printlogo


کد خبر: 297889تاریخ: 1403/10/22 00:00
شعله‌های خشم آتش همچنان لس‌ آنجلس را در می‌نوردد؛ دولت آمریکا و مقامات محلی عاجز از مهار آتش
شهر جهنمی
نیوزویک: تجهیزات اطفای حریق آتش‌نشان‌های کالیفرنیا سال 2022 به اوکراین ارسال شد

ثمانه اکوان: نحوه مدیریت بحران در ایالت کالیفرنیا پس از آتش‌سوزی‌های گسترده در لس‌آنجلس، بر آتش اختلافات بین ۲ حزب دموکرات و جمهوری‌خواه افزوده ‌است. لس‌آنجلس حالا 5 روز می‌شود که در آتش می‌سوزد و تندباد آتشینی که منجر به این حادثه شده، قرار است تا سه‌شنبه هفته آینده نیز همچنان برفراز شهر بوزد.
مقامات دولتی و بخش خصوصی هر کدام گمانه‌زنی‌های متفاوتی از میزان خسارات بر جا مانده از این آتش‌سوزی بزرگ دارند. شرکت خصوصی آکوودر اعتقاد دارد تا به حال بین 135 تا 150 میلیارد دلار خسارت از این آتش‌سوزی بزرگ بر جا مانده ‌است. بانک آمریکایی جی پی مورگان نیز خسارت آتش‌سوزی در کالیفرنیا را ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرد. 
* استیصال آتش‌نشانان
از ابتدای شکل‌گیری این آتش‌سوزی گسترده، گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا همه نیروهای آتش‌نشانی ایالت را به کار گرفته است اما میزان پیشرفت در اطفای حریق، همچنان صفر درصد است. آتش‌نشانان از دیگر ایالت‌های آمریکا یعنی اورگن، واشنگتن، آریزونا، یوتا و نیومکزیکو نیز برای کمک به همکاران‌شان در کالیفرنیا فراخوانده شدند. با وجود تلاش‌های گسترده برای اطفای حریق و در عین حال دعواهای سیاسی بین ۲ حزب دموکرات و جمهوری‌خواه برای انداختن تقصیر این اتفاق بر گردن دیگری، رسانه‌ها در این میان به‌ علت و ریشه اصلی این حادثه و عدم توانایی فرماندار کالیفرنیا در مقابله با این آتش‌سوزی پرداختند. نشریه نیوزویک در گزارشی با اشاره به خسارت‌های گسترده این آتش‌سوزی که در تاریخ آمریکا بی‌سابقه بوده است، علت عدم توانایی اداره آتش‌نشانی در محدود کردن آتش‌سوزی‌ها را کمک‌های قبلی این اداره به اوکراین و فرستادن ابزار و تجهیزات آتش‌نشانی ایالت به اوکراین دانسته است. شبکه‌های اجتماعی در ابتدای امر سرشار از پست‌هایی توسط مردم در ایالت کالیفرنیا شد که عنوان می‌کردند اگر تجهیزات آتش‌نشانی از سال 2022 تاکنون به اوکراین فرستاده نمی‌شد، امکان اطفای حریق در ساعات ابتدایی شعله‌ور شدن آن وجود داشت. در گزارشی که نیوزویک از این ماجرا منتشر کرده، به جزئیات این کمک‌ها نیز اشاره شده ‌است. بر این اساس، اداره آتش‌نشانی سانفرانسیسکو، از ماه مارس سال 2022 در چندین نوبت تجهیزات خود را به اوکراین هدیه داده است. اداره آتش‌نشانی لس‌آنجلس و ایستگاه‌های آتش‌نشانی در سانتا باربارا نیز در آوریل و مارس سال 2022 تجهیزاتی را به اوکراین فرستاده‌اند. اداره آتش‌نشانی سن‌خوزه نیز در حدود یک میلیون دلار از منابع خود را در ماه ژوئیه سال 2022 به اوکراین هدیه داده است. این در حالی است که چند تن از آتش‌نشانان آمریکایی - اوکراینی نیز از ابتدای فوریه سال 2022 که حمله روسیه به اوکراین آغاز شد، کمپینی در ایالت‌های مختلف به راه انداخته و از ایستگاه‌های آتش‌نشانی خواستند تجهیزات اضافی خود را به اوکراین بفرستند. تجهیزاتی که توسط اداره آتش‌نشانی لس‌آنجلس به اوکراین اهدا شد، شامل شلنگ، نازل، کلاه ایمنی، زره برای حفاظت شخصی و تجهیزات مرتبط دیگر بوده است. آتش‌نشانی سانفرانسیسکو نیز بسته‌ای به ارزش یک میلیون دلار را به اوکراین اهدا کرد که شامل 373 دستگاه تنفس مستقل، 600 رگولاتور نصب‌شونده روی ماسک، 183 سیلندر تنفس هوا و چندصد ماسک تنفسی بوده است. 
