انتقاد چمران از تمدید ۶ ماهه مدت زمان شوراهای ششم
رئیس شورای شهر تهران درباره تمدید ۶ ماهه مدت زمان شوراهای ششم گفت: اصل بحث ما این بود که انتخابات را ۲ سال به 2 سال برگزار کنند تا انتخابات با هم برگزار شود. این تصمیم درست نیست و باید بررسی مجدد شود. عدم مشورت با شوراها این آسیبها را وارد میکند و اگر مشورت میشد شاید وضعیت فرق میکرد. مهدی چمران پس از استماع سخنان علیرضا زاکانی درباره عملکرد شهرداری تهران در دوره اخیر و تقدیم بودجه ۲۳۷ همتی شهرداری تهران برای سال آینده به شورای شهر اظهار کرد: برنامهریزی از بودجهریزی مهمتر است و امیدوارم آنچه که انتظار داریم عملیاتی شود. وی عنوان کرد: اصل بحث ما این بود که انتخابات را ۲ سال به ۲ سال برگزار کنند تا انتخابات با هم برگزار شود. این تصمیم درست نیست و باید بررسی مجدد شود. رئیس شورای شهر تهران اضافه کرد: پروژههایی که 6 ماه به تاخیر افتاده باید امسال تمام شوند. انتظار داریم همه اتوبوسها هم زودتر برسند و ورود فقط ۱۷۰ اتوبوس به درد شهر نمیخورد. علیرضا زاکانی نیز پس از استماع نظرات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه با توجه به تغییر زمان انتخابات شوراهای شهر باید لایحه بودجه سال آینده را بهگونهای به شورا بیاوریم که شهرداریها بویژه در کلانشهرها دچار مشکل نشوند، افزود: ممکن است سوال کنید این پولها کجا هزینه میشود؟ وی با بیان اینکه در این دوره طول مترو ۵۴ درصد رشد داشته که با این پولها ساخته شده است، گفت: در این دوره مدیریت شهری هم بازپرداخت بدهیها به گردن ما افتاد به گونهای که در دوره پنجم شورا تعهدی به پرداخت بدهیها نداشتند و ما آرزو میکنیم آیندگان با سطح بالاتری از ما عمل کنند. موضوعات شهری را باید با هم مقایسه کرد.
***
توجه به سلامت محرومان باید اولویت باشد
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: ما نباید همه تلاش خود را صرف درمان کنیم و در وهله اول باید به سلامت محرومان توجه ویژه داشته باشیم. نشست همایش دوازدهمین کنگره بینالمللی قرآن، عترت و سلامت ویژه جامعه پزشکی دیروز با حضور «سیدعلیرضا مرندی» رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، «محمدحسین نیکنام» رئیس گروه قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی، «سیدرضا رئیسکرمی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، «سیدمسعود حبیبی» معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد. مرندی در این نشست اظهار داشت: مشکل عمده در سیستم سلامت این است که درک درستی از سلامت نداریم و بحث معنویت در این موضوع اندک است، بنابراین همه دستگاهها درباره همافزایی در حوزه معنویت و سلامت باید مشارکت داشته باشند. وی گفت: همایش پیشرو این امیدواری را میدهد که معنویت و سلامت اثرگذار باشد. ما باید به اعتقادات اسلامی نزدیک شویم. مرندی در ادامه بیان کرد: ما اگر بتوانیم در بحث آموزش سلامت و معنویت تلاش مضاعفی داشته باشیم اثرات مثبتی خواهد داشت. متاسفانه در بحث عدالت درمان و سلامت که همواره مورد تایید امامین انقلاب بوده است کار شایانی انجام نشده است که با افزایش سلامت و معنویت این نقیصه مرتفع خواهد شد. محمدحسین نیکنام، رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز گفت: این همایش با همکاری ۱۸ گروه علمی، از جمله گروه «عترت و سلامت»، در تاریخهای ۲۳ و ۲۴ بهمنماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود، در این همایش میزبان تعدادی از سخنرانان برجسته داخلی و خارجی خواهیم بود.
***
آموزش پیشگیری از سرطان به دانشآموزان
مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آموزشوپرورش، وزارت فرهنگ و رسانهها همه در پیشگیری از سرطان بهعنوان یک بیماری بسیار خطرناک نقش دارند. فرشید رضایی افزود: امروز سرطانها قابل پیشگیریاند و اگر هم زود تشخیص داده شوند درمانهای ساده و موثری برای آنها وجود دارد که باعث میشود بیماری سرطان مرگآور و لاعلاج محسوب نشود. وی تصریح کرد: تشخیص بهموقع و پیشگیری نیاز به آگاهی دارد و باید از زمانی شروع شود که فرد در معرض عوامل سرطانزا قرار میگیرد. سیگار در رأس عوامل سرطانزا و مرگآور قرار دارد. سیگار، قلیان و دخانیات از عوامل سرطانزا هستند و هر چه انسان در سنین جوانی از این خطرات آگاه و دور شود، سالهای میانسالی سالمتر با چهرهای زیباتر را تجربه میکند. مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: اما اگر آموزشها در میانسالی به افراد داده شود، آنها همواره این حسرت را دارند که کاش در جوانی و در نوجوانی و مدرسه این آموزشها را دریافت میکردند. رضایی با بیان اینکه آموزشوپرورش، وزارت فرهنگ و رسانهها همه در پیشگیری از سرطان به عنوان یک بیماری بسیار خطرناک نقش دارند گفت: معلم اگر باور داشته باشد الگوی زندگی شاگردان است رویکردش تغییر میکند. ما از تلخی بیماری سرطان به بچهها نمیگوییم، ما از شیرینی ورزشکردن، غذای سالم خوردن و سبک زندگی سالم میگوییم.
***
بازگشت هوای «ناسالم» به تهران
پس از چند روز هوای نسبتا سالم در تهران به دلیل وزرش باد و نزولات جوی، کیفیت هوای این کلانشهر دیروز دوباره در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار گرفت. میانگین کیفیت هوای شهر تهران روز گذشته با شاخص 112 در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس جامعه بود به طوری که 5 نقطه از شهر تهران در وضعیت قرمز یا ناسالم برای برای همه گروهها اعلام شد. این حالی است که پیشبینی میشود با وزش باد و نزولات جوی طی امروز از شدت آلودگی هوا کاسته شود.