بانک مرکزی: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا مطمئن است
بانک مرکزی با تکذیب ادعای کاهش ذخایر ارزی خارجی و عدم تکافو برای واردات اعلام کرد: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا در داخل کشور کاملا مطمئن و قابل استفاده است. بانک مرکزی ضمن تکذیب ادعای منتشر شده مبنی بر کاهش ذخایر ارزی خارجی و عدم تکافو برای واردات کالاهای کشور تا پایان سال تاکید کرد: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا در داخل کشور کاملا مطمئن و قابل استفاده است و مشکلی در تامین ارز واردات کالا به کشور وجود ندارد. همچنین کل ارز تامین شده توسط بانک مرکزی برای واردات کالاهای مورد نیاز به کشور از ابتدای سال تا دیروز 53 میلیارد و 288 میلیون دلار بوده که 11 میلیارد و 102 میلیون دلار آن مربوط به کالاهای اساسی و دارو است.
***
دولت برق تجدیدپذیرها را به قیمت خوب خریداری میکند
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: دولت برق تولیدی از انرژیهای تجدیدپذیر را به قیمت خیلی خوب خریداری خواهد کرد. محمدجعفر قائمپناه روز گذشته در جریان بازدید از چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران، با بیان اینکه هر چه تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر تولید کنند، دولت خریدار آن است، گفت: زودبازدهترین برق تولیدی انرژیهای تجدیدپذیر است، به دلیل مصرف زیاد برق، تولید گاز با مشکل روبهرو میشود و از طرف دیگر سوختهای فسیلی آلودگی ایجاد میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه «بر این اساس استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است»، گفت: انرژی تجدیدپذیر هم ناترازیها را برطرف میکند و هم آسیب به محیط زیست را کاهش میدهد.
***
جهش ۵۰ درصدی نرخ دلار پایه محصولات عرضه شده در بورس کالا
با شروع روند افزایش نرخ ارز در سامانه نیما، دلار پایه عرضه بسیاری از محصولات عرضه شده در بورس کالا نیز با جهش قابل توجهی مواجه شده است. حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره اظهار کرد: آنالیز قیمت پایه عرضه و فروش نهایی مواد اولیه تولید در بورس کالا نشان میدهد با افزایش نرخ ارز نیما، هم قیمت نهایی کالا و هم فاصله دلار پایه عرضه با حداکثر دلار کشف شده افزایش یافته و این ادعا که گران کردن ارز رسمی اثری بر تورم (ناشی از افزایش هزینه) ندارد، اشتباه محض است. محصولات عرضه شده در بورس کالا اقلام تولید داخل هستند که از طریق فرمول قیمتگذاری بر مبنای نرخهای جهانی یا مدل بهروز شده قیمت هفته گذشته به واسطه افزایش نرخ ارز رسمی، اثر مشخصی روی تورم کالایی دارند.
***
اخطار درباره ۱۹ هواپیمای اسقاطی
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: در حال حاضر ۱۹ هواپیمای اسقاطی متعلق به ۳ ایرلاین در این فرودگاه پارک هستند که باید هرچه سریعتر از این محل خارج شوند. سعید چلندری در تشریح جزئیات این هواپیماها در پاسخ به این سوال که چه تعداد هواپیمای مشمول بازیافت در فرودگاه امام(ره) پارک شده است، گفت: ۱۹ هواپیمای از رده خارج متعلق به ۳ شرکت هواپیمایی در فرودگاه امام(ره) بیش از یک سال است که پارک هستند. وی افزود: بر اساس دستورالعملهای سازمان هواپیمایی کشوری، هر هواپیمایی که بیش از یک سال زمینگیر باشد و برنامهای هم برای عملیاتی کردن آن نداشته باشند، مشمول بازیافت میشود. مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام(ره) تصریح کرد: سازمان هواپیمایی کشوری دستورالعمل ۴۹۰۸ تحت عنوان شیوهنامه از رده خارج کردن و بازیافت هواپیما را در اردیبهشت سال جاری ابلاغ کرده است که در تبصره یک آن نوشته شده: «هر هواپیمایی که بیش از ۹۰ روز پارک باشد باید حداکثر ظرف ۶۰ روز بعد از ابلاغ دستورالعمل، از فرودگاه امام(ره) خارج شود». اکنون تصمیم قاطع شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) نیز بر این است که این هواپیماهای اسقاطی هرچه سریعتر از این محل خارج شوند. وی در پاسخ به اینکه آیا این هواپیماها امکان بازگشت به شبکه را دارند یا خیر؟ گفت: اکثر قطعات این هواپیماها باز شده و قابلیت بازگشت به شبکه پروازی را ندارند، ضمن اینکه بیش از یک سال است که زمینگیر هستند. چلندری در ادامه گفت: بارها با شرکتهای هواپیمایی نامهنگاری کردهایم ولی هنوز پاسخی دریافت نکردهایم و مکاتباتی با سازمان هواپیمایی کشوری برای تعیینتکلیف این هواپیماها نیز داشتهایم که در صورت عدم اقدام شرکتهای هواپیمایی، هزینه پارکینگ بالا خواهد رفت. مدیرعامل شهر فرودگاهی امام(ره) در پایان مجدد تاکید کرد: این هواپیماهای خارج از رده، ظاهر بدی برای فرودگاه ایجاد کردهاند و باید هرچه سریعتر از شهر فرودگاهی خارج شوند.
***
ارزش معاملات تجارت الکترونیک به ۳۴۶۷ همت رسید
بر اساس اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیک، در ۹ ماهه امسال ارزش معاملات تجارت الکترونیک به ۳۴۶۷ همت رسید که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۶۳ درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش، اندیشکده هوش مصنوعی و کاربرد آن در تجارت و بازرگانی با هدف همافزایی و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در این حوزه راهاندازی شده است. در این گزارش به نقل از امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک، آمده است: مرکز با پرهیز از موازیکاری و با تمرکز بر ماموریت سیاستگذاری و توسعهای خود، به دنبال ایجاد تحولی شگرف در این حوزه با استفاده از فناوریهای نوین است. در ادامه این گزارش، آمار ۹ ماهه تجارت الکترونیک کشور نیز ارائه شده که بر اساس آن، ارزش معاملات به 3.467 هزار میلیارد تومان، تعداد کل معاملات به 3.395 میلیارد فقره، تعداد اینمادهای صادر شده به بیش از ۷۶ هزار عدد و تعداد گواهیهای امضای الکترونیک به بیش از ۴ میلیون و ۶۰۴ هزار عدد رسیده که به ترتیب رشد ۶۳، ۱۹.۸، 3.7 و 71.3 درصدی را نشان میدهد.