این هدایا به‌ همراه ایستگاه‌های پزشکی و تجهیزات مرتبط با آن در شرایطی به اوکراین فرستاده شد که حالا، اداره آتش‌نشانی کالیفرنیا، بیشتر از هر زمان دیگری به این تجهیزات نیاز دارد و دولت آمریکا نیز با وجود اینکه وضعیت اضطراری در این باره اعلام کرده اما هنوز قادر به تجهیز ایالت به اقلام مورد نیازش نشده است. در عین حال خالی بودن مخازن آب در لس‌آنجلس نیز بر انتقادات از فرماندار دموکرات این ایالت و دولت بایدن افزوده ‌است. این ایالت سال‌هاست با خشکسالی دست به گریبان است اما خالی شدن مخازن اطفای حریق، آن هم در چند ساعت ابتدایی این آتش‌سوزی‌ها، انگشت اتهام را به ‌سوی دولت بایدن برده که در شرایط بحرانی کالیفرنیا، دست به کاهش بودجه اداره آتش‌نشانی این ایالت ‌زده است.  دولت بایدن با وجود شکل گرفتن آتش‌سوزی‌های گسترده در کالیفرنیا، در سال 2024 بودجه سازمان آتش‌نشانی لس‌آنجلس را 17.6 میلیون دلار کاهش داد که دومین کاهش بزرگ در میان ادارات شهری است و به اذعان نشریه آمریکایی نیویورک‌تایمز، تصمیم بایدن باعث دشوارتر شدن شرایط و توانایی سازمان آتش‌نشانی لس‌آنجلس برای مقابله با این «جهنم» شده‌ است. طبق گزارش نیویورک‌تایمز، بسیاری از شیرهای آتش‌نشانی دفنی (هیدرانت) در سراسر ایالت خالی بوده و آتش‌نشانان با خشک شدن تعداد زیادی هیدرانت در برابر این آتش‌سوزی گسترده با شکست قابل توجهی مواجه شدند. مهندس ارشد دپارتمان آب و برق لس‌آنجلس نیز تأیید کرد تمام مخازن ذخیره آب در این منطقه تا ساعت ۳ بامداد چهارشنبه خالی شد و تاکنون مجددا تجهیز نشده‌اند.
به ‌جای فرستادن تجهیزات به کالیفرنیا، به نظر می‌رسد دعواهای سیاسی از پایتخت، به ‌سمت کالیفرنیا رفته ‌است. ترامپ جزو نخستین افرادی بود که بلافاصله به سوءمدیریت در کالیفرنیا اعتراض کرد و افراد دیگری نیز به فرستاده شدن تجهیزات آتش‌نشانی به اوکراین انتقاد کردند. بر اساس گزارشات سازمان «نمایندگی ایالات متحده آمریکا برای انکشاف بین‌المللی» بایدن ۱۶ اداره آتش‌نشانی اوکراین را با وسایل حفاظتی، موتور پمپ‌ها، اره برقی و... تا سال ۲۰۲۴ تأمین مالی کرده است. این موضوع باعث افزایش خشم شهروندان و مقامات شده است. از جمله «ایلان ماسک» در شبکه اجتماعی خودش ایکس نوشت: «اما کالیفرنیا چطور؟» ترامپ نیز در شبکه اجتماعی خود «تروث سوشال» نوشت: «هیچ آبی در هیدرانت‌ها وجود ندارد، سازمان مدیریت بحران فدرال هیچ پولی ندارد و این چیزی است که جو بایدن برای من گذاشته ‌است. ممنونم جو!»
ترامپ در بیانیه‌ای جداگانه خواستار برکناری فرماندار کالیفرنیا شد و نوشت: «یکی از زیباترین مناطق آمریکا در حال سوختن در آتش است. این منطقه به خاکستر تبدیل شده و مسؤول آن گوین نیوسام است. او باید استعفا کند. همه این مسائل تقصیر او است».
نکته جالب توجه در دعوای دموکرات و جمهوری‌خواه در مساله آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس، رفتار دولت بایدن با منتقدان است. بایدن روز گذشته برای بار دوم به کالیفرنیا سفر کرد. مردم این ایالت انتظار داشتند رئیس‌جمهور کشورشان برای بازدید از وضعیت لس‌آنجلس به این شهر برود اما کاخ سفید اعلام ‌کرد سفر بایدن برای به دنیا آمدن فرزند نوه‌اش بوده و قرار نیست سفری به مناطق درگیر آتش‌سوزی داشته‌ باشد. این مساله باعث ایجاد خشم عمومی در شبکه‌های اجتماعی علیه دولت دموکرات شد. در همین حال در شرایطی که مردم کالیفرنیا در حال دست و پنجه نرم کردن با شرایط اضطراری این ایالت هستند، پنتاگون دیروز اعلام کرد بسته حمایتی 500 میلیون دلاری دیگری را برای اوکراین در نظر گرفته است که این مساله نیز با واکنش‌های گسترده منفی در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. 
