printlogo


کد خبر: 298202تاریخ: 1403/11/3 00:00
اخبار

رشد ۲۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و آذربایجان
رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی در آغاز شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: میزان تجارت ۲ کشور در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۸۰ میلیون دلار بود که در سال ۲۰۲۴ با رشد ۲۰ درصدی به ۵۸۰ میلیون دلار رسیده است. امین ترفع در شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان که در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد، اظهار داشت: زمینه‌های همکاری مفصلی در حوزه حمل‌ونقل و زیرساخت وجود دارد که پیوست اقتصادی ۲ کشور را گسست‌ناپذیر کرده است. وی به پروژه‌های مشترک در حوزه زیرساخت و حمل‌و‌نقل از جمله افتتاح و بهره‌برداری از پل مرزی آستارا اشاره کرد و افزود: پروژه احداث پل جدید آغبند مراحل پایانی خود را طی می‌کند و عملیات اجرایی کریدور ارس به منظور اتصال جمهوری آذربایجان به ایران از طریق جاده و ریل در دست اقدام است.
***
تحقق ۹۱ درصدی درآمدهای مالیاتی در 10 ماه
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر حمایت از نظام مالیاتی به عنوان مهم‌ترین منبع درآمدی کشور، بلاتکلیفی در ۳ ماهه اول سال در پی شهادت رئیس‌جمهور و همراهانش را موجب افت درآمدهای مالیاتی کشور دانست. عبدالناصر همتی همچنین گفت در راستای عدالت مالیاتی و بهبود محیط کسب‌و‌کار، مراجعه فعالان اقتصادی به سازمان امور مالیاتی را به حداقل رساندیم. وی افزود: برای نخستین بار با اعتماد به صورت‌حساب‌های الکترونیکی ارسالی در سامانه مؤدیان، برای مودی بر اساس این اطلاعات اظهارنامه پیش‌فرض تولید می‌شود و مودی صرفا اظهارنامه را تکمیل یا اصلاح و ارسال می‌کند. وزیر اقتصاد با تأکید بر پیگیری سیستمی شدن نظام مالیاتی در دولت چهاردهم، بیان داشت: هم‌اکنون اظهارنامه اجاره مستغلات ۱۰۰ درصد به صورت سیستمی رسیدگی می‌شود، اظهارنامه اصناف و صاحبان مشاغل ۸۰ درصد سیستمی و صرفا ۲۰ درصد توسط ماموران رسیدگی می‌شود و اظهارنامه اشخاص حقوقی ۷۰ درصد سیستمی و صرفا ۳۰ درصد توسط ماموران مالیاتی رسیدگی می‌شود. همتی ادامه داد: قطعی‌سازی بیش از ۸ میلیون پرونده اصناف و صاحبان مشاغل خرد در اجرای تبصره ۱۰۰ انجام شده است و در مجموع کل پرونده‌ها، حداکثر ۵ درصد پرونده‌های دارای ابرازی، توسط ماموران مالیاتی رسیدگی می‌شود. وی تصریح کرد: در راستای جلب اعتماد عمومی و مشارکت مردم برای نخستین بار در کشور، سازمان امور مالیاتی این امکان را فراهم کرد تا مؤدیان بتوانند در زمان پرداخت مالیات خود در جریان ارائه فرم تبصره ماده ۱۰۰ و پرداخت اقساط مالیات، محل مصرف مالیات‌های پرداختی خود را تعیین کنند. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: میزان عوارض توزیعی در ۱۰ماهه ۱۴۰۳ معادل 130.1 همت بوده که نسبت به دوره مشابه ۳۹ درصد رشد و میزان استرداد ۱۰ ماهه به صادرکنندگان مبلغ ۲۲ همت بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶۵ درصد رشد (۱۰ ماهه سال قبل 13.3 همت) داشته است.
***
کمیته دستمزد به موضوع سبد معیشت ورود نکرد
کمیته دستمزد شورای عالی کار در دومین نشست خود به موضوع محاسبه هزینه سبد معیشت ورود نکرد اما موضوع تأمین مسکن کارگران را در دستور کار قرار داد و کارفرمایان ضمن اعلام آمادگی برای تأمین زمین، از دولت خواستند شرایط ساخت مسکن کارگری را تسهیل کند. محسن باقری، رئیس کمیته دستمزد گفت: در جلسه مباحث کلی مطرح شد و وارد محاسبات سبد معیشت کارگران نشدیم. نماینده معاونت فرهنگی وزارت کار گزارشی از مسکن کارگری ارائه کرد و پس از آن درباره مسکن کارگران بحث شد. وی افزود: گروه کارفرمایی مصمم و پیگیر بود که اگر دولت اجازه دهد و موانع را رفع کند، این آمادگی را دارد که برای کارگران مسکن بسازد. بحث به تأخیر افتادن تشکیل قرارگاه مسکن کارگران نیز در جلسه مطرح شد که سال قبل در شورای عالی کار عنوان شده بود. رئیس کمیته مزد شورای عالی کار ادامه داد: کارفرمایان در جلسه اعلام کردند هیچ چشم‌داشتی از دولت ندارند و هزینه‌ای هم نمی‌خواهند، فقط اینکه موانع را از سر راه کارفرمایان بردارد. باقری افزود: در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی ۱۵ درصد از هر جوازی حق بیمه دریافت می‌کند، ضمن اینکه هزینه‌های تغییر کاربری زمین سرسام‌آور است و بروکراسی‌های پیچیده اداری باعث شده کارفرمایان به سمت تأمین مسکن کارگران نروند و فرآیندها به قدری فرسایشی است که کارفرمایان از آن منصرف می‌شوند. به گفته وی، کارفرمایان موافقت و اعلام آمادگی کردند زمین‌های مازاد خود را برای ساخت مسکن کارگران اختصاص دهند و کارگران هم در قالب تعاونی‌ها متشکل و ساماندهی شوند.
***
قیمت سیب‌زمینی به کیلویی ۶۰ هزار تومان رسید
بر اساس مشاهدات میدانی، قیمت هر کیلوگرم سیب‌زمینی در سطح شهر تهران تا ۶۰ هزار افزایش یافته است و با وجود اینکه این محصول در میادین میوه و تره‌بار به قیمت ۲۷ هزار تومان عرضه می‌شود اما عرضه به اندازه‌ای نیست که نیاز مردم را رفع کند. قیمت سیب‌زمینی در تهران تا هر کیلوگرم ۶۰ هزار تومان افزایش یافته است. هر کیلوگرم از این محصول در محله‌های بهار، ۷ تیر، میرزای شیرازی و بهجت‌آباد به قیمت‌های ۳۷ تا ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و در محله‌های فردوس، کاشانی و جنت‌آباد بین ۳۹ تا ۴۵ هزار تومان است. یک فروشگاه در ستارخان نیز این محصول را ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رساند. قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم سیب‌زمینی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران بین ۲۲ تا ۳۸ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بار ۲۷ هزار تومان است که اگر بخواهید این محصول را به صورت آنلاین خریداری کنید، باید ۳۲ هزار تومان پرداخت کنید.

Page Generated in 0/0059 sec