ۳۰ کیلومتر تا مرز ما فاصله دارد اما این بر اساس وعده الهی بود که در نهایت صدام سقوط و با آن فضاحت فرار کرد و با آن ذلت محاکمه و اعدام شد، راه کربلا باز شد و دیدید که امروز جبهه مقاومت در مرز‌های رژیم صهیونیستی حضور پیدا کرده و امت اسلامی متحد شده است.
قالیباف در ادامه تصریح کرد: روز‌هایی را به یاد بیاورید که داعش آمد و شهید سلیمانی عزیز به آنجا رفت. داعش دست‌پرورده آمریکا و رژیم صهیونیستی و بخشی از جبهه عبری - عربی بود که دیدید ترامپ در دوره قبل انتخابات ریاست‌جمهوری خطاب به دموکرات‌ها گفت طبق اسناد، شما داعش را راه‌اندازی و تجهیز کردید. روز‌هایی بود که دوسوم سوریه دست آنها بود و گلوله به مرکز حکومت بشار اصابت می‌کرد و همان‌جا بود که از ما درخواست کمک کرد.
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه داعش تا موصل و دروازه‌های بغداد پیش آمد اما در نهایت شکست خورد، گفت: وضعیت امروز سوریه به اندازه آن روز‌ها بد نیست. حتما نقاط قوت و ضعفی داشتیم اما نباید بگوییم همه چیز تمام شده، بلکه تازه همه چیز آغاز شده و همه اینها بر اساس باور‌های ما است. ما در سال‌های بعد از انقلاب اینها را دیده‌ایم و این مسیر را آمده‌ایم، لذا نباید هرگز نگران این وضعیت باشیم.
وی با بیان اینکه نگرانی ما باید جایی باشد که بنده و امسال بنده بدانیم مردم بویژه محرومان و پابرهنگان، حقی بر گردن ما دارند، عنوان کرد: امام(ره) فرمودند کسانی تا پایان خط با انقلاب هستند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند. آنها فرزندان خود را فرستادند تا در جبهه بجنگند که این افتخارات را آفریدند. دیدید که داعش با زن و بچه مسلمانان چه کرد؟
قالیباف همچنین یادآور شد: با یک فاصله زمانی از دفاع‌مقدس همه می‌گفتیم اگر جنگ شود باز هم جوانان به میدان می‌آیند یا نه؟ اما دیدیدم جوانان برای دفاع از حرم آماده شدند. آنها شجاعانه‌تر به مسافت دورتری رفتند و مظلومانه‌تر جنگیدند، از این رو ما باید بتوانیم حق و دین خود را نسبت به محرومان و مستضعفان از جمله در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ادا کنیم که بستگی به عملکرد خودمان دارد. ما باید بدانیم ضدانقلاب با شایعه‌پراکنی، حرف‌ها و تهدید‌های غلط قصد دارد اراده مردم را سست کند اما هرگز این اتفاق رخ نمی‌دهد. با این حال روشنگری وظیفه ما است که ملت ما آن را نشان داده است.

Page Generated in 0/0063 sec