گروه سیاسی: پس از حدود 470 روز جنگ در غزه، آتشبس بین رژیم صهیونیستی و حماس از ظهر 30 دی رسما به اجرا درآمد. این پیروزی بزرگ برای جبهه مقاومت اسلامی و خصوصا مردم غزه در حالی به دست آمد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی در آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، به صراحت گفته بود شرط توقف جنگ در غزه، تسلیم کامل حماس، کنار گذاشتن سلاح توسط رزمندگان این جنبش و آزادسازی همه اسرای اسرائیلی است؛ شروطی که پیش و پس از این سخنرانی و تا همین اواخر با جدیت توسط صهیونیستها دنبال میشد. اما در حالی که اغلب تحلیلگران با تکیه بر اصرار اسرائیل بر تداوم جنگ و حمایتهای بیچون و چرای جهان غرب از آن، آیندهای برای بقای مقاومت در غزه متصور نبودند، رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در سخنانشان از پیروزی نهایی مقاومت غزه خبر داده بودند. دکتر اسداللهی، کارشناس مسائل منطقه، روایت میکند که رهبری در نخستین دیدار شهید اسماعیل هنیه با ایشان (در آبانماه سال گذشته) خطاب به رئیس شهید دفتر سیاسی حماس گفته بودند: «قطعا شما پیروز نهایی هستید».
رهبر انقلاب حتی پیش از دیدار با شهید هنیه در سوم آبان سال گذشته نیز در یکی از نخستین سخنانشان پیرامون مساله غزه و تهاجم رژیم صهیونیستی به این باریکه، مساله پیروزی مقاومت و مردم فلسطین را مطرح کرده بودند. 2 روز بعد پنجم آبانماه 1402 اسرائیل حمله زمینی خود به غزه را شروع کرد. در آستانه تهاجم زمینی اسرائیل به نوار غزه، ارتش این رژیم در نخستین بیانیه خود از مردم شمال غزه خواسته بود تا خانههایشان را ترک کنند. تصور میرفت اسرائیل ظرف مدت کوتاهی ابتدا پاکسازی شمال و سپس مناطق مرکزی و جنوبی غزه را به اتمام برساند.
در چنین شرایطی مقام معظم رهبری گفتند: «قضیه غزه از یک سو قضیه مظلومیت است، از یک سو قضیه اقتدار است. بله، مردم غزه واقعاً مظلومند و این دشمن ددمنش و خونخوار - رژیم تروریستی غاصب - حدی برای جنایت نمیشناسد؛ یعنی در یک بمباران، هزار نفر را شهید میکند! این جوری است؛ حدی نمیشناسد. مظلومیت مردم این جوری ظاهر میشود. اما در کنار این مظلومیت، 2 نکته مهم وجود دارد؛ یک نکته صبوری این مردم است، توکل این مردم است. این مردم انصافاً صبوری به خرج دادند... همین طور که ما اول هم عرض کردیم، (شکست اسرائیل) قابل ترمیم نیست؛ هر چه میگذرد، بیشتر معلوم میشود که قابل ترمیم نیست».
تاکیدات رهبری مبنی بر پیروزی مردم غزه بعدها نیز در مناسبات مختلف بیان شد. خصوصا در چند دیدار شهید اسماعیل هنیه پس از انجام عملیات توفان الاقصی، رهبری با صراحت نوید پیروزی مردم غزه را اعلام میکردند. این صراحت کلام در حالی بود که آینده جنگ در غزه در هالهای از ابهام قرار داشت و روزبهروز بر جنایات اسرائیل در این باریکه کوچک افزوده میشد. در این شرایط رهبری نه صرفا با نگاه یک رهبر سیاسی بلکه با دیدگاه یک عالم دینی و برگرفته از آموزههای قرآنی، تحلیلی از شرایط غزه و مردم فلسطین را ارائه میدادند.
اکنون که دنیا شاهد کرنش و تسلیم رژیم صهیونیستی در برابر صبر و ایستادگی شگفتانگیز مردم غزه و البته رشادت جبهه مقاومت اسلامی شده است، به یاد آوریم این جملات رهبری در دیدار شهید هنیه در دوم خرداد امسال (1403) را که تاکید کردند: «در آینده نیز ممکن است درباره قضیه فلسطین حوادثی اتفاق بیفتد که امروز باورکردنی نیستند». ایشان همچنین با اشاره به آیات قرآن درباره تحقق 2 وعده خداوند به مادر حضرت موسی(ع) گفتند: «اکنون نیز وعده اول خداوند درباره مردم فلسطین محقق شده و آن، همان غلبه مردم غزه که گروهی کوچک هستند در مقابل گروه بزرگ و قدرتمند آمریکا، ناتو، انگلیس و برخی کشورهای دیگر است. بر همین اساس وعده دوم یعنی محو رژیم صهیونیستی نیز قابل تحقق است و به لطف الهی آن روزی که فلسطین از «بحر» تا «نهر» تشکیل شود، فرا خواهد رسید».