۱۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت به فولادسازان به خاطر قطع برق
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: خسارات وارده به فولادسازان از بابت محدودیت انرژی آن هم فقط در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
به گزارش «وطن امروز»، سیدرسول خلیفهسلطانی گفت: وزیر صمت چندی پیش خبر خوبی به صنعتگران داد و آن تصویب بسته حمایت از تولید در کمیسیون زیربنایی دولت و حمایت رئیسجمهور از این بسته حمایتی بود که موجب دلگرمی تولیدکنندگان و کارآفرینان کشور در شرایط سخت ناترازی انرژی شد.
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، پیگیریهای فشرده صنعتگران، تولیدکنندگان و انجمنهای صنفی حاکی است این بسته که مورد حمایت جمعی صنعتگران کشور است، در کمیسیون اقتصادی دولت معطل مانده است.
خلیفهسلطانی تصریح کرد: وزارت صمت نماینده صنعتگران در دولت است و صنعتگران و تولیدکنندگان خواستار همراهی وزارتخانههای اقتصادی با بسته حمایتی وزارت صمت هستند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: انتظار ما از وزارتخانههای اقتصادی دولت، حمایت از صنایع کشور و جبران بخشی از زیانهای وارده به آنها است. این در حالی است که در هفته جاری سهمیه گاز فولادیها مجدد کاهش یافت و تابآوری صنایع بهشدت کم شده است.
به گفته خلیفهسلطانی، انتظار و درخواست فولادسازان، تصویب فوری این بسته حمایتی در هیات وزیران است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اعلام اینکه خسارات وارده به فولادسازان از بابت محدودیت انرژی آن هم فقط در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود، گفت: آیا دغدغه وزرای اقتصادی دولت صرفاً باید مدیریت نرخ ارز و مقررات ارزی باشد؟ آیا تضعیف صنعت کشور و تأثیرات منفیای که بر معیشت مردم دارد، برای کمیسیون اقتصادی دولت اهمیت ندارد؟
وی افزود: مسؤولان دولت چگونه انتظار دارند تولیدکنندگان صنایع مختلف که به دلیل محدودیتهای انرژی تحمیل شده بر آنان نتوانستهاند بهدرستی تولید و کسب درآمد کنند، مالیات، بیمه، اقساط بانکی و قبوض برق و گاز و امثالهم را بهموقع پرداخت کنند؟
خلیفهسلطانی خاطرنشان کرد: انتظار و درخواست جمعی صنعتگران و کارآفرینان کشور از وزارتخانههای نیرو، نفت و اقتصاد این است که تدابیری اتخاذ کنند تا بسته ارائه شده توسط وزارت صمت هر چه زودتر تصویب و اجرایی شود تا اقتصاد، صنعت و تولید کشور بیش از این متضرر نشود.
***
امکان استخراج مجاز رمزارز از طریق استفاده از برق تجدیدپذیر
مدیرعامل شرکت توانیر از امکان استخراج مجاز رمزارز از طریق استفاده از برق تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز خبر داد.
به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبیمشهدی با اشاره به کشف بیش از ۲۳۴ هزار ماینر غیرمجاز با برآورد مصرف ۸۰۰ مگاوات برق در کشور گفت: این میزان، معادل برق مصرفی 2 استان خراسان شمالی و جنوبی است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به فراهم شدن امکان استخراج قانونی رمزارز در کشور اظهار داشت: کسانی که میخواهند رمزارز استخراج کنند، باید مجوز لازم را از وزارت صمت اخذ کنند و ما بر اساس این مجوز، میزان برق مورد نیازشان را تأمین کنیم.
وی افزود: آنچه قانونگذار در این زمینه تاکید بیشتری بر آن داشته، استفاده از برق تجدیدپذیر است، البته با توجه به اینکه ماینرها ۲۴ ساعته مشغول کار هستند و پنلهای خورشیدی در تمام ۲۴ ساعت شبانهروز قادر به تولید برق نیستند، صنعت برق در ساعاتی از شبانهروز که امکان استفاده از برق تجدیدپذیر وجود نداشته نباشد، برق مورد نیاز آنها را تأمین خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت توانیر یادآور شد: قیمت برق برای ماینینگ ۳۲۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است که این نرخ همان نرخ خرید برق از تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر است.
رجبیمشهدی افزود: اگر کسی اقدام به تولید برق تجدیدپذیر نکرد، میتواند از تابلوی سبز برق اقدام به خرید برق مورد نیاز خود کند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات تنبیهی پیشبینی شده در قانون برای استخراجکنندگان غیرمجاز رمزارز، گفت: در مرحله اول علاوه بر اخطار، معادل ۱۰۰ برابر نرخ برق محلی که از آن برای استخراج رمزارز استفاده شده، جریمه در نظر گرفته شده است. ضمن آنکه تجهیزات استخراج رمزارز نیز جمعآوری و در اختیار مقام قضایی قرار میگیرد تا امحا شود. البته در نوبت دوم، اقدام به جمعآوری انشعاب مشترک متخلف هم خواهیم کرد.
***
بازار بورس در ۲ روز اخیر منفی شد
بازار بورس پس از یک هفته سبزپوشی، در ۲ روز اخیر منفی شد. پس از افت ۳۳ هزار واحدی روز یکشنبه شاخص کل با کاهش ۵۳ هزار واحد به رقم ۲ میلیون و ۸۵۷ هزار واحد رسید.
در بیستوسومین روز دیماه ۱۴۰۳ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۵۳ هزار و ۶۸۷ واحد کاهش یافت و به ۲ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۳۱۱ واحد رسید و ۳۳ هزار واحد افت کرد؛ کاهشی که پس از یک هفته رشد متوالی اتفاق افتاد. روز یکشنبه شاخص هموزن ۱۴ هزار و ۴۸ واحد کاهش داشت و در عدد ۹۰۱ هزار و ۱۳۳ واحد ایستاد. در دومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۴۰ عدد و سهام منفی ۲۹۳ عدد بود؛ به طور کلی بازار 1.84 درصد کاهش داشت.
روز یکشنبه حدود ۸۵۴ هزار فقره معامله به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
۲۳ دی ۱۴۰۳ همچنین شاخص فرابورس ایران ۲۸۳ واحد کاهش یافت و به ۲۶ هزار و ۸۵۱ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس نیز ۸۱۱ هزار فقره و ارزش آن ۸۱ هزار میلیارد تومان بود.