جنبش حماس پس از نام نبردن از برخی دولتهای منطقه در پیام تشکر خود، مورد انتقاد قرار گرفت
پس از اعلام آتشبس غزه، برخی چهرههای جنبش حماس مانند ابوعبیده، سخنگوی گردانهای قسام، همچنین خلیل حیه، در پیامهای خود به مناسبت این آتشبس تاریخی و شکست رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود در جنگ غزه از برخی گروههای محور مقاومت و دولتهای منطقه نام برده و از حمایتهای آنها در طول نبرد توفان الاقصی قدردانی کردند. در بین اسامی مطرح شده توسط آنها نام گروههای مقاومت حزبالله لبنان، مقاومت عراق و دولتهای جمهوری اسلامی ایران و یمن نیز آورده شد؛ مسالهای که منجر به شکایت برخی شهروندان کشورهای مدعی منطقه شد. در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برخی کاربران این کشورها با شکایت بیجا از مقاومت غزه نسبت به نام نبردن از کشورهای خود به مسؤولان جنبش حماس انتقاد کردند که پاسخهای جالب توجهی را به دنبال داشت.
برخی کاربران با اشاره به تداوم تجارت این کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی و عدم قطع ارتباط آنها با رژیم اشغالگر، اقدام حماس را تایید کرده و انتقادات را متوجه دولت کشورهای خود و سیاستهای ریاکارانه آنها دانستند.
در این بین کاربران اتباع کشورهای ترکیه، عربستان، امارات و برخی کشورهای عربی و مسلمان منطقه قرار داشتند؛ کشورهایی که در چند ماه گذشته هیچ اقدام جدی و قابل توجهی در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی انجام نداده و تنها نظارهگر بودند و در برخی موارد نیز به همکاری با رژیم صهیونیستی ادامه داده و ماشین جنگی رژیم را روشن نگه داشتند. عبدالباری عطوان در واکنش به این وضعیت و بالا گرفتن انتقادات علیه جنبش حماس در روزنامه رای الیوم لندن نوشت: جنبش حماس و برخی مسؤولان و سخنگوی رسمی آن، این روزها مورد انتقادات شدید مستقیم و غیرمستقیم از سوی دولتهای عربی قرار گرفتهاند.
جرم خلیل الحیه و ابوعبیده این بود که از مواضع حامیانه کشورهای عربی در میانه توفان الاقصی قدردانی نکردند اما در حقیقت، این دکتر خلیل الحیه و ابوعبیده هستند که باید از سوی کشورهای عربی مورد قدردانی قرار بگیرند، چرا که ادب را رعایت کردند و کشورهای عربی را به خاطر ایستادن کنار اسرائیل رسوا نکردند.
آنها نهتنها کنار اسرائیل ایستادند، بلکه از آمریکا و اسرائیل مطالبه نابودی حماس را داشتند. اسم اکثر حکومتهای عربی با ننگ سکوت در برابر کشتارهای اسرائیل یا همکاری با آن در تاریخ خواهد ماند. حماس و اعضای آن در نادیده گرفتن حکومتهای عربی کاملا محق هستند. اگر از کشورهای عربی تشکر میکردند، ما نخستین منتقدان آنها بودیم.
در سوی دیگر ماجرا نیز رسانههای ترکیه و اکانتهای ترکی در فضای مجازی قرار دارند که از نام نبردن از کشور ترکیه در بیانیههای حماس ناراحت و دلخور شدهاند.
این شکایت در حالی رخ داده است که شورشیان سوری وابسته به دولت ترکیه در اوج نبرد توفان الاقصی و در حالی که محور مقاومت به پشتیبانی از مقاومت حماس در نوار غزه وارد میدان مبارزه با رژیم صهیونیستی شده بود با ورود علیه محور مقاومت و به دست گرفتن حکومت در سوریه، به روی کار آمدن دولتی در این کشور کمک کردند که نسبت به تجاوزات بیوقفه و اشغالگری رژیم صهیونیستی در خاک سوریه واکنشی نشان نداده است و رهبر شورشیان سوریه نیز فعالیت گروههای مقاومت فلسطینی در این کشور را ممنوع اعلام کرده است.
از سوی دیگر و پس از آتشبس غزه نیز رهبر شورشیان سوری هیچ واکنشی نسبت به آن نشان نداده و سکوت را در قبال تحولات غزه و حتی اشغالگری رژیم صهیونیستی در خاک سوریه در دستور کار خود قرار داده است و از سوی دیگر بلافاصله پس از تحلیف ترامپ برای او پیام تشکر ارسال میکند؛ اقداماتی که در محاسبات شاکیان و منتقدان حماس در نظر گرفته نشده است.