printlogo


کد خبر: 297750تاریخ: 1403/10/18 00:00
اخبار

جایزه جلال ۳ بهمن برگزار می‌شود
هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد 3 بهمن‌ماه برگزیدگان خود را معرفی خواهد کرد،‌ دوره آموزشی داستان‌نویسی در این دوره نیز متفاوت با دوره‌های دیگر برگزار خواهد شد.
هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شود.‌ در این دوره 2 هزار و 600 اثر در 4 بخش،‌ رمان و داستان بلند،‌ داستان کوتاه،‌ نقد ادبی و مستند‌نگاری ارزیابی شده‌اند؛‌ بیشترین آثار (2 هزار اثر) متعلق به حوزه رمان و مستند‌نگاری بوده‌، ‌400 اثر در حوزه داستان کوتاه و 160 اثر در حوزه نقد ادبی بوده است. مسعود کوثری، دبیر علمی این دوره جایزه جلال بوده است و‌ مریم جلالی، مریم حسینی، محمد حنیف، بهزاد دانشگر، سارا عرفانی، کورش علیانی، محسن کاظمی، صادق کرمیار و مسعود کوثری اعضای هیات علمی این دوره جایزه بوده‌اند.
همچنین در این دوره تغییراتی در برگزاری دوره آموزش داستان‌نویسی آل‌جلال ایجاد خواهد شد.
حامد محقق، معاون ادبیات خانه کتاب در این زمینه به تسنیم گفت:‌ ما در این دوره آموزش داستان‌نویسی را با تغییراتی نسبت به دوره‌های قبل برگزار خواهیم کرد‌. موسسه خانه کتاب،‌ پیش از این‌ دوره‌های اقلیم قلم را برای 16 استان کشور در شمال غرب و جنوب کشور برگزار کرد و‌ منتخبان این دوره‌ها قرار است در دوره آموزشی جلال آل‌احمد شرکت کنند.
وی زمان برگزاری دوره‌ها را همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه عنوان کرد و افزود:‌ با توجه به اینکه این دوره برای منتخبان دوره‌های دیگر داستان‌نویسی برگزار می‌شود‌، طبیعتا آموزش‌ها تخصصی‌تر خواهد بود.
مسعود کوثری، دبیر علمی جایزه جلال نیز پیش‌تر افزایش وجه ریالی این جایزه را بعید دانسته و گفته بود: با توجه به اینکه در دولت مشکلات مالی فراوانی وجود دارد،‌ نمی‌توان انتظار داشت وجه جایزه افزایش یابد، در عین حال ما نهایت تلاش خود را خواهیم کرد.
***
فراخوان اولین دوره کنگره ملی شعر رحیل با موضوع بانوان تأثیرگذار تاریخ
اولین دوره کنگره ملی شعر «رَحیل» با موضوع بانوان تأثیرگذار تاریخ، فراخوان داد.
محورهای اصلی این کنگره عبارتند از:
۱ - بانوان قرآنی (بانوانی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در قرآن کریم به آنها اشاره شده ‌است. مانند حضرت مریم، آسیه، ساره، هاجر و...)
2- بانوان صدر اسلام (مانند بانو سمیه، رُمیصاء، ‌ام شریک، حمنه، نسیبه و...)
3- اهل بیت پیامبر و امامان علیهم‌السلام (مانند مادران، همسران، خواهران، دختران و شاگردان معصومین علیهم‌السلام، همچون حضرت صدیقه‌ طاهره، خدیجه، آمنه، نرجس‌خاتون، فضه و...)
4- بانوان عاشورایی (مانند حضرت زینب، ام‌کلثوم، رباب، ‌ام وهب، ام‌البنین، حمیده و رقیه علیهم‌السلام)
5- بانوان تأثیرگذار جبهه مقاومت (اسیر، شهید و جانباز انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس و جبهه مقاومت؛ مانند مرضیه دباغ، آمنه وهاب‌زاده، بنت‌الهدی صدر، هبه ابوندی، شیرین ابوعاقله،
 ریچل کوری و...)
6- خانواده رزمندگان، شهدا و جانبازان جبهه حق (مادران، همسران، خواهران و دختران رزمندگان، شهدا و جانبازان جبهه‌ حق، از آغاز اسلام تاکنون)
7- بانوان طلایی جبهه مقاومت (بانوانی که با اهدای طلا، جواهرات و دیگر دارایی‌های خود، در کنار جبهه‌ مقاومت ایستادند).
بخش ویژه‌ کنگره رحیل با موضوع «حضرت آسیه‌(س)» برگزار می‌شود. همچنین اشعاری که با موضوعات قرآنی و صدر اسلام سروده شوند، امتیاز ویژه هیات داوران را به دست خواهند آورد.
جایزه‌ نقدی، لوح تقدیر و تندیس به ۳ شعر برگزیده در محورهای اصلی فراخوان؛ جایزه‌ نقدی، لوح تقدیر و تندیس به شعر برگزیده در بخش ویژه و جایزه‌ نقدی، لوح تقدیر و تندیس به شعر برگزیده در بخش کودک و نوجوان از جوایز این جشنواره خواهد بود.
شاعران می‌توانند آثار خود را در تمام قالب‌های شعر فارسی و بدون محدودیت در تعداد آثار ارسالی در بخش‌های مختلف کنگره، تا پایان فروردین ۱۴۰۴، به نشانی اینترنتی mahta_sa@ در نرم‌افزار ایتا ارسال کنند و برای اطلاعات بیشتر به کانال damsara@ مراجعه کنند.

Page Generated in 0/0061 sec