تشدید نظارت بر قیمتهای بازار شب عید و ماه رمضان
وزیر جهاد کشاورزی از تأمین مناسب بازار شب عید و ماه رمضان خبر داد و اظهار کرد: نظارت و اعمال قانون بر قیمتها انجام خواهد شد. غلامرضا نوریقزلجه گفت: یکی از موضوعاتی که تلاش کردیم زودتر از زمان متعارف به آن ورود و پیگیری کنیم، بازار شب عید است که ستاد مربوط در وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفت و این موضوع در ستاد تنظیم بازار کشور نیز مطرح شده است. وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، افزود: راهکارهای پیشنهادی ما به گونهای است که کالاهای مورد نیاز بازار در یک روال عادی و بدون نوسانات ویژهای تأمین شود تا در ماه رمضان و عید نوروز در اختیار مردم شریف قرار دهیم. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم دیگر، قیمت ذخایر است که خوشبختانه در این زمینه نیز در وضعیت مناسبی قرار داریم. موضوع مهم دیگری که مطرح است، نظارت بر بازار تنظیمشده است که در ستاد تنظیم بازار اگر اتفاقات غیرمتعارفی در بحث قیمت کالاها رخ دهد، نظارت و اعمال قانون انجام خواهد شد.
***
سهامداران عدالت مراقب کلاهبرداران باشند
دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت، درباره گمانهزنیها و اعلام زمان توزیع سود سهام عدالت مربوط به سال مالی ۱۴۰۲ گفت: تصمیمگیری درباره زمان توزیع سود سهام عدالت بر عهده شورای عالی بورس است و سهامداران مراقب کلاهبرداری به بهانه توزیع سود سهام عدالت باشند. مهدی حاجیوند افزود: پس از برگزاری مجامع سالانه شرکتها، بنا به عملکرد و نیز سود و زیانی که شرکتها شناسایی میکنند، تصمیمات مختلفی درباره پرداخت و توزیع سود سالانه میان سهامداران گرفته میشود، که شرکتهای سرمایهپذیر نیز که بخشی از سهام آنها در قالب سهام عدالت میان مردم توزیع شده است، از این قاعده مستثنی نیستند. حاجیوند ادامه داد: امسال نیز برای سود سال مالی ۱۴۰۲ شرکتهای سرمایهپذیر همانند سالهای گذشته، این روال در جریان بوده و بهتدریج سود سهام عدالت در حال دریافت است. حاجیوند تأکید کرد: در صورتی که شورای عالی بورس در این باره تصمیمگیری کند، از طریق رسانههای رسمی زمان دقیق توزیع سود سهام عدالت و نیز تصمیمات این شورا در قبال این سود اطلاعرسانی خواهد شد. سهامداران مراقب کلاهبرداری به بهانه توزیع سود سهام عدالت باشند.
***
سرانه آب یکسوم شد
دبیرکل فدراسیون صنعت آب گفت: سرانه آب به کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در سال کاهش یافته است، در حالی که این رقم قبلا ۱۵۰۰ متر مکعب بود. سیدعلی شریعت در نشست تخصصی «صنعت آب و راهکارهای پرداخت مطالبات» گفت: سرانه آب به کمتر از ۵۰۰ مترمکعب در سال کاهش یافته، در حالی که این رقم قبلا ۱۵۰۰ مترمکعب بوده است. سیاستهای آبی کشور نیز باید بازنگری شوند. وی ضمن اشاره به چالشهای اجتماعی، سیاسی و امنیتی مرتبط با آب ادامه داد: مساله آب دیگر تنها محدود به اختلافات بین کشورها نیست، بلکه به درون استانها و شهرها نیز کشیده شده و این موضوع نیازمند مدیریت جدی است. دبیرکل فدراسیون آب درباره مشکلات کشاورزان به دلیل کمبود آب، خاطرنشان کرد: کشاورزان به دلیل این بحران در حال نابودی هستند و سرمایهگذاری بیشتری باید در بخش آب و فاضلاب انجام شود. ایجاد تضامین برای سرمایهگذاران نیز باید در اولویت قرار گیرد. شریعت بر ضرورت همکاری و هماندیشی میان بخشهای مختلف تأکید کرد و گفت: حکمرانی آب باید بهصورت جدی تقویت شود تا بتوان چالشهای این حوزه را به طور مؤثر مدیریت کرد.
***
شرایط واردات خودرو با کارت ملی اعلام شد
جزئیات ثبت آماری واردات خودروهای برقی، هیبریدی و... نو و کارکرده توسط اشخاص حقیقی اعلام شد. سازمان توسعه تجارت، 2 بهمن سازوکار ثبت سفارش آماری واردات خودروی نو و کارکرده برقی و هیبریدی بر اساس ضوابط قانون بودجه سال ۱۴۰۳ توسط اشخاص حقیقی با مجوز موردی را ابلاغ کرد. بر اساس این ضوابط، ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی برای واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی تنها برای یک دستگاه مجاز است. همچنین بر اساس این مصوبه ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفا در کد تعرفههای پیوست ابلاغیه، ذیل عنوان کد تعرفههای خودرو موضوع آییننامه اجرایی بند ت تبصره ۹ امکانپذیر است.
بر اساس آنچه سازمان توسعه تجارت ایران از ضوابط ثبت آماری واردات خودروهای کارکرده توسط اشخاص حقیقی اعلام کرده، واردات خودروهای با سن بالاتر از 5 سال (۲۰۲۰ به قبل) ممنوع است، همچنین تأکید شده ثبت آماری سفارش، صرفاً از محل تأمین ارزهای بانکی و با ارز «یورو» امکانپذیر است.
***
محصولات کشاورزی شناسنامهدار میشوند
وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد به محصولات کشاورزی شناسنامه بدهد. داریوش سالمپور، مدیر کل دفتر امور میوههای سردسیری وزارت جهاد کشاورزی در این باره اظهار کرد: موضوع شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی از سالهای پیش مطرح بود که وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۰ آن را ابلاغ کرد اما هنوز گزارشی از اینکه چه محصولاتی شناسنامهدار شده و چه میزان پیشرفت داشته منتشر نشده است. مشکلات گرانفروشی و باقیمانده سموم یا برگشت محصولات صادراتی از کشورها مسائلی چالشبرانگیز سالهای اخیر بوده و امکان شناسایی متخلفان وجود نداشته است، برگشت کیوی از هند، فلفل از سوریه و پسته از اتحادیه اروپا اخیرا برای بخش کشاورزی دردسرساز شد. بند الف ماده ۳۵ برنامه هفتم پیشرفت، شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی و بسترهای تولید را امسال به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف کرده و سازمان نظام مهندسی کشاورزی متولی است.