حماس پس از 16 ماه جنگ خونین نشان داد چطور میتوان در صحنه تبادل اسرا نیز پیروزی دیگری خلق کرد
گروه سیاسی: کشمکشها در عصر حاضر به هیچ عنوان نمیتواند در میدان جنگ خلاصه شود. در بعد رسانهای و روانی آن کسی که پیشتاز باشد، جنگ را در هر دو میدان سخت و نرم برده است. کافی است نگاهی به عملکرد حماس در جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی بیندازیم. این گروه کوچک محصور در باریکهای 360 کیلومترمربعی، پس از تحمل ماهها حملات وحشیانه اسرائیل، هنوز آنقدر هوشیاری دارد که حتی در تبادل اسرا نیز صهیونیستها را به چالش بکشد.
پس از برقراری آتشبس در غزه و تبادل اسرای 2 طرف، آنچه مشهود است صحنهآرایی بینظیر حماس در تحقیر طرف مقابل است. حماس حتی ابزار رسانهای چندانی هم در اختیار ندارد اما هر بار صحنه تبادل اسرا را طوری میچیند که شگفتیهایی خلق میکند و سختتر از هر جنگی، اسرائیل را به چالش میکشد.
این گروه کوچک پس از تحمل 16 ماه جنگ وحشیانه و از دست دادن فرماندهانی چون هنیه و سنوار، همچنان در جنگ روانی هوشیار عمل میکند. میدان تبادل اسرا را پر از رزمندگان یونیفرمپوش متحدالشکلی میکند که ریزبینترین کارشناسان اسرائیلی را به صرافت میاندازد که اگر ادعا داریم حماس را تضعیف کردهایم، پس صدها شبهنظامی قسام از کجا آمدهاند که اینطور قدرتنمایی میکنند. یا در صحنهای دیگر، به تن 4 اسیر زن اسرائیلی لباسهای نظامی میپوشاند تا نشان بدهد چه کسانی را به اسارت گرفته است. اینها همگی درسهایی است که باید در عرصه جنگ روانی از گروه کوچک حماس یاد بگیریم.
حالا موضوع را از زاویه خودمان نگاه کنیم. «ایران اسلامی» که اصلیترین پشتیبان مقاومت در منطقه است، از زمان آغاز عملیات توفان الاقصی چه تغییراتی کرده است؟ ایران در این 16 ماه چه چیزی را از دست داده و چه به دست آورده است؟ حالا که دستگاه رسانهای غرب مرتب سعی میکند آنچه را که ضعف ایران مینامد به خورد مخاطبانش بدهد، مگر اسرائیل و حامیانش در مواجهه با ایران چه دستاوردی به دست آوردهاند که خبرنگاران از ترامپ درباره احتمال مشارکت آمریکا در حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران سوال میکنند؟!
ایران در 16 ماه اخیر 2 بار به اسرائیل حمله موشکی و پهپادی کرد و بهرغم پشتیبانی بخشی از کشورهای منطقه، همچنین تعدادی از کشورهای عضو ناتو نظیر آمریکا، انگلستان و فرانسه در دفاع هوایی از تلآویو، ثابت کرد آسمان اسرائیل تا چه اندازه در برابر موشکهای بالستیک و بویژه هایپرسونیک ایرانی بیدفاع است. در مقابل این دستاورد عظیم نظامی، 2 تجاوز هوایی اسرائیل به نقاطی از ایران حتی افکار عمومی داخل رژیم صهیونیستی را راضی نکرد.
اگر دستاویز رسانههای معاند و غربی برای القای ضعف ایران، از ماجرای کنار رفتن دولت اسد نشأت میگیرد، اکنون انصارالله یمن، حزبالله لبنان و مقاومت عراق، همچنین حضور پررنگ حماس و جهاد در غزه و حتی کرانه باختری به قوت خود باقی است و اخبار رونمایی از تسلیحات جدید در رزمایشهای نیروهای مسلح ایران خبر از آمادگی و توانمندیهای فوقالعاده ارتش، سپاه و بسیج میدهد.
واقعیت این است که پس از 16 ماه جنگ در منطقه و عقبنشینی اسرائیل از خواسته حذف قطعی حماس و حزبالله و البته توسری خوردن از مقاومت عراق و یمن و 2 بار هدف قرار گرفتن با انبوه موشکها و پهپادهای ایرانی که خط بطلانی بر بازدارندگی آن بود، رژیم صهیونیستی به دنبال ترمیم چهره سیلیخورده خود و شاید بازتعریفی بر قدرت بازدارندگیاش است.