* بیمه‌ها در شرایط اضطرار
دعواهای سیاسی در شرایطی در واشنگتن ادامه دارد که برخی خبرها حکایت از توطئه در شرکت‌های بیمه نیز دارد. برخی از افراد در شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده‌اند شرکت‌های بیمه از چند ماه پیش تاکنون هیچ مجوزی برای بیمه اموال و خانه‌های مردم در برابر آتش‌سوزی مردم نداشته‌اند و هیچ خدمتی در این زمینه ارائه نداده‌اند. برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی مدعی شده‌اند این کار نشان ‌می‌دهد احتمالا آنها از این بحران خبر داشته‌اند و می‌تواند هدفی خاص در این باره در کار باشد. ترامپ هم در بیانیه‌ای جداگانه درباره هزینه‌های این آتش‌سوزی هشدار داد و نوشت: «آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس ممکن است به پرهزینه‌ترین آتش‌سوزی در تاریخ کشور ما تبدیل شود. بسیاری شک دارند آیا شرکت‌های بیمه حتی پول کافی برای پرداخت این فاجعه را خواهند داشت یا خیر».
شبکه خبری سی‌بی‌اس نیز در گزارشی درباره وضعیت شرکت‌های بیمه نوشت: آتش‌سوزی‌های گسترده در کالیفرنیا بویژه در منطقه پسیفیک پلیسیدز، خسارات زیادی به خانه‌ها وارد کرده و بحران بیمه را تشدید کرده است. شرکت‌های بیمه بزرگ مانند State Farm و Allstate ارائه بیمه‌نامه در این مناطق را به ‌دلیل خطر بالای آتش‌سوزی متوقف کرده‌اند. این موضوع باعث شده بسیاری از ساکنان به بیمه اضطراری FAIR Plan با هزینه‌های بالا رو آورند. به گفته کارشناسان، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی شرایط را برای آتش‌سوزی‌های شدیدتر فراهم کرده و ساخت‌وساز در مناطق پرخطر همچنان ادامه دارد. در حالی که سیاست‌گذاری برای محدود کردن ساخت‌وساز دشوار است، برخی معتقدند تنها راه جلوگیری از خسارات بیشتر، توقف ارائه بیمه در این مناطق است.
* سلبریتی‌ها علیه دولت
با آتش گرفتن تپه‌های بالای شهر لس‌آنجلس و مناطق اعیان‌نشین، بسیاری از سلبریتی‌های هالیوود خانه‌های خود را از دست دادند. بن افلک، سارا فاستر، جیلیان مایکلز، جیمز وود، سارا مایکل گلار، برودی جنر، آنتونی هاپکینز، جان گودمن، پاریس هیلتون، آدام برودی، بیلی کریستال و... از ستارگان هالیوودی بودند که خانه‌های‌شان در آتش سوخته ‌است. برخی از آنها انتقادات شدیدی را به دولت و فرماندار کالیفرنیا وارد کرده‌اند. 
سارا فاستر گفته ‌است: ما بالاترین میزان مالیات را در کالیفرنیا پرداخت می‌کنیم و با این حال مخازن آب برای اطفای حریق خالی است و اداره آتش‌نشانی با کمبود بودجه مواجه است اما خدا را شکر که معتادان می‌توانند سهمیه مواد مصرفی‌شان را دریافت کنند. شهردار و فرماندار باید استعفا کنند». 
جیمز وود نیز که در مقابل دوربین به ‌خاطر آتش گرفتن خانه‌اش گریه می‌کرد، اعلام کرد: «مقصر این حادثه تغییرات آب و هوایی نیست، حماقت لیبرال‌های احمق است». این انتقادات در حالی مطرح می‌شود که بحران در مدیریت آتش در کالیفرنیا به همین مسائل ختم نمی‌شود و در جدیدترین مورد، ارسال هشدار اشتباه به ساکنان چند محله در نزدیکی لس‌آنجلس باعث شد 9.5 میلیون نفر به ‌سرعت خانه‌های خود را ترک کنند و در همین حین غارتگران به خانه‌های‌شان حمله کردند! این آشفتگی و بی‌نظمی به ‌سرعت در بسیاری از مکان‌هایی که مردم در تقلا برای خروج از آن بودند گسترش یافت و پلیس قادر به کنترل اوضاع نبود!

Page Generated in 0/0066 sec