جایزه جهانی «شهر شعر» فراخوان داد
جایزه جهانی «شهر شعر» با هدف اعتلای شعر فارسی و تقویت پیوندهای فرهنگی پایتخت ایران برگزار میشود.
جایزه جهانی «شهر شعر» به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای ادبی در حوزه شعر فارسی شناخته میشود که در تلاش است جایگاه پایتخت ایران را به عنوان مهد شعر و ادبیات تقویت کند. این جایزه با هدف اعتلای شعر فارسی و تقویت پیوندهای فرهنگی پایتخت ایران با هنر شعر طراحی شده است. پس از تجربه موفق جشنواره شبهای شهریور، این رویداد تازه با تمرکز بر ارتقای سطح کیفی، گسترش مخاطبان و ارائه جوایزی درخور شعر ایرانیان، برنامهریزی شده است. در بخش اصلی جشنواره، محدودیتی برای موضوع آثار وجود ندارد اما بخشی ویژه به موضوع فلسطین، صلح و عدالت جهانی اختصاص یافته است. از دیگر برنامههای این جشنواره میتوان به تجلیل از شاعران برجسته جهانی، نیز شاعران گویشهای محلی ایرانی اشاره کرد. همچنین بخش نوآورانهای به نام «ایدههای ادبی برای فضای شهری» در این جشنواره پیشبینی شده است که ایدههای برتر را در راستای تعمیق هویت شعری تهران و طراحی شهری به کار خواهد گرفت. بخشهای جشنواره شامل: ۱- جایزه همای زرین (بخش شعر پارسی): غزل، مثنوی، چهارپاره، ترانه و تصنیف، نیمایی و سپید، شعر کوتاه، طنز، کودک و نوجوان و شعر بلند، 2- جایزه ویژه شعر با گویشهای محلی و ۳- تجلیل از شاعران منتخب جهان است.
***
اعلام فیلمهای بخش مسابقه کوتاه داستانی فجر ۴۳
۴۴ فیلم راهیافته به بخش مسابقه فیلم کوتاه داستانی چهلوسومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند.
مریم اسمیخانی، آرش رصافی، مجید شیخانصاری، محمدرضا عرب و سیدصادق موسوی پس از ارزیابی آثار متقاضی در این بخش، فیلمهای نهایی را به شرح ذیل اعلام کردند.
«ابله» به کارگردانی میثم محمدخانی، «اسپی 110» به کارگردانی پیام ناصر، «اسپیرال» به کارگردانی میناسادات حسینی، «اهلی» به کارگردانی نیما عبدالعظیمی، «بچه خوان» به کارگردانی اسماعیل عظیمی، «بدرود پاریس» به کارگردانی محمدابراهیم شهبازی، «به شرط ...» به کارگردانی سهیل رحیمی، «بیتا» به کارگردانی دانیال رحیمیکاشانی، «پس از پدر» به کارگردانی نوشین معراجی، «پیام» به کارگردانی سعید ملتجی، «تاجی» به کارگردانی مهدی برجیان، «تاری» به کارگردانی صحرا اسداللهی، «تانکر» به کارگردانی امیر پذیرفته، «تبر» به کارگردانی مهدی گنجی و مجید حقیقت، «تفنگ چخوف» به کارگردانی سیدعباس حسینی، «تنها کنار هم» به کارگردانی امید میرزایی، «جشن هنر» به کارگردانی علی توکلی، «جوجه رنگی» به کارگردانی فرید حاجی، «چولی بولی» به کارگردانی مانا پاکسرشت، «حدود سیزده کیلوگرم» به کارگردانی مهدی برزکی، «خانه ماه» به کارگردانی حمیدرضا مقصودیداغداری، «خرده سیاره» به کارگردانی احسان شادمانی، «خسرو127» به کارگردانی ابوالفضل ساعیمهربانی، «دادرسی» به کارگردانی نادره سادات سِرکی، «دوبیتو» به کارگردانی دانیال محمودنیا، «راوی» به کارگردانی محمد پایدار، «روز خداحافظی» به کارگردانی فرزاد رنجبرنظری، «رویاساز» به کارگردانی محسن مهریدرزی و میلاد کیایی، «زیر سایه بلوط» به کارگردانی حسین اللهیاری، «ژیله مو» به کارگردانی زیور حجتی، «سُل» به کارگردانی سجاد معارفی، «سیزده سالگی» به کارگردانی محمد اسفندیاری، «شاهپر» به کارگردانی روناک جعفری، «کشکهای شور عزیز» به کارگردانی محسن صالحیفرد، «کوتی» به کارگردانی سهیلا پورمحمدی، «کودکی» به کارگردانی لیلا نیکزاد، «کین آختن» به کارگردانی رضا میرزایی، «گیاهخوار» به کارگردانی مرتضی آقاجانی، «لکنت» به کارگردانی جابر نوریزارمی، «لیمو از همه چیز خبر داشت» به کارگردانی ادریس محمودی، «نخ» به کارگردانی زهرا ترکمنلو، «نوجنین» به کارگردانی محمدرضا گنجخانلو، «وس مار» به کارگردانی نیما تابنده و «ویر» به کارگردانی جواد گنجی.
اسامی آثار راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران و مستند نیز طی روزهای آینده اعلام خواهد شد.
***
پویش مردمی «مثل قاسم» برگزار میشود
پویش مردمی مثل قاسم در 3 بخش دابسمش سخنرانیهای منتخب، خواندن بخشهایی از وصیتنامه و خواندن بخشهایی از کتاب زندگینامه خودنوشت حاجقاسم برگزار میشود.
مخاطبان برای شرکت در پویش مردمی مثل قاسم میتوانند با ارسال ویدئوهای کوتاه از خود در یکی از قالبها به این پویش پیوسته و از جوایز ارزنده این پویش بهرهمند شوند.
مهلت ارسال آثار به این پویش ۳٠ دی است.