تردد کامیونهای ایرانی در مرز بازرگان از سر گرفته شد
بنا بر اعلام مسؤولان مربوط، مشکل کامیونداران ایرانی در مرز بازرگان برطرف و تردد آنها از سر گرفته شد. فرماندار شهرستان ماکو در این باره اعلام کرد وضعیت تردد کامیونها در گمرک بازرگان در حال حاضر عادی است. وی توضیح داد: مصوبه اخیر کشور ترکیه مبنی بر اخذ مالیات بر سوخت از کامیونهای ایرانی از 8 دیماه موجبات نارضایتی ناوگان حملونقل جمهوری اسلامی را به دنبال داشت که با توجه به تأکیدات مقام عالی استان و تدابیر استاندار، جلسات متعددی با حضور دستگاهها و سازمانهای ذیربط در شهرستان و مرکز استان برگزار شد که در آن بحث معافیت سوخت رانندگان به مقصد کشور ترکیه به میزان ۸۰۰ لیتر و به مقصد اروپا به میزان ۱۴۰۰ لیتر تصویب شد. همچنین در کنار آن، سایر بستههای حمایتی نیز به تصویب رسید.
***
تنظیم بازار روغن نباتی در گرو تسریع ثبتسفارش واردات
عضو هیاتمدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران از کاهش ۳۲ درصدی واردات روغن به کشور خبر داد و خواستار اقدامات فوری دستگاههای مسؤول از جمله وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه شد. محمد مختاریانی با بیان اینکه تا پایان آذر امسال ۵۲۰ هزار تن کاهش واردات روغن نباتی داشتیم، گفت: این مساله در توزیع و عرضه روغن نباتی در بازار مصرف تأثیرگذار بوده است. ضمن اینکه مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی تلاش خود را به کار گرفتهاند تا اختلالی در بازار این محصول پیش نیاید ولی تصمیمگیریها و اقدامات باید با سرعت بیشتری انجام شود تا شاهد تعادل در کار بازار باشیم. وی در ادامه تأکید کرد: ۳۲ درصد کاهش واردات در کالایی که وابستگی زیادی در حوزه واردات به آن داریم، نشان میدهد لازم است مسؤولان در سیاستهای خود تغییر رویه دهند. البته اقدامات اصلاحی داشتیم اما کافی نبوده است. مختاریانی درباره دلایل این کاهش واردات گفت: در مقاطعی مجوزهای کمتری برای ثبت سفارش داده شد و در ماههایی نیز شاهد رشد جدی قیمتهای جهانی بودیم و حدود ۳۵ درصد قیمتهای جهانی رشد کرد که تطبیق قیمت ثبت سفارشها با قیمتهای جهانی طول کشید و شرکتهای واردکننده عقب ماندند،همچنین تأمین ارز نیز در مقاطعی با کندی انجام شد.
***
ترخیص ۲۴ ساعته خودرو از گمرک به شرط صدور مجوزها
سرپرست معاون فنی گمرک شهید رجایی گفت: دلیل تأخیر در ترخیص ۵ هزار دستگاه خودرو تغییر و تحول در سازمان محیطزیست و عدم صدور مجوزهای مربوط به این بخش بود. امکان ترخیص خودرو طی ۲۴ ساعت از گمرک شهید رجایی به شرط صدور مجوزها وجود دارد. هادی رشیدی در پاسخ به سؤالی درباره تشریفات گمرکی خودروهای وارداتی و بروز تأخیر مقطعی در این فرآیند، گفت: تنها در یک برهه زمانی در یکی دو ماه گذشته تأخیر در ترخیص خودروهای وارداتی در بندر شهید رجایی وجود داشت. به گفته این مقام مسؤول، به دلیل تأخیر در صدور این دست مجوزها، کالای وارداتی در بنادر یعنی قبل از اظهار به گمرک معطل میماند. این در حالی است که گمرک در فرآیند صدور مجوز از سوی دستگاههایی مثل استاندارد، محیط زیست، قرنطینه جهاد کشاورزی، دامپزشکی، انرژی اتمی و... دخیل نیست. وی در پایان تأکید کرد: اگر کالایی نیاز به اخذ مجوز از دستگاهها و سازمانهایی که اشاره شد نداشته باشد، قطعاً طی ۲۴ ساعت از زمان اظهار، بعد از انجام تشریفات، از درب خروج گمرک شهید رجایی خارج میشود.
***
افزایش تبادلات مرزی سیستانوبلوچستان در اولویت است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مرز، مزیت اول سیستانوبلوچستان است که باید با بهرهمندی از آن تبادلات فیمابین افزایش یابد تا سطح معیشت مردم این استان ارتقا یابد. سیدمحمد اتابک در نشست «بررسی مسائل جنوب سیستانوبلوچستان» که با حضور رئیسجمهور در چابهار برگزار شد، افزود: یکی از مزیتهای اصلی این استان همجواری و مرز مشترک با پاکستان است. وی بیان کرد: در سفر به جنوب سیستانوبلوچستان بازدیدهایی از مرزهای ریمدان و پیشین، مجموعه صنعتی کنارک و لنجسازیها و شهرهای راسک و سرباز انجام شد و به نمایندگی از رئیسجمهور پای صحبتهای مردم بودیم که در این دیدارها مزیت اول مرز این استان بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در این راستا در بازدیدی که از پیشین انجام شد وضعیت خیلی بد نبود اما برای مبادله چمدانی و بازارچهها شرایط کمرونق است و باید در این منطقه روی تسهیل قوانین برای تجارت با پاکستان کار کرد. وی گفت: جلسهای در این دور از سفر و با حضور تجار منطقه تشکیل و منتج به این شد که مشکلات تا حدودی برطرف شود. اتابک در پایان اظهار کرد: برای پایانه و بازارچه پیشین باید تلاشهایی برای رونق آن انجام شود، همچنین دسترسی به راه، اولویت مهم در این زمینه به شمار میرود.
***
پیگیری حل مشکلات گمرک ترکیه برای صادرکنندگان ایرانی
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه از صادرات محصولات کشاورزی حمایت میکند، گفت: درباره حل مشکلات گمرک ترکیه برای صادرکنندگان ایرانی حتماً پیگیری میکنیم. هشتمین کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه با حضور وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در ترکیه برگزار شد. در نشست «کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه»، بازرگانان و فعالان اقتصادی کشور از دغدغهها و مشکلاتشان در تجارت با ترکیه گفتند. مهمترین دغدغههای بازرگان مربوط به تعدد بخشنامههای گمرکی و پایین بودن پیشبینیپذیری تجارت خارجی، ضرورت فعال شدن رایزن بازرگانی کشورمان در ترکیه و پیگیری رفع مشکل کامیونهای ایرانی برای ورود و تردد از ترکیه بود.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: دولت، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین دستگاه دیپلماسی کشور، مکلف هستیم برای توسعه روابط با کشورهای همسایه بویژه ترکیه تلاش بیشتری کنیم.