printlogo


کد خبر: 297868تاریخ: 1403/10/22 00:00
دور دنیا

تصویب طرح تحریم مقام‌های لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اعمال تحریم علیه مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری ICC از سوی آمریکا را تصویب کرد.
به گزارش رویترز، بر اساس طرح مجلس نمایندگان آمریکا که با ۲۴۳ رای موافق در مقابل ۱۴۰ رای مخالف تصویب شد، صدور روادید برای مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری که آمریکایی‌ها و متحدان واشنگتن را تحت تعقیب قرار می‌دهند، ممنوع می‌شود.
طرح یادشده ادعا می‌کند صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی از سوی دیوان بین‌المللی کیفری به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه محکوم و غیرقانونی است؛ این طرح همچنین پیشنهاد می‌دهد آمریکا باید تمام بودجه دیوان بین‌المللی کیفری را لغو کند.
۴۵ نماینده دموکرات آمریکا به ۱۹۸ نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان این کشور در حمایت از طرح یادشده پیوستند و هیچ نماینده جمهوری‌خواهی به آن رای منفی نداد؛ این رای‌گیری یکی از نخستین رای‌گیری‌ها از زمان تشکیل کنگره جدید آمریکا است و پیش‌درآمدی از حمایت دولت آتی این کشور از رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. پیش‌بینی می‌شود مجلس سنای آمریکا به هدایت حزب جمهوری‌خواه، در مرحله بعدی این لایحه را تصویب کند.
دیوان بین‌المللی کیفری یک دادگاه دائمی مستقر در لاهه هلند است که سال ۲۰۰۲ تاسیس شد و می‌تواند افراد را به دلیل ارتکاب جنایت‌های جنگی، جنایت‌های علیه بشریت، نسل‌کشی و جنایت تجاوز در کشور‌های عضو یا اتباع آنها تحت تعقیب قرار دهد.
این دیوان اول آذر ۱۴۰۳ با صدور حکمی خواستار بازداشت نتانیاهو و گالانت شده و در مقابل مخالفت برخی حامیان رژیم صهیونیستی از جمله آمریکا، تاکید کرد تصمیمش برای پیگیری حکم‌های قضایی علیه مقام‌های صهیونیست در همه موارد با رویکردش مطابقت دارد و براساس ارزیابی دادستان مبنی بر وجود شواهد کافی برای صدور حکم است. 
مجلس نمایندگان آمریکا تحت هدایت جمهوری‌خواهان در ماه ژوئن (خرداد) قانونی را تصویب کرد که به دنبال تحریم دیوان بین‌المللی کیفری بود اما این اقدام هرگز در سنا، که در آن زمان از سوی اکثریت دموکرات کنترل می‌شد، اتخاذ نشد. 
این طرح که ۶۰ روز پس از تصویب اجرایی می‌شود، هر فردی را که برای تحقیق، بازداشت یا محاکمه شهروندان آمریکایی یا مقام‌های رژیم صهیونیستی یا یکی از کشور‌های متحد آمریکا تلاش می‌کند، تحریم می‌کند.  طرح ۳۲ عضو ائتلاف نظامی غربی ناتو، رژیم صهیونیستی و ۱۸ کشور بزرگ غیر ناتو را، از جمله ژاپن، تایوان، استرالیا، کره‌جنوبی، فیلیپین و مصر در بر می‌گیرد.  طرح یادشده همچنین هرگونه وجوهی را که آمریکا برای دیوان بین‌المللی کیفری تعیین کرده، لغو می‌کند و هرگونه کمک نقدی را در آینده برای دادگاه لاهه ممنوع می‌کند.
***
یمن: ناو هواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم
سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز بیانیه مهم این نیروها را در تظاهرات میلیونی حمایت از غزه در صنعاء قرائت و اعلام کرد نیروهای مسلح یمن، ناو هواپیمابر و چند کشتی جنگی آمریکایی را هدف قرار دادند. 
در بیانیه نیروهای مسلح یمن آمده است: ناو هواپیمابر ترومن آمریکا و چند کشتی جنگی آن کشور را در شمال دریای سرخ با تعدادی موشک و پهپاد هدف قرار دادیم.
این بیانیه افزود: حمله هوایی جدید دشمن به کشورمان را که قرار بود از ناو ترومن انجام شود، با این  عملیات خنثی و این ناو را وادار به ترک منطقه شمالی دریای سرخ کردیم. 
در این بیانیه آمده است: ما همچنان بر انجام وظیفه خود در قبال مردم مظلوم فلسطین تاکید کرده و عملیات ما هرگز متوقف نخواهد شد، مگر آنکه تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و محاصره آن پایان یابد.
این بیانیه افزود طی 48 ساعت گذشته چندین عملیات نظامی انجام دادیم که مهم‌ترین آنها، هدف قرار دادن ناو هواپیمابر یواس‌اس هری‌ترومن آمریکا بود.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه بیانیه‌ای که در تظاهرات میلیونی مردم صنعا قرائت کرد، گفت: روز گذشته در عملیاتی، یافای اشغالی(تل‌آویو) را با 3 پهپاد هدف قرار دادیم که این عملیات با موفقیت انجام شد.
***
حکم تبرئه ترامپ صادر شد
قاضی دادگاه نیویورک حکم «آزادی غیرمشروط» را برای ترامپ در پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن صادر کرد.
به گزارش ایسنا، این‌حکم از نظر حقوقی به این معناست که ترامپ مشمول زندان، پرداخت جریمه نقدی و یا آزادی مشروط نخواهد شد و این پرونده ترامپ بدون هیچ مجازاتی بسته می‌شود.
این حکم به معنی تبرئه یا بی‌گناهی متهم نیست اما در مواردی صادر می‌شود که با توجه به شرایط متهم، مجازات او نامناسب خواهد بود.
به گزارش نووستی، قاضی نیویورکی ‌دنبال به ‌تاخیر انداختن صدور حکم تا زمان پایان دوران ریاست‌جمهوری ترامپ بود. ترامپ به صورت مجازی در جلسه دادگاه شرکت کرد.
این پرونده در پاسخ به ادعاهای استورمی دنیلز، هنرپیشه فیلم‌های غیراخلاقی تشکیل شده بود. این فرد مدعی بود پس از برقراری ارتباط جنسی با دونالد ترامپ در سال ۲۰۰۶ میلادی مبلغ ۱۳۰ هزار دلار حق‌السکوت دریافت کرده بود تا از افشای آن در آینده خودداری کند.

Page Generated in 0/0063 sec