printlogo


کد خبر: 298135تاریخ: 1403/11/1 00:00
هشدار نسبت به شیوع تب مالت در کشور
شیر خام مصرف نکنید

با وجود آنکه کارشناسان بهداشت نسبت به عدم مصرف شیر خام و مواد لبنی غیرپاستوریزه تاکید دارند ولی برخی‌ها همچنان با خرید شیر خام یا مواد لبنی سنتی به این کار مبادرت می‌ورزند، در حالی که چنین موادی بعضا بهداشتی نیستند و استفاده از آنها سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر می‌اندازد. به طور مثال خرید شیر خام و مصرف آن بدون اینکه جوشانده شود احتمال ابتلای فرد به بیماری تب مالت را بیشتر می‌کند. تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام بوده و به‌شدت مسری است. مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمه‌خام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری، از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، سال گذشته ۲۱ هزار مبتلا به تب مالت در کشور گزارش شده است که این آمار در ۹ ماه ابتدایی سال جاری، بیش از ۱۸ هزار مورد بوده است. با توجه به این آمار، می‌توان مدعی شد ظرف 2 سال نزدیک به ۴۰ هزار نفر در کشور مبتلا به تب مالت شده‌اند. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن تشریح نظارت 3مرحله‌ای بازرسان بهداشت محیط در سراسر کشور بر فرآورده‌های لبنی در جلوگیری از شیوع تب مالت، تاکید کرد: مردم شیر و پنیر خام و تازه مصرف نکنند. دکتر احمد جندقی درباره هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور با اشاره به نظارت دقیق این وزارتخانه بر فرآورده‌های لبنی، توضیحاتی درباره کنترل کیفیت و توصیه‌های بهداشتی مرتبط با این محصولات ارائه کرد. وی با تأکید بر اهمیت رعایت ضوابط بهداشتی در تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی، گفت: بر اساس سیاست‌ها و مقررات وزارت بهداشت، تمام واحدهای تولیدی و عرضه‌کننده لبنیات موظف به رعایت استانداردهای تعیین‌شده هستند و بازرسان بهداشت محیط در 3 مرحله کنترل‌های لازم را بر محصولات لبنی اعمال می‌کنند. به گفته دکتر جندقی، نظارت‌های بهداشتی شامل 3 مرحله اصلی است که در مرحله نخست پس از کنترل بهداشت فردی، مواد اولیه، تجهیزات و ساختمان واحد و شیر خام هنگام ورود به واحد صنفی مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی مرحله دوم را نظارت بر فرآوری محصولات لبنی توسط بازرسان بهداشت محیط عنوان و تصریح کرد: فرآیند تولید و فرآوری شیر و دیگر محصولات لبنی از نظر رعایت استانداردهای بهداشتی بررسی می‌شود. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درباره مرحله سوم بازرسی یعنی نمونه‌برداری ادواری گفت: نمونه‌برداری از محصولات به‌صورت دوره‌ای یا در صورت دریافت شکایت انجام می‌شود. نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال شده و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی اعمال خواهد شد. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به نکات بهداشتی برای خرید و نگهداری محصولات لبنی، با بیان اینکه مردم باید از خرید و مصرف شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند، تصریح کرد: مردم در صورت اجبار به استفاده از شیر خام، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانند و در حالت جوش، هم بزنند. وی توصیه کرد: حتما باید ظروف شیر خام پس از مصرف شسته شوند و شیر خام قبل از جوشاندن در یخچال نگهداری نشود؛ شیر پاستوریزه در یخچال با دمای 4 درجه و حداکثر 48 ساعت نگهداری شود. اگر بیش از این زمان بماند، پیش از مصرف جوشانده شود و از خرید خامه، کره و بستنی غیرپاستوریزه به‌شدت پرهیز شود. 


Page Generated in 0/0088 sec