printlogo


کد خبر: 297859تاریخ: 1403/10/20 00:00
گسترش دامنه آتش‌سوزی به 1200 هکتار از اراضی لس‌آنجلس و ناتوانی دولت بایدن از اطفای حریق
LA می‌سوزد

روز سه‌شنبه ساعت 10:30 به وقت محلی، آتش‌سوزی گسترده‌ای در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا آغاز شد. این آتش‌سوزی فصلی پس از شروع باد خشک و شدید در جنوب کالیفرنیا آغاز شد و تنها 9 ساعت پس از آغاز این بحران، سازمان جنگل‌ها و حفاظت از آتش کالیفرنیا اعلام کرد وسعت ناحیه در حال سوختن به ۲۹۲۱ جریب معادل ۱۲۰۰ هکتار رسیده است؛ مساله‌ای که نشان‌دهنده ناتوانی این سازمان در کنترل آتش‌سوزی و اطفای حریق در منابع ملی آمریکاست. گستره آتش‌سوزی به قدری بالاست که تاکنون منجر به تخلیه بسیاری از شهرها و محله‌های ایالت کالیفرنیا شده است و مقامات ایالتی و فدرال این کشور نتوانسته‌اند به رغم تجهیزات گسترده اطفای حریق اقدام به موقع از خود نشان دهند. طبق اعلام منابع محلی، آتش‌سوزی بزرگ در لس‌آنجلس باعث تخلیه محله ثروتمندنشین «پاسیفیک پالسِیدز» شده و لس‌آنجلس وضعیت اضطراری اعلام کرده است. 
در حال حاضر ۳۰ هزار نفر از ساکنان «پاسیفیک پالیسِیدز» که یک ناحیه متمول میان کوه‌های سانتامونیکا و اقیانوس آرام است، دستور اجباری ترک محل گرفته‌اند. مقام‌های آتش‌نشانی لس‌آنجلس می‌گویند ۱۳ هزار خانه در معرض خطر آتش‌سوزی قرار دارند و به همین دلیل به ساکنان این خانه‌ها دستور تخلیه اجباری و فوری داده شده است. طبق اعلام رسانه‌های آمریکایی تنها 250 مامور آتش‌نشانی مشغول اطفای حریق هستند و به دلیل کمبود نیرو سازمان آتش‌نشانی لس‌آنجلس خواستار کمک مامورانی شده است که در خارج از ساعات کاری هستند. گستره آتش‌سوزی البته به همین جا ختم نشده و به نظر می‌رسد آتش‌سوزی در حال رسیدن به ساحل ایالتی ویل راجرز باشد. 
از سوی دیگر در پی دستور تخلیه برخی مناطق لس‌آنجلس، ترافیک سنگینی در محورهای مواصلاتی ایالت کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس رخ داده است و بسیاری از ترس رسیدن شعله‌های آتش، خودروی خود را رها کرده‌اند؛ مساله‌ای که منجر به استفاده مقامات ایالت لس‌آنجلس از بولدوزر برای کنار زدن 200 خودرو شده است. علت سرعت گسترش آتش‌سوزی سرعت بالای باد فصلی عنوان شده است که سرعت آن در برخی نواحی کالیفرنیا به به بیش از 100 کیلومتر در ساعت رسیده است. مقامات محلی نیز پیش‌بینی کرده‌اند وزش باد در شب نیز ادامه داشته باشد که این مساله منجر به گسترش آتش‌سوزی‌ها خواهد شد. تاکنون طبق آمار ارائه شده توسط وبسایت «Poweroutages.US» بیش از ۴۶ هزار خانه و کسب‌وکار در کانتی (بخش) لس‌آنجلس با قطعی برق مواجه شده‌اند و میلیون‌ها نفر در این ایالت با هشدار قرمز مواجه هستند. 
نکته قابل توجه در آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس رسیدن دامنه آن به خانه‌ها و محله‌های متمول‌نشین و سلبریتی‌نشین لس‌آنجلس است. بسیاری از افراد ثروتمند و مشهور آمریکایی در پی این آتش‌سوزی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. افرادی مانند یوجین لوی و جیمز وود از بازیگران آمریکایی در شبکه‌های مجازی از ترک خانه خود خبر دادند.
رسانه‌های آمریکایی همچنین از افزایش آتش‌سوزی‌های این ایالت آمریکا خبر دادند و آتش‌سوزی‌ها را به جای فصلی دائمی خواندند. رسانه‌های آمریکایی با اشاره به آتش‌سوزی‌هایی که طی 12 ماه گذشته در ایالت کالیفرنیا رخ داده است، این بحران را دائمی معرفی کرده و اعلام کردند تغییرات اقلیمی، افزایش دمای هوا و کمبود آب در این ایالت منجر به افزایش آتش‌سوزی‌های فصلی شده است، به نحوی که این آتش‌سوزی‌ها دیگر فصلی نیست و تبدیل به بحرانی دائمی شده است؛ بحرانی که به بخشی از زندگی مردم این ایالت آمریکا تبدیل شده و منجر به خلق تصاویری آخرالزمانی و وحشتناک شده است. از سوی دیگر سوءمدیریت‌ها از سوی مقامات ایالتی و فدرال آمریکا این بحران‌ها را تشدید کرده است. 
ریک کروسو، سرمایه‌دار و فعال سیاسی دموکرات در مصاحبه با فاکس درباره وضعیت آتش‌سوزی لس‌آنجلس اعلام کرده شیرهای آب آتش‌نشانی لس‌آنجلس آب ندارد، چرا که مسؤولان شهرداری اقدام به پر کردن مخزن‌های آب نکردند. رسانه‌های آمریکا نیز در حال انتقاد از شهردار لس‌آنجلس هستند، چرا که که در حالی که آتش در این شهر در حال پیشروی است، شهردار در سفر تفریحی در کشور غنا به سر می‌برد. از سوی دیگر نزدیک شدن به روزهای پایانی دولت بایدن و تحویل دولت به دونالد ترامپ منجر به برخی ناهماهنگی‌ها در مدیریت آتش‌سوزی لس‌آنجلس شده است. 
برخی منابع خبری نیز از وجود اقامتگاه کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 در منطقه آتش‌سوزی خبر دادند. 
آتش‌سوزی بزرگ لس‌آنجلس همچنین منجر به انتقاد گسترده از عملکرد دولت آمریکا در رسیدگی به بحران‌های داخلی این کشور شده است. بسیاری از شهروندان آمریکایی با اشاره به بودجه‌های کلان این کشور و مخارج بالای نظامی و منطقه‌ای این کشور در سراسر جهان، دولت آمریکا را نسبت به وضعیت آمریکایی‌ها بی‌تفاوت دانسته و گفتند بودجه آمریکا در کشورهای دیگر خرج می‌شود؛ مساله‌ای که پس از جنگ اوکراین نیز بیش از گذشته مورد توجه جامعه آمریکایی قرار گرفته است و همین مساله به پاشنه آشیل دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا تبدیل شد.

Page Generated in 0/0054 sec