printlogo


کد خبر: 297962تاریخ: 1403/10/26 00:00
اخبار

«باباشهیدها» بی‌سروصدا از دنیا می‌روند
بنیاد شهید برای ۲۳۰ هزار شهید ایرانی بیش از ۲۰۰ هزار «پدر شهید» ثبت کرده است. این در حالی است که امروز تنها یک‌هشتم آنها زنده‌اند.
«خاطرات پدران و مادران شهدا و همسران شهدای دفاع‌ مقدس، چیزهایی است که مثل جواهر قیمتی در دسترس ما است که اگر غفلت کنیم، از دست ما خواهد رفت». این جمله‌ای از بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۸ است؛ جمله‌ای که هر روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند اما توجه شایسته‌ای به آن نمی‌شود. سال‌هاست که دغدغه‌مندان حوزه فرهنگ دفاع‌مقدس درباره از دنیا رفتن والدین شهدا هشدار می‌دهند و تأکید می‌کنند که وقتِ زیادی برای جمع‌آوری خاطرات شهدا نمانده است. این در حالی است که طبق آمار بنیاد شهید امروز تنها ۲۵ هزار و ۲۳۳ نفر از پدران شهدای ایران در قید حیات هستند؛ یعنی 12.5 درصد.
سیستم اطلاعاتی جامع ایثارگران تعداد کل پدران شهدای دفاع‌مقدس، مدافع حرم، امنیت و... را ۲۰۱ هزار و ۳۸۸ نفر ثبت کرده که بیش از ۸۷ درصد آنها از دنیا رفته‌اند. ۸ هزار و ۵۱ نفر از پدر شهیدهایی که هنوز عمرشان به دنیا است پدر ۲ شهید، ۶۶۳ نفر از آنها پدر ۳ شهید، ۱۱۳ نفرشان پدر ۴ شهید، ۴۰ نفر پدر ۵ شهید، ۱۲ نفر پدر ۶ شهید، ۲ نفر پدر ۷ شهید، یک نفر پدر ۸ شهید و یک نفر هم پدر ۹ شهید است. این یعنی یک گنجینه خاطرات بزرگ از قهرمانان ملی ایران که به‌درستی از آن استفاده نشده است.
از طرف دیگر سیستم آماری بنیاد شهید تعداد مادران شهدا را ۲۱۱ هزار و ۷۴۰ نفر دانسته که ۷۱ هزار و ۹۱۰ نفر از آنها هنوز زنده هستند؛ یعنی تنها ۳۳ درصد از مادر ۲۳۰ هزار شهید در قید حیات هستند. مصطفی عربی یکی از فعالان فرهنگی حوزه ایثار و شهادت، با اشاره به سن بالای والدین شهدا پیشنهاد می‌دهد: «بنیاد شهید می‌تواند برای جمع‌آوری سریع‌تر خاطرات شهدا، اطلاعات والدین آنها را به گروه‌های مردمی مورد اعتماد مثل هیأت‌ها، پایگاه‌های بسیج، مساجد و... بدهد و از آنها بخواهد با خانواده‌های شهدای محله‌شان ارتباط بگیرند و خاطرات‌شان را ثبت کنند».
***
اعضای هیأت علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر منصوب شدند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه اعضای هیات علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر را منصوب کرد.
سیدعباس صالحی در احکامی وحید عیدگاه‌طرقبه‌ای، قربان ولیئی، عالیه مهرابی، زکریا اخلاقی، ابوطالب مظفری، اسماعیل امینی، میلاد عرفان‌پور، سیدعبدالجبار کاکایی و فریبا یوسفی را به عنوان اعضای هیات علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر منصوب کرد.
***
رقابت ۱۱ مستند برای سیمرغ بلورین فیلم فجر چهل و سوم
۱۱ اثر مستند سینمایی در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر برای کسب سیمرغ بلورین رقابت خواهند کرد. با اعلام هیات داوران آثار مستند سینمایی جشنواره فیلم فجر متشکل از محسن برمهانی (مدیر فرهنگی و مستندساز)، مهرداد زاهدیان (کارگردان مستند)، سعید رشتیان(تهیه‌کننده فیلم مستند)، محمد صوفی (تهیه‌کننده فیلم مستند)، پژمان مظاهری‌پور (کارگردان مستند)، میترا مهتریان (مستندساز و روزنامه‌نگار) و پروین صدر ثقه‌الاسلام (مدیر فرهنگی و پژوهشگر)، آثار راه‌یافته به مسابقه آثار مستند جشنواره اعلام شدند.
اسامی آثار بخش مسابقه مستند جشنواره چهل‌وسوم فیلم فجر به شرح زیر است:
1- «خط القعر» به کارگردانی فرشاد اکتسابی و تهیه‌کنندگی حمید مهندسی و فرشاد اکتسابی
2- «خیابان سوم سئول» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محمودرضا رضایی
3- «درباره‌ مهرداد بهار» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی پیام مستوفی
4- «رُخ» به کارگردانی سام کلانتری و تهیه‌کنندگی آرش صادقی و سام کلانتری
5- «روزگار احمد» به کارگردانی محسن اردستانی‌رستمی و تهیه‌کنندگی ساسان فلاح‌فر
6- «شاهین لیل» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی نصرالله محمدی‌ایازی
7- «شگرد» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی نصرالله محمدی‌ایازی
8- «ضد قهرمان» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی عارف افشار
9- «کیمیا» به کارگردانی زهره احمدزاده و تهیه‌کنندگی محمدحسین حیدری
10- «مرزهای خاموشی» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی امید هاشملو
11- «یک وجب خاک» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی نیما مهدیان
چهل وسومین جشنواره فیلم فجر12 تا 22  بهمن‌ماه سال جاری به دبیری منوچهر شاهسواری برگزار می‌شود.

Page Generated in 0/0059 sec