پیگیری حقوقی بازگرداندن اموال غارتشده توسط خاندان پهلوی
وحید دهنوی، کارشناس مسائل حقوقی در برنامهای تلویزیونی از رونمایی دادخواست جدیدی خبر داد که با هدف بازگرداندن اموال غارتشده توسط خاندان پهلوی و حامیان بینالمللی آنها تهیه شده است. این دادخواست توسط گروه جهادی حکیم به نمایندگی از ملت ایران تنظیم شده و قرار است در شعبه ۵۵ دادگاه ویژه امور بینالملل پیگیری شود.
دهنوی با اشاره به خروج میلیاردها دلار از سرمایههای ملی ایران پس از فرار محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۵۷، به مواردی مانند خرید جزیرهای در اسپانیا به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار، ویلاهایی در سوییس به ارزش ۱۰ میلیون فرانک و خروج ۳۵ میلیارد دلار ارز از کشور اشاره کرد. همچنین گزارشهایی از بارگیری ۳۲۸ چمدان حاوی عتیقهها و جواهرات توسط فرح دیبا، همسر شاه، در زمان فرار از ایران وجود دارد.
وی افزود: پس از صدور حکم در داخل کشور، اقداماتی برای اجرای آن و بازگرداندن اموال انجام خواهد شد. دهنوی به بیانیه الجزایر نیز اشاره کرد که در آن آمریکا متعهد به بازگرداندن اموال مصادرهشده ایران شده بود اما این تعهدات عملی نشد.
دهنوی تأکید کرد این دادخواست با هدف بازپسگیری اموال غارتشده و سرمایههای ملی ایران از خاندان پهلوی و حامیان بینالمللی آنها تهیه شده و امیدوار است با پیگیریهای حقوقی، این اموال به کشور بازگردانده شود. وی همچنین خاطرنشان کرد: این اقدام بخشی از تلاشهای گستردهتر برای استیفای حقوق ملت ایران از رژیمی است که سالها به تاراج منابع کشور پرداخته است.
سال ۱۳۵۷، اسنادی در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد که نشان میداد رژیم شاهنشاهی طی ۵۲ سال سلطنت، میلیاردها دلار از اموال ایران را خارج کرده و ثروت آنها را ۲۰ میلیارد دلار تخمین زدهاند. همچنین گزارشهایی از خروج ۳۵ میلیارد دلار از اموال ایران و خرید املاک در کشورهای مختلف توسط خاندان پهلوی وجود دارد.
طی سالهای گذشته بیش از ۳۷ هزار لوح تاریخی به ایران مسترد شده است. همچنین رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه، بازپسگیری اموال غارتشده ایران از آمریکا را تکلیف قانونی، ملی و شرعی عنوان کرده است.
این دادخواست جدید گامی مهم در جهت بازگرداندن سرمایههای ملی ایران و پیگیری حقوقی اموال غارتشده توسط خاندان پهلوی و حامیان بینالمللی آنها محسوب میشود. با پیگیریهای حقوقی، امید است این اموال به کشور بازگردانده شود.
***
عراقچی: همکاریهای ایران و روسیه در راستای صلح جهانی است
وزیر امور خارجه در مقالهای برای خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به معاهده جامع ایران و روسیه و بعد دفاعی و امنیتی این معاهده تأکید کرد: همکاریهای ۲ کشور نهتنها به نفع ۲ کشور، بلکه در راستای صلح جهانی است.
سیدعباس عراقچی در مقالهای برای خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشت: امضای معاهده 20 ساله میان ایران و روسیه، نهفقط یک سند سیاسی، بلکه یک نقشه راه برای آینده است.
وی نوشت: این معاهده دربرگیرنده تمام ابعاد همکاری میان ۲ کشور است.
عراقچی همچنین تصریح کرد ۳ حوزه اصلی معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه شامل اقتصاد، فناوری و همچنین فرهنگ و گردشگری است.
وزیر امور خارجه همچنین در این مقاله نوشت: یکی از ابعاد مهم معاهده جامع ایران و روسیه، تقویت همکاریهای امنیتی و دفاعی با هدف تقویت ثبات منطقهای و جهانی است. ایران و روسیه، هر دو تجربههای ارزشمندی در مبارزه با تروریسم و افراطگرایی دارند. این همکاریها که با هدف تقویت ثبات منطقهای و جهانی طراحی شده، نهتنها بهنفع 2 کشور، بلکه در راستای صلح جهانی است.
***
الحاق ناو اطلاعاتی زاگرس به نیروی دریایی ارتش
اولین ناو اطلاعاتی - سیگنالی کشور با نام زاگرس با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده کل ارتش به سازمان رزم نیروی دریایی ارتش ملحق شد.
در مراسم الحاق ناو زاگرس امیر خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمعی از مقامات ارشد نیروهای مسلح نیز حضور داشتند.
این ناو، رده جدیدی در شناورهای نیروی دریایی است که حاصل کار متخصصان نیروی دریایی ارتش، صنایع دریایی وزارت دفاع و شرکتهای دانشبنیان است. از مهمترین شاخصههای عملیاتی این شناور، وجود حسگرهای الکترونیکی، دکل یکپارچه پیشرفته با محاسبه دقیق اثرات امواج الکترومغناطیس، توانایی رهگیری عامل و غیرعامل، عملیات سایبری و مانیتورینگ هوشمند است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در مراسم الحاق ناو اطلاعاتی - سیگنالی زاگرس که در منطقه سوم نبوت نیروی دریایی برگزار شد، اظهار کرد: ناو اطلاعاتی - سیگنالی زاگرس چشم بیدار و بینای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در عمق دریاها و اقیانوسها خواهد بود.
دریادار شهرام ایرانی با تأکید بر اینکه ناو زاگرس گنجینه بسیار ارزشمندی برای نیروهای مسلح است، ادامه داد: در ساخت این یگان آخرین دستاوردها در حوزههای الکترومغناطیس، الکترونیک و سایبر در سطوح زیرسطحی، سطحی و هوا بهکارگیری شده است.