مدیرعامل خانه کتاب: سرانه مطالعه کشور ۱۲ تا ۳۰ دقیقه است
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: شاخصها در ارزیابی سرانه مطالعه کشور متفاوت است اما بر اساس نظر مراجع مختلف، این میزان بین ۱۲ تا ۳۰ دقیقه است.
ابراهیم حیدری در حاشیه بازدید از مجموعه فرهنگی و کتابفروشی آبی شیراز، بیان کرد: بنا بر پژوهشهایی که سال ۱۳۹۹ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد، سرانه مطالعه کشور ۱۲ دقیقه اعلام شد، در حالی که مرکز آمار این سرانه را ۹ دقیقه اعلام کرده و این رقم از سوی مراکز دیگر ۳۰ دقیقه عنوان شده است. وی با اشاره به کاهش شمارگان کتابها افزود: شرایط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و شکلگیری فناوریهای نوین از عوامل نوسان در شمارگان کتاب است. حیدری ادامه داد: کتاب هنوز علاقهمندان خود را دارد، هر چند همپای دیگر حوزهها این بخش هم با کاهشهایی روبهرو شده است. مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه اقتصاد بر فرهنگ نیز اثر گذاشته است، گفت: کتاب یک کالای فرهنگی است که در کنار دیگر محصولات مورد ارزیابی قرار میگیرد و سرانه مطالعه تنها محدود به کتاب نیست.
***
بلیت جشنواره فیلم فجر ۴۳ افزایش قیمت نخواهد داشت
مدیر امور سینماهای جشنواره فیلم فجر با اشاره به اینکه کیفیت سینماها و موقعیت جفرافیایی 2 عامل مهم در انتخاب سینماهای مردمی جشنواره چهلوسوم بوده است، از عدم تغییر قیمت بلیت جشنواره نسبت به قیمت بلیت اکران عادی سینماها خبر داد. محمدرضا فرجی درباره شرایط سینماهای مردمی امسال جشنواره نسبت به سالهای گذشته گفت: امسال آسیبشناسی جدیتری در انتخاب سینماهای مردمی داشتیم. آن دسته از سینماهایی که سالهای گذشته نتوانستند ارتباط بیشتری با مخاطبان بویژه در ایام فجر داشته باشند، در جشنواره امسال حضور نخواهند داشت. وی افزود: این انتخاب تنها به این دلیل است که بدانیم مدیریت کدام سینماها در جذب مخاطب فیلمهای جشنواره موفقتر بودهاند. فرجی درباره قیمت بلیت سینماها در ایام جشنواره فیلم فجر هم گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و رفاه حال مخاطبان و بر اساس سیاست اصلی جشنواره فیلم فجر که وفاق ملی است، بنایی بر افزایش قیمت بلیت نخواهد بود و نرخ بلیتها بر اساس قیمت قبلی بلیت سینماهاست. بر اساس این گزارش، سینماهای مردمی در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر عبارتند از: «اطلسمال»، «ایرانمال»، «سینما تیراژه»، «مگامال»، «رزمال»، «زیمامال»، «گالریا»، «پردیس زندگی»، «شهرک»، «پرده طلایی»، «لوتوسمال»، «آزادی»، «استقلال»، «بام نیایش»، «پردیس تماشا»، «جوان»، «راگا»، «شکوفه»، «شمیران سنتر»، «صبامال»، «فجر اسلامشهر»، «فرهنگ»، «کوثر»، «کوروش»، «ماندانا»، «مهر شاهد»، «موزه سینما»، «نارسیس»، «هدیشمال» و «همیلا». پردیس سینمایی «همیلا» واقع در محله پونک همزمان با جشنواره فیلم فجر افتتاح خواهد شد.
***
«مسیح پسر مریم» تغییر نام داد و سریال شد
«دختران کوچه غم» که پیش از این با نام «مسیح پسر مریم» در نسخه سینمایی تولید شده بود، در قالب مینیسریال در شبکه نمایش خانگی منتشر میشود. مینیسریال ۳ قسمتی «دختران کوچه غم» به کارگردانی علی جعفرآبادی و تهیهکنندگی مهدی فرجی و زندهیاد جلیل شعبانی بهزودی در پلتفرم فیلمنت عرضه خواهد شد. «دختران کوچه غم» پیش از این با نام «مسیح پسر مریم» در نسخه سینمایی تولید شده بود، حالا بهصورت سریال ارائه میشود. امیر نوروزی، پانتهآ پناهیها، بهرام ابراهیمی، المیرا دهقانی، پاوان افسر، مهرداد ضیایی، حمید ابراهیمی، الهام شعبانی، مریم ماهور، گلنوش قهرمانی، منصور نصیری، نینل یعقوبی، محرم زینالزاده، مجتبی لالهزاری، یاسر ساغری و دریک تکدیان بازیگران این اثر هستند. «دختران کوچه غم» به نویسندگی علی جعفرآبادی و امیر ابیلی محصول سازمان هنری - رسانهای اوج است که قصهای متفاوت از دهه ۵۰ شمسی را روایت میکند.
***
معرفی کاراکترهای «موسی کلیمالله (ع)» مریلا زارعی یوکابد
و بهنام تشکر فرعون شد
فیلم و سریال «موسی کلیمالله(ع)» محصول مرکز سیمافیلم به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی در حال ساخت است و عوامل پروژه بعد از اتمام و آمادهسازی نسخه سینمایی، قرار است فیلمبرداری فصل اول سریال را آغاز کنند. به گزارش مهر، در این پروژه مریلا زارعی نقش یوکابد مادر حضرت موسی(ع) و علیرضا کمالی نقش عمران پدر حضرت موسی(ع) را در کودکی ایفا میکنند. همچنین بهاره کیانافشار در نقش آسیه، بهنام تشکر در نقش فرعون و شکیب شجره در نقش فرمانده سپاه فرعون ظاهر خواهند شد. در حال حاضر نسخه سینمایی «موسی کلیمالله (ع)» در حال آمادهسازی نهایی برای اکران در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر است و ابراهیم حاتمیکیا در تلاش است با استفاده از تکنولوژی تولید مجازی برای نخستین بار در ایران، این پروژه را به نتیجه برساند. مریلا زارعی، علیرضا کمالی، بهنام تشکر، بهاره کیانافشار فرهاد آئیش، شکیب شجره، مریم سرمدی، طوفان مهردادیان، مسعود رحیمپور، کامبیز امینی، بهار نوحیان و بازیگران کودک گندم شیخی و دلسا محمدی در این اثر به ایفای نقش پرداختهاند. سیدمحمود رضوی، تهیهکننده سریال «موسی کلیمالله(ع)» پیش از این در یادداشتی درباره تکنولوژی این سریال نوشته بود: «نزدیک به ۲ سال از طرح ایده تغییر فناوری تولید سریال «موسیکلیمالله (ع)» از روش سنتی به Virtual Production میگذرد، تغییری که نیازمند جسارت و ریسکپذیری آقای ابراهیم حاتمیکیا بود اما با تمام ریسکپذیری و جسارت ایشان، باز هم تحقق آن فقط یک رویا بود».