امضای قرارداد همکاری بلندمدت ایران و روسیه؛ ۲۸ دی
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: موافقتنامه همکاری ایران و روسیه ابعاد مختلفی دارد؛ بخش مهمی از آن حوزههای تجاری، اقتصادی، انرژی و محیطزیست و مباحث مرتبط با مسائل دفاعی و امنیتی است. به گزارش مهر، اسماعیل بقایی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره امضای قرارداد همکاری بلندمدت ایران و روسیه در ۲۸ دی گفت: موافقتنامه همکاری ایران و روسیه ابعاد مختلفی دارد. بخش مهمی از آن حوزههای تجاری، اقتصادی، انرژی و محیطزیست و مباحث مرتبط با مسائل دفاعی و امنیتی است. روند مذاکراتی مرتبط با این سند در دولتهای مختلف ادامه پیدا کرده است و این سند به نوعی بهروزرسانی موافقتنامه قبلی است، بنابراین سند جدید تکمیلکننده و بهروزرسانی سند قبلی است. وی افزود: این سند از اوایل تابستان به تأیید 2 کشور رسیده بود اما به دنبال زمانی برای امضای این 2 سند بودیم و اکنون زمان آن مشخص شده است. ایران و روسیه طی 3-2 دهه همکاریهایشان را در همه حوزهها گسترش دادهاند، با توجه به مقتضیات زمانی نیاز به این داشتیم که سند قبلی بهروزرسانی شود. این سندی دوجانبه برای تقویت روابط 2 کشور است. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره سفر پزشکیان به تاجیکستان گفت: جزئیات سفر را دفتر رئیسجمهور اعلام خواهد کرد. آنچه مشخص است، این سفر در اواخر دی و طی 2 روز انجام میشود. این نخستین سفر منطقهای رئیسجمهور است. بازگشایی یکی از مراکز فرهنگی در تاجیکستان یکی از موضوعات دستور کار است. این سفر مهم است.
***
مجلس هفته آینده ایرادات شورای نگهبان به بودجه را بررسی میکند
سخنگوی هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: روزهای یکشنبه 23 دی و دوشنبه 24 دی، مجلس جهت بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره ایرادات شورای نگهبان به بودجه 1404، جلسه علنی خواهد داشت.
عباس گودرزی درباره دستور کار صحن علنی مجلس در هفته آینده گفت: با توجه به اتمام بررسی بودجه سال آینده در شورای نگهبان، کمیسیون تلفیق بودجه 1404 در روزهای پنجشنبه 20 دی و شنبه 22 دی درباره موارد اعادهشده از سوی شورای نگهبان تشکیل جلسه خواهد داد تا ایرادات مذکور بررسی و به صحن علنی ارسال شود.
سخنگوی هیاترئیسه مجلس دوازدهم ادامه داد: بنابراین هفته آینده در روزهای یکشنبه 23 دی و دوشنبه 24 دی، مجلس جهت بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره ایرادات شورای نگهبان به بودجه 1404جلسه علنی خواهد داشت. وی افزود: بر همین اساس سرکشی و حضور نمایندگان در حوزههای انتخابیه به هفته بعد از برگزاری جلسات علنی موکول میشود.
***
عارف: «مکران» یکی از گزینههای انتقال پایتخت است
معاون اول رئیسجمهور با طرح موضوع انتقال پایتخت، گفت: یکی از نقاطی که به صورت جدی مطرح شده، «مکران» است. این منطقه جای مناسبی قرار دارد و محدودیتی هم ندارد. محمدرضا عارف در جلسه دیروز شورای عالی روابط خارجی که با حضور وزیر امور خارجه و به میزبانی وزارت امور خارجه برگزار شد، با طرح موضوع انتقال پایتخت اظهار کرد: در ۳۰ سال گذشته این موضوع مطرح بوده است اما امروز بحث ساماندهی مرکز سیاسی به صورت جدی مطرح است و اگر به این نتیجه برسیم به دلیل محدودیتهایی که در ارائه خدمات به مردم تهران با آن مواجه هستیم، یکی از نقاطی که به صورت جدی مطرح است، «مکران» است. وی افزود: این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود اما هر کدام محدودیتهای خاص خود را داشتند، مثلا مشکل تامین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیهای بودند. معاون اول رئیسجمهور گفت: انتقال پایتخت را در ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور بررسی کنید.
***
دریادار سیاری: انگیزه انقلابی، مؤلفهای تأثیرگذار در ارتش است
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش گفت: با انگیزه انقلابی برآمده از فرمایشات و رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا است که ارتش توانسته به موفقیتهای چشمگیری نایل شده و به قلل افتخار و اعتبار دست یابد.
به گزارش ایسنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری در سیویکمین دوره نظری هیات معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی که در دانشگاه افسری امام علی(ع) نزاجا برگزار شد، گفت: دوران 8 سال دفاع مقدس گنجینهای از معارف و تجربیات است که همگان باید با آن معارف، ارزشها و وقایع آشنا شوند، به همین سبب برگزاری دورههای هیات معارف جنگ، گامی در راستای آشناسازی و بهرهمند کردن بیشتر دانشجویان حاضر در این دورهها، با گنجینه دوران دفاع مقدس و استفاده از تجربیات پیشکسوتان در این دوره است. وی در ادامه با اشاره به تلاش خستگیناپذیر نیروهای مسلح کشور و ارتش قهرمان ایران اسلامی، در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و عمل به فرامین و منویات مطاع فرمانده کل قوا، تصریح کرد: فرآیند بهروزرسانی و ارتقای تواناییهای نیروهای چهارگانه ارتش پس از پایان دوران 8 سال دفاع مقدس، با شتابی بیشتر از قبل و با همتی مضاعفتر از همیشه آغاز شد. رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش با برشمردن انگیزه انقلابی، به عنوان مؤلفهای تأثیرگذار در دستیابی ارتش به قلل افتخار و اعتبار، تأکید کرد: با انگیزه انقلابی برآمده از فرمایشات و رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا است که نیروی دریایی ارتش توانست پروژههایی نظیر «سینا»، «موج» و ساخت ناوشکن را در دستور کار خود قرار داده و در همین مسیر، به موفقیتهای چشمگیری نایل شده و به قلل افتخار و اعتبار دست یابد.