printlogo


کد خبر: 298325تاریخ: 1403/11/7 00:00
«وطن امروز» بر لزوم افزایش نظارت، حمایت و برنامه‌ریزی برای تأمین کالاهای اساسی بویژه محصولات پروتئینی نظیر مرغ در آستانه عید نوروز و رمضان تأکید کرد
سفره ‌عید و رمضان کمرنگ نشود!

گروه اقتصادی: اکنون که کمتر از ۲ ماه (50 روز) تا پایان سال 1403 باقی مانده است و امسال عید نوروز و ماه مبارک رمضان نیز از نیمه به هم پیوند می‌خورند، تنظیم بازار اقلام اساسی بویژه مواد پروتئینی پرمصرف مثل گوشت مرغ که دوره جوجه‌ریزی و پرورش آن باید حدودا 50 روز قبل از مصرف برنامه‌ریزی شود اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار به دنبال افزایش قیمت سیب‌زمینی تا ۶۰ هزار تومان روز گذشته به خبرنگار اقتصادی «وطن امروز» گفت: این مشکلات را ۲ ماه قبل پیش‌بینی کرده بودیم و به مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی اخطار داده بودیم اما عدم مدیریت موضوع موجب شد قیمت این محصول در کمتر از 3 ماه از 12 هزار تومان در بازار مرکزی به 48 هزار تومان برسد تا در خرده‌فروشی‌ها با احتساب سود همین محصول تا 60 هزار تومان فروخته شود. این در حالی است که بادمجان هم به 58 هزار تومان رسیده است و قیمت گوجه و خیار هم با توجه به سرما ماه‌هاست که پایین نیامده است.
نوسانات قیمت در برخی اقلام اساسی مانند برنج، چای، روغن و حبوبات نیز دیده می‌شود. رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی هم از افزایش قیمت برنج، چای و حبوبات به دلیل نوسانات نرخ ارز و محدودیت واردات خبر داده است و مجیدرضا خاکی، سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج نیز واردات حداقل ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن برنج را برای تنظیم بازار شب عید و نوروز ضروری دانسته است.
با وجود اینکه علی فاضلی، رئیس هیات‌مدیره انجمن روغن نباتی، از نبود محدودیت در عرضه روغن نباتی خبر داده اما هنوز کمبود این محصول با وجود افزایش قیمت در برخی فروشگاه‌ها دیده می‌شود. افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک نیز درباره قیمت گوشت قرمز گفت: قیمت منطقی هر کیلو گوشت ۵۴۰ تا ۵۵۰ هزار تومان است اما به دلیل کمبود نظارت، گوشت بالای ۷۰۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. با وجود اینکه علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی، تأمین مرغ برای شب عید و ماه رمضان را تضمین کرده و محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد تولید گوشت مرغ برنامه‌ریزی شده است، لازم است به مسؤولان دولتی هم تاکید شود که با وجود گرانی گوشت، اکنون مرغ برای تامین مواد پروتئینی ماه مبارک رمضان و عید نوروز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.
همین حساسیت موجب شد «وطن امروز» در گزارشی تاکید کند دولت و دستگاه‌های نظارتی باید نظارت‌های خود را افزایش دهند و با رفع محدودیت‌های واردات، ثبات و آرامش را به بازار بازگردانند. البته وزیر جهاد کشاورزی نیز از تشکیل کمیته‌ای ویژه برای تامین اقلام اساسی و توزیع هدفمند در ایام پایانی سال و ماه رمضان خبر داده است.
محمدعلی کمالی‌سروستانی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران، در گفت‌وگو با «وطن امروز»، وضعیت بازار مرغ و فرآورده‌های آن در آستانه ماه رمضان را تشریح کرد. کمالی گفت: با وجود شرایط اقتصادی نامساعد برای تولیدکنندگان، بازار مرغ در بهترین وضعیت عرضه داخلی قرار دارد و قیمت مرغ زنده کاهش یافته است.
* با وجود برخی مشکلات، جوجه‌ریزی افزایش یافت
کمالی گفت: مرغداران مجبورند هر کیلو مرغ را با زیانی بین ۸ تا ۱۰ هزار تومان به فروش برسانند که این امر به دلیل عدم تعادل میان عرضه و تقاضا رخ داده است. وی همچنین نگرانی‌های خود را درباره آینده مرغداران ابراز کرد، زیرا زیان‌های جاری می‌تواند باعث کاهش توان مالی تولیدکنندگان و ایجاد مشکل در تأمین مالی برای ماه رمضان و شب عید شود.
با وجود این چالش‌ها، کمالی‌سروستانی تأکید کرد که میزان تولید جوجه و نهاده‌ها در سطح مناسبی قرار دارد. برنامه‌ریزی‌ها نشان می‌دهد تولید ماهانه ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه برای مصارف داخلی و ۱۰ میلیون قطعه برای صادرات در حال انجام است اما نوسانات قیمتی و تغییر سیاست‌های صادراتی، این برنامه‌ها را در برخی مواقع با چالش‌هایی مواجه می‌کند.
* ضرورت حمایت از تولیدکنندگان
مدیرعامل اتحادیه مرغداران تأکید کرد که اگر شرایط خرید و حمایت از مرغداران بهبود یابد، کشور می‌تواند تمام ذخایر استراتژیک خود را از تولید داخلی تأمین کند. این اقدام نه‌تنها از خروج ارز جلوگیری خواهد کرد، بلکه منفعت‌های اقتصادی زیادی نیز برای کشور به همراه خواهد داشت. به همین دلیل، حمایت و تسهیل شرایط خرید از سوی شرکت پشتیبانی برای تداوم تولید و تأمین نیازهای کشور امری ضروری است.
به گزارش «وطن امروز»، در آستانه ماه رمضان، وضعیت کنونی بازار مرغ نیازمند توجه و حمایت‌های بیشتر است. با ایجاد شرایط مناسب برای حمایت از مرغداران، می‌توان به تأمین نیازهای غذایی مردم در این ایام و جلوگیری از بحران‌های اقتصادی کمک کرد. 
* آخرین قیمت نهاده‌های تولید و محصول نهایی مرغ
قیمت جوجه یک‌روزه: قیمت هر قطعه جوجه یک‌روزه در روزهای اخیر بین ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان متغیر است. به گفته فعالان این صنف، میانگین نرخ این محصول کمتر از ۲۰ هزار تومان نیست. مرغداری‌ها این قیمت را بین ۲۳ تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرده‌اند که تفاوت قیمت به نوع نژاد جوجه‌ها بازمی‌گردد. آخرین نرخ مصوب جوجه یک‌روزه ۲۴ هزار تومان است که با هزینه‌های حمل‌و‌نقل به ۲۷ هزار تومان می‌رسد.
نرخ مرغ زنده: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری‌ها بین ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان است که در میدان بهمن به ۶۵ تا ۶۹ هزار تومان می‌رسد. این مبلغ در خرده‌فروشی‌های سطح شهر ۸۶ تا ۸۸ هزار تومان در نوسان است.
در نهایت باید گفت برای تأمین نیازهای غذایی مردم در ماه مبارک رمضان و عید نوروز و جلوگیری از بحران‌های اقتصادی در این حوزه، حمایت و نظارت دقیق‌تر از مرغداران و بازار ضروری است. به‌‌علاوه ایجاد شرایط مناسب برای خرید و حمایت از مرغداران می‌تواند به تأمین ذخایر استراتژیک کشور کمک و از خروج ارز جلوگیری کند.

Page Generated in 0/0071 sec