باید مراقب باشیم! دشمن میخواهد با القای ضعف ایران و سوالات هدفمندی که رسانههای غربی درباره احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران مطرح میکنند، جنگ باخته را برنده شود. اسرائیل سالها تلاش کرد خود را شکستناپذیر جلوه دهد و با سیاست مشت آهنین، هر گونه تعدی به حریم سرزمینهای اشغالی را با شدت پاسخ دهد اما در جنگ اخیر و حتیالمقدور در مواجهه با موشکهای جبهه مقاومت، آسمان و زمین و حریم دریاییاش را از دست داد. بارها شهرکنشینان به پناهگاهها هجوم بردند و فعالیت فرودگاهها و بنادر رژیم صهیونیستی به تعطیلی کشانده شد.
توان بازدارندگی که اسرائیل پیش از هفتم اکتبر 2023 (توفان الاقصی) برای خود تعریف کرده بود، نهتنها ماحصل تجهیز ارتش آن توسط آمریکا و حامیانش بود، که دستاوردی رسانهای، روانی و تبلیغاتی به شمار میرفت. صهیونیستها پس از اتمام جنگهای خود با اعراب در دهه 70 میلادی، میلیاردها دلار برای حفظ قدرت بازدارندگی خود صرف کردند. حالا این توهم خیالی از بین رفته است و دشمن قصد دارد در بعد رسانهای مناسبات دیگری در منطقه به راه اندازد و به بازتعریف دوبارهای درباره قدرت بازدارندگیاش برسد.
در این سو ایران در 2 عملیات وعده صادق تمام تکنولوژی غرب را حداقل از بعد پدافند هوایی به چالش کشید. به اسرائیلی حمله کرد که عزیزدردانه آمریکا و غرب است و سالها کشورهای همسایه آن حتی جرأت نداشتند پاسخی به تجاوزات صهیونیستها بدهند اما ایران با صدها موشک و پهپاد چند پایگاه هوایی و امنیتی اسرائیل را موشکباران کرد. در حمایت از حزبالله لبنان رئیس مجلس و وزیر امور خارجهاش در بیروت جنگزده حضور یافتند و به صورت علنی از گروههای مقاومت در عراق، فلسطین و یمن حمایت کرد؛ گروههایی که هنوز هم با قدرت به کار خود ادامه میدهند.
به نظر میرسد علاوه بر آنکه باید به بازبینی وقایع گذشته در منطقه و ارزیابی جایگاه طرفین مناقشه بپردازیم، باید مراقب باشیم پیرامونمان چه میگذرد. باید از رفتارها و وقایع درس بگیریم. حماس یک گروه چند هزار نفری است که صدها مجاهد خود را در طول ۱۶ ماه جنگ از دست داده است. زخمهای عمیقی برداشته و مرارتها کشیده است. شهادت اسماعیل هنیه و یحیی سنوار خسران کمی نبود اما حماس با پافشاری بر آرمانهایش، آنجا که مساله جنگ سخت بود، جنگید و آنجا که بحث عملیات روانی پیش آمد، با چنان هوشمندی عمل کرد که همگان را به بهت و حیرت واداشت.
ما در ایران اسلامی، ارتش و سپاهی داریم که از مجهزترین تسلیحات با تکنولوژی روز دنیا بهره میبرند. یک روز ارتش از الحاق هزار فروند انواع پهپاد راهبردی به نیروی رزم خود خبر میدهد و روزهای دیگر سپاه از شهرهای زیرزمینی موشکی و دریایی جدید خود رونمایی میکند و بسیجیان در قالب چند صد گردان در تهران و دیگر شهرهای بزرگ رژه میروند. در بعد مسائل امنیتی نیز با عقب نشینی گروههای جداییطلب از مرزهای شمال غرب کشور در پی اجرایی شدن توافقنامه امنیتی تهران - بغداد و همینطور انجام رزمایش موفق شهدای امنیت در جنوب شرق کشور، امنیت پایداری در مرزها برقرار است.
ایران امروز در اوج قدرت خود قرار دارد. گروههای محور مقاومت در حال بازیابی خود هستند و آنچه برای دشمن باقی مانده است، تلاش برای جبران شکستهای میدانی در عرصههای رسانهای و روانی است. ما هنوز باید چیزهایی را بیاموزیم؛ ولو از گروههای کوچکی چون حماس و جهاد اسلامی. باید بیاموزیم چطور در جنگهای امروز رسانهها و شیوه بهرهبرداری از آنها حتی بیشتر از توان تسلیحاتی میتواند دشمن را مرعوب و منکوب کنند. ما قدرتمندیم و این قدرت باید به شیوهای درست به همگان معرفی شود.