printlogo


کد خبر: 298309تاریخ: 1403/11/7 00:00
دور دنیا

مجری فاکس‌نیوز وزیر دفاع آمریکا شد
سنای آمریکا در یک رای‌گیری فشرده، با اختلاف کم «پیت هگست» را به عنوان وزیر دفاع این کشور تایید کرد که این امر یک پیروزی بزرگ برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و دولت جدید وی محسوب می‌شود. در نشست شامگاه جمعه سنا برای رأی اعتماد به پیت هگست، آرای مخالف و موافق مساوی بود اما «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا که همزمان ریاست سنا را نیز بر عهده دارد در اقدامی کم‌سابقه به عنوان رئیس سنا به نفع پیت هگست رأی داد و در نهایت هگست با ۵۱ رأی موافق در برابر ۵۰ رأی مخالف، وزیر دفاع آمریکا شد. پیت هگست ۴۴ ساله مجری سابق شبکه «فاکس‌نیوز» و کهنه‌سربازی است که در جنگ‌های آمریکا در افغانستان و عراق حضور داشته است. اعلام او به عنوان گزینه پیشنهادی ترامپ برای ریاست پنتاگون باعث تعجب و مخالفت بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان آمریکایی شد. در تاریخ آمریکا این نخستین وزیر دفاعی است که با کمترین اختلاف و با آرای شکننده وزیر دفاع می‌شود. هگست با پرسش‌هایی درباره دیدگاه‌هایش درباره حضور زنان در میدان نبرد، همچنین اتهام‌هایی از جمله اعتیاد به الکل، سوءاستفاده جنسی و سوءمدیریت مالی در 2 سازمان غیرانتفاعی مربوط به کهنه‌سربازان روبه‌رو شده بود. در طول فرآیند تأیید، هگست اعلام کرد تمرکز او بر تقویت روحیه جنگجویانه در ارتش ایالات‌متحده خواهد بود. او در اظهارات ابتدایی خود در جلسه تأییدیه گفت: «ترامپ مانند من خواستار پنتاگونی است که با تمرکز لیزری بر کشندگی، شایسته‌سالاری، جنگ‌طلبی، پاسخ‌گویی و آمادگی عمل کند». هگست همچنین اعلام کرده است قصد دارد تمرکز ارتش بر بحث‌های سیاسی جنجالی را کاهش دهد، زیرا به نظر او این مسائل زمان لازم برای آموزش مهارت‌های عملی جنگی را می‌گیرد. در حالی که او گفته است می‌خواهد ارتش «میهن‌پرست غیرسیاسی و کاملاً پایبند به قانون اساسی» باقی بماند، برخی منتقدانش نگرانی‌هایی را مطرح کرده‌اند که او ممکن است به دنبال برخورد با دشمنان سیاسی مورد نظر خود باشد. برخی سناتورها، از جمله لیزا مرکوسکی، ابراز نگرانی کرده بودند که زنان در ارتش ممکن است حمایت کامل هگست را نداشته باشند. 
***
تعلیق کمک‌های خارجی آمریکا
وزیر خارجه آمریکا در راستای صدور فرمان اجرایی ترامپ اعلام کرد کمک‌های خارجی آمریکا به مدت ۸۵ روز برای بررسی متوقف می‌شود. این فرمان برای 2 دولت استثنا قائل شده است که اوکراین جزو این استثناها نیست. مارک روبیو، وزیر خارجه آمریکا در دستوری جدید ابلاغ کرده است هیچ بودجه جدیدی برای کمک‌های خارجی تخصیص نخواهد یافت، تا زمانی که هر تخصیص جدید یا تمدید پیشنهادی بر اساس سیاست «اول آمریکا»ی ترامپ بررسی و تأیید نشده باشد. این دستور شامل همه کمک‌ها از جمله کمک‌های نظامی به اوکراین هم خواهد بود که جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا میلیاردها دلار را برای مقابله با حمله روسیه به خاک اوکراین در نظر گرفته بود. دولت آمریکا اما تاکنون رسما تعلیق کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین را اعلام نکرده‌ است. قطع‌ شدن کمک‌های خارجی آمریکا به معنای تعلیق تقریبا 3 ماهه تامین مالی برای ابتکار برنامه جهانی مقابله با ایدز PEPFAR است. طبق این برنامه داروهای ضد ویروس «اچ‌آی‌وی» خریداری می‌شود تا بیماری ایدز را در کشورهای در حال توسعه، بویژه در قاره آفریقا درمان کنند. این تعلیق 2 استثنا نیز دارد. تعلیق کمک‌های خارجی شامل توقف کمک‌های نظامی به اسرائیل و مصر نخواهد بود. مصر از زمان امضای قرارداد صلح با اسرائیل در سال ۱۹۷۹ از کمک‌های آمریکا برای دفاع برخوردار بوده است. 
***
رایزنی مکرون و عون درباره آتش‌بس لبنان
رئیس‌جمهور فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای لبنانی خود به بررسی تحولات جنوب لبنان و تلاش‌های صورت گرفته برای مهار تشدید تنش جاری در آن پرداخت. امانوئل مکرون تصریح کرد که تماس‌هایی را برای حفظ آتش‌بس و تکمیل اجرای توافق برقرار کرده است. جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان نیز خطاب به همتای فرانسوی خود گفت: «ما از اسرائیل می‌خواهیم برای حفظ ثبات در جنوب، مفاد توافقنامه را اجرا کند و به نقض‌های پیاپی آن پایان دهد». در حالی ‌که توافق آتش‌بس ۶۰ روزه میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی ۲۷ ژانویه (امروز) به پایان می‌رسد، دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شب گذشته علنا اعلام کرد خروج نظامیان اسرائیلی از جنوب لبنان در زمان باقیمانده محقق نخواهد شد. ارتش لبنان نیز روز شنبه اعلام کرد تعلل‌ دشمن اسرائیلی برای عقب‌نشینی از مناطق جنوب، ماموریت استقرار نیروهای ارتش لبنان را پیچیده می‌کند. ارتش لبنان تأکید کرد از روز نخست اجرای آتش‌بس در حال اجرای عملیات تحکیم استقرار در جنوب لیتانی است و به محض عقب‌نشینی اشغالگران، نیروهای ارتش لبنان در مناطق باقی‌مانده مستقر خواهند شد. پیش از این طی روزهای گذشته ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود قصد خروج از جنوب لبنان را طبق زمان‌بندی اعلام شده ندارد و در پایان مهلت 60 روزه از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهد کرد؛ مساله‌ای که در توافق آتش‌بس بین حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی مطرح شده بود و دولت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز به عنوان ضامن آن تعیین شده‌اند. 

Page Generated in 0/0054 sec