printlogo


کد خبر: 298307تاریخ: 1403/11/7 00:00
اخبار

برگزاری جلسه شورای سینما با حضور عارف و اعضای جدید
طی احکامی از سوی معاون اول رئیس جمهور، اعضای حقیقی و حقوقی شورای سینمای ایران معرفی شدند. سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سیمایی‌صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و دارایی، عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، سیدبهشید حسینی سرپرست دانشگاه هنر و رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی به عنوان اعضای حقوقی و منوچهر شاهسواری، محمدمهدی عسکرپور، علی دهکردی، مرضیه برومند، نرگس آبیار، مسعود نقاش‌زاده و سیدرضا میرکریمی به عنوان اعضای حقیقی شورای سینمای ایران معرفی شدند. 
در حکم اعضا آمده است: «ماموریت سینما، ارتقای شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی و اعتلای جامعه‌ای است که اندیشه و هنر و معرفت را کیمیای وفاق و پیشرفت می‌داند. سینمای نوین ایران باید منادی تمدن ایرانی - اسلامی، مروج عدالت اجتماعی و بسترساز مخاطبانش باشد. 
در این راستا حضور مدیران مشفق و نخبگان زمان آگاه در عرصه سیاست‌گذاری این نهاد جریان‌ساز می‌تواند منشأ تحولاتی مثبت در عرصه فرهنگ و هنر باشد». شورای عالی سینما در دوره دوم ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد و دوران تصدی جواد شمقدری بر سازمان سینمایی تاسیس شد و قرار بود رئیس‌جمهور در جلسات آن شرکت کند که این اتفاق چند بار رخ داد. 
پس از آن در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی این شورا عملاً به حاشیه رفت و در دوره شهید رئیسی تلاش‌هایی برای احیای آن صورت گرفت. حالا اما این شورا مجدداً شروع به کار کرده است ولی بخشی از اعضای آن از میان تعدادی از وزرای دولت و مسؤولان بالادستی حاکمیتی انتخاب شده‌اند.
***
45 اکران سیار  برای مردم روستاهای آذربایجان غربی
از ۱۹ شهرستان استان آذربایجان غربی، تنها 3 شهرستان دارای سینما هستند ولی با اکران سیار می‌توان بیش از 50 درصد مردم شهرها و روستاهای استان را از این خدمت بهره‌مند کرد.  
مسعود یکانی، رئیس امور سینمایی آذربایجان غربی موسسه بهمن سبز با اشاره به برگزاری 45 اکران سیار با حضور 5000 مخاطب توسط این مجموعه در استان آذربایجان غربی گفت: امسال با توجه به تعریف کارویژه از طرف مدیرعامل، ما نیز به اکران سیار ورود کردیم. نخستین اکران سیار در استان آذربایجان غربی توسط ما اواخر آبان ۱۴۰۳ با فیلم «باغ کیانوش» در شهرستان ماکو برگزار شد که سالن به طور کامل پر شد. ماکو، نقده، شاهین‌دژ، خوی و ارومیه از جمله شهرهایی بودند که ما فیلم‌های ببعی قهرمان، باغ کیانوش و قلب رقه را در آنها اکران سیار کردیم.
وی افزود: سینماهای غیرفعال و عدم دسترسی به آثار سینمایی به‌روز در شهرستان‌هایی که فاقد سینما هستند، مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است. بسیاری از خانواده‌ها مجبورند برای دیدن آثار سینمایی به سینماهای فعال در ارومیه بروند که این کار زمان‌بر و دشوار است.
رئیس امور سینمایی آذربایجان غربی موسسه بهمن سبز تاکید کرد: اکران سیار می‌تواند در شهرهایی که سینما دارند هم با تمهیداتی انجام شود تا هم مخاطبان اکران سیار و هم کسانی که به سینما می‌روند از فیلم‌ها بهره‌مند شوند. یکانی در پایان گفت: اگر بخواهیم اکران‌های سیار را در تمام شهرستان‌های آذربایجان غربی داشته باشیم، احتمالاً با چالش‌های مربوط به امکانات و سخت‌افزار مواجه خواهیم شد که باید آنها را با کمک دیگر سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی استان برطرف کنیم.
***
مایکل لانگلی درگذشت
مایکل لانگلی، شاعر برجسته‌ ایرلند شمالی پس از سال‌ها فعالیت درخشان در عرصه‌ شعر در ۸۵ سالگی درگذشت. به گزارش ایسنا، لانگلی که سال ۲۰۰۰ میلادی برای مجموعه‌ شعر «آب و هوا در ژاپن» برنده‌ جایزه‌ تی‌اس‌الیوت شد، در بیمارستان به دلیل عوارض ناشی از جراحی لگن درگذشت. 
رابین رابرتسون، ویراستار دیرینه‌ لانگلی گفت: «افتخار بزرگی بود که با او کار کنم... البته، نیازی نبود که زیاد کار کنم، چون تقریبا همه اشعار او بی‌نقص بود. او آخرین نفر از سه‌گانه‌ بزرگ شعر ایرلند شمالی بود. او و دوستان نزدیکش، شیموس هینی و درک ماهون، بخشی از گروهی آزاد و درخشان از نویسندگان جوان ایرلندی بودند که اوایل دهه‌ ۱۹۶۰ میلادی در گروه بلفاست فیلیپ هابسبام گرد هم می‌آمدند. لانگلی، هینی و ماهون نخستین مجموعه‌های خود را در همان دهه منتشر کردند و سپس به شاعران برجسته‌ بین‌المللی تبدیل شدند. 
مایکل لانگلی سال ۱۹۳۹ میلادی در بلفاست به دنیا آمد. او در کالج ترینیتی دوبلین در رشته‌ مطالعات کلاسیک تحصیل کرد؛ جایی که دریافت تنها چیزی که می‌خواهد انجام دهد، سرودن شعر است. او در سال ۱۹۹۴ میلادی مشهورترین شعر خود با عنوان «آتش‌بس» را با امید به پایان درگیری‌های ایرلند شمالی سرود. یک روز پس از انتشار این شعر، آتش‌بس اعلام شد. 
لانگلی در طول زندگی حرفه‌ای خود جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرد، از جمله جایزه‌ «ویتبرد» در سال ۱۹۹۱ میلادی برای مجموعه‌ «آتش‌های درخت‌های همیشه سبز»، نشان امپراتوری بریتانیا در سال ۲۰۱۰ میلادی و جایزه‌ بین‌المللی «شعر فلترینلی» برای یک عمر دستاورد در سال ۲۰۲۲ میلادی.

Page Generated in 0/0075 sec