printlogo


کد خبر: 298158تاریخ: 1403/11/2 00:00
امارات، قطر و عربستان سرپل‌های اسرائیلی پیشبرد سیاست مقاومت‌زدایی از منطقه
مقاومت فلسطین باید این پیروزی را تثبیت کند

علی عبدی، پژوهشگر مسائل فلسطین: اجرای آتش‌بس به طور قطع و یقین برای ساکنان غزه و مقاومت فلسطین یک پیروزی به شمار می‌آید، چرا که بعد از 15 ماه جنگ و کشتار، رژیم صهیونیستی مجبور شد به توافقی تن بدهد که در حقیقت توافق خود حماس بود. دولت بایدن چند ماه قبل از این توافق حمایت کرده بود اما نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از آن تمکین نکرد. بازگشت به این توافق یک شکست برای رژیم صهیونیستی و یک پیروزی برای مقاومت محسوب می‌شود. البته فشار دولت بایدن و فرستاده‌ او بر کابینه  اسرائیل، عامل بسیار مهم و موثر در پذیرش این توافق از سوی شخص نتانیاهو بود.
با این حال متوقف شدن در این مرحله و این پیروزی، هم برای مقاومت غزه و هم کل جبهه مقاومت خطرناک است. مقاومت باید برای بعد از این پیروزی سناریو داشته باشد، چراکه دشمن برای تبدیل شکست خود به پیروزی و تبدیل پیروزی مقاومت به شکست تقلا می‌کند و برنامه‌هایی را در این زمینه تدارک دیده‌ است.  اکنون ما در مرحله ظهور پیروزی قرار داریم اما پیروزی برای دوام و قوامش نیاز به تثبیت دارد،  لذا راضی شدن به  این پیروزی و  تلقی اینکه کار تمام شده، خطرناک است.
دشمن می‌خواهد این توافق را پایه و تکیه‌گاهی برای مقاومت‌زدایی از غزه  قرار دهد. سناریوی مهم پس از توافق آتش‌بس است. البته ممکن است در این مرحله رژیم کارشکنی‌هایی انجام دهد اما سیاست صهیونیست‌ها و همپیمانان منطقه‌ای آنها، پیشبرد سیاست مقاومت‌زدایی در غزه و به طور کلان جبهه مقاومت است. مساله‌ای که شروع خواهند کرد ایجاد دوگانه رفاه و مقاومت خواهد بود و اینکه پیشبرد هرگونه بازسازی در غزه را به سمت مقاومت‌زدایی و خلع سلاح مقاومت ببرند. کما اینکه یکی دو سال است در ایران دوگانه مقاومت و توسعه را به یک نحو دیگری شروع کرده‌اند. همین معادله را در لبنان،  فلسطین و جاهای دیگر هم شروع خواهند کرد. اجرایی شدن این معادله البته برای غزه بسیار محتمل‌تر است. ناگفته نماند از این به بعد محوریت ماموریت مقاومت‌زدایی از منطقه بر عهده امارات، قطر و عربستان خواهد بود و اینها سرپل‌های اسرائیلی برای پیشبرد این دوگانگی هستند.

Page Generated in 0/0059 sec