یک گام تا اجرای ساماندهی نیروهای شرکتی
آنطور که رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داده، با تکمیل بانک اطلاعات نیروهای شرکتی، یکی از نقاط ضعف در جریان تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت برطرف خواهد شد و یک گام به اجرای این طرح نزدیک خواهیم شد. علی باباییکارنامی نسبت به روشن شدن تکلیف نیروهای شرکتی ابراز امیدواری کرد و گفت: نظر مجلس، دولت و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت مثبت شده است. آنطور که وی گفته، عدم دسترسی به بانک اطلاعاتی افراد مشمول یکی از نقاط ضعف در جریان تصویب طرح بوده که تا یک ماه آینده این موارد برطرف و بانک اطلاعاتی کامل میشود. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در عین حال از برگزاری نشستی با سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داد و گفت: این جلسه به منظور بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت برگزار میشود. خوشبختانه نظر همه اعم از دولت، مجلس و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره مثبت است و رئیسجمهور طی نامهای خطاب به تمام دستگاهها، ارگانها و نهادهای اجرایی کشور دستور داده اسامی افرادی را که مشمول طرح میشوند استخراج کنند. به این ترتیب بانک اطلاعاتی کاملی جمعآوری میشود و مشمولان دقیق مشخص میشوند.
***
بورس از طرح مالیات بر سوداگری معاف است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد: طرح مالیات بر سوداگری پس از ایراداتی که شورای نگهبان بر آن وارد کرده، دوباره به کمیسیون اقتصادی مجلس بازگردانده شده تا نسبت به رفع ایرادات آن اقدام شود. حسین صمصامی گفت: شورای نگهبان ایرادات بسیاری بر این طرح وارد کرده که شامل برخی ایرادهای شرعی، عنوان مالیات و... است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس هنوز وارد جزئیات ایرادات نشده و بیشتر درگیر بررسی کلیات ایرادات وارد شده به طرح بوده است.
او توضیح داد: امیدواریم پس از بررسی و رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۱۴۰۴، ظرف مدت 2 تا 3 هفته آینده بررسی و رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری در کمیسیون اقتصادی انجام شود. صمصامی با بیان اینکه در مجموع نظر مجلس نسبت به طرح مالیات بر سوداگری و اجرای آن مثبت است، گفت: این طرح شامل وضع یکسری مقررات درباره اخذ مالیات از خرید و فروش مسکن، ارز، طلا و سکه است و شامل بورس نمیشود.
***
افزایش ۵۳ درصدی مراودات تجاری ایران و قطر
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر ضمن اشاره به توسعه تعاملات تجاری ایران و قطر، از افزایش ۵۳ درصدی مراودات تجاری 2 کشور در ۹ ماه ۱۴۰۳ خبر داد.
عباس عبدالخانی به استناد گزارش گمرک ایران، حجم مبادلات تجاری ایران و قطر را طی ۹ ماه نخست سال جاری حدود ۲۶۵ میلیون دلار دانست و اظهار کرد: این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۵۳ درصدی را نشان میدهد. وی افزود: آمار تجارت در مدت زمان یاد شده بیانگر توسعه تعاملات اقتصادی میان 2 کشور است. رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر با برشمردن مهمترین اقلام صادراتی ایران به قطر، خاطرنشان کرد: ترهبار، محصولات کشاورزی، مواد غذایی، تخممرغ، میگو، زعفران، فرش، مصالح ساختمانی و مواد معدنی از جمله مهمترین کالاهای صادراتی ایران به قطر است که نشاندهنده تنوع سبد صادرات غیرنفتی ایران است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در قطر در پایان گفت: افزایش چشمگیر مبادلات تجاری میان ایران و قطر نشاندهنده ظرفیتهای اقتصادی بالقوه 2 کشور است که میتواند در صورت گسترش زیرساختها و رفع موانع تجاری به رشد بیشتر تعاملات دوجانبه منجر شود.
***
پاسخ وزارت نیرو به گزارش «برق در مدار بیتدبیری»
روزنامه «وطن امروز» در تاریخ ۹/۱۰/ ۱۴۰۳ گزارشی با عنوان «برق در مدار بیتدبیری» را منتشر کرد.
در همین راستا وزارت نیرو در جوابیهای توضیحات زیر را جهت پاسخگویی به افکار عمومی به این روزنامه ارسال کرده است.
در این جوابیه آمده است: به اطلاع میرساند کلیه نیروگاههای کشور جهت تولید برق از سوخت گاز به صورت مستمر استفاده مینمایند که متأسفانه در سال جاری با محدودیت جدی در تأمین گاز مواجه بودهاند و برای شرایط بحرانی در نیروگاههای کشور از سوخت مایع استفاده میگردد. با توجه به گازسوز بودن اکثر نیروگاههای کشور، حدود ۸۵ درصد از نیروگاهها میتوانند از گازوئیل (نفت گاز) به جای سوخت گاز استفاده کنند و تنها ۱۵ درصد از ظرفیت نیروگاههای کشور که از نوع نیروگاههای بخاری هستند، در صورت عدم دریافت گاز در شرایط بحرانی، امکان استفاده از سوخت مازوت را دارند. در واقع ساختار فنی نیروگاههای گازی و بخاری متفاوت است و امکان استفاده از سوخت مازوت در تمام نیروگاهها وجود ندارد.
البته مصرف مازوت در سال جاری در مقایسه با سال گذشته بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است و تنها در استانهای اصفهان (شهید منتظری) و مرکزی (شازند) تا نیمه آذرماه امکان مصرف مازوت میسر نگردید (درمجموع 2 هزار و 800 مگاوات) در حالی که سایر نیروگاههای بخاری کشور حداکثر بهرهبرداری از نیروگاهها را با سوخت مازوت انجام داده بودند. لیکن به دلیل کاهش شدید سوخت گاز تحویلی به نیروگاهها که در مقایسه با سال گذشته بیش از ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر کاهش داشته است، نیروگاهها علیرغم آمادگی قادر به تأمین برق نشدند.