printlogo


کد خبر: 298480تاریخ: 1403/11/13 00:00
اخبار

۱۲ قلم کالا در کالابرگ الکترونیک
رئیس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اجرای سریع‌تر طرح کالابرگ الکترونیک تأکید کرد و گفت: هیچ بهانه‌ای برای تأخیر در اجرای این طرح وجود ندارد و دولت باید آن را پیش از آغاز ماه رمضان عملیاتی کند. این موضوع با هدف حمایت از معیشت خانوارها و مدیریت بهتر یارانه‌های دولتی مطرح شده است.
بر اساس اعلام محمدباقر قالیباف، در این طرح ۱۲ قلم کالا پیش‌بینی شده است که شامل ۶ تا ۷ قلم مواد غذایی اساسی و ۵ تا ۶ قلم از اقلام جهیزیه برای کمک به زوج‌های جوان خواهد بود. این اقدام می‌تواند در کنار حمایت از تأمین مایحتاج ضروری، کمکی برای کاهش هزینه‌های ازدواج نیز باشد.
طرح کالابرگ الکترونیک با هدف کنترل نقدینگی، کاهش تورم و هدایت یارانه‌ها به سمت کالاهای ضروری طراحی شده است. این مدل به مردم اجازه می‌دهد به جای دریافت یارانه نقدی، اقلام اساسی خود را با قیمت‌های یارانه‌ای تهیه کنند.
با توجه به تأکید رئیس مجلس بر اجرای سریع‌تر این طرح، انتظار می‌رود دولت در روزهای آینده جزئیات دقیق‌تری درباره نحوه تخصیص کالابرگ و زمان‌بندی اجرای آن ارائه دهد. اجرای این طرح می‌تواند نقش مهمی در تثبیت قیمت‌ها و حمایت از اقشار کم‌درآمد در آستانه ماه رمضان داشته باشد.
***
مصرف ۷۳ درصد گاز در بخش خانگی با تداوم سرما
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: ۷۳ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه سراسری به بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء تخصیص یافته است.
سیدحسن موسوی با بیان اینکه ۸۷۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به شبکه سراسری تحویل شده است، افزود: ۶۳۹ میلیون مترمکعب آن در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: حجم مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء دیروز نسبت به روز مشابه پارسال ۴ درصد افزایش داشت.
***
بادمجان رکورددار گرانی خوراکی‌ها
بر اساس اعلام مرکز آمار، قیمت بادمجان در دی‌ماه با ۳۸ هزار تومان، در مقایسه با ماه قبل 40.6 درصد افزایش یافته است. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، دی‌ماه ۱۴۰۳ در میان تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی، بادمجان بیشترین افزایش قیمت را در مناطق شهری کشور داشته است و هر کیلوگرم از این محصول با متوسط قیمت ۳۸ هزار تومان به فروش رسیده که در مقایسه با ماه آذر 40.6 درصد افزایش یافته است. مشاهدات میدانی در ماه جاری نیز نشان می‌دهد این محصول در بازار با قیمت‌های عجیبی به فروش می‌رسد به طوری که هر کیلوگرم از انواع رسمی و گلخانه‌ای آن از ۳۷ تا ۹۰ هزار تومان(!) قیمت‌گذاری شده است.
***
افزایش ۲۶ درصدی تحویل سوخت مایع نیروگاهی در دی‌ماه
روزانه به طور میانگین 84.3 میلیون لیتر سوخت مایع در دی امسال به نیروگاه‌های کشور تحویل شده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه ۱۴۰۲، 17.6 میلیون لیتر معادل 26.4 درصد رشد داشته است.
بنا به اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، ثبت رکوردهای پی‌درپی در توزیع سوخت مایع نیروگاهی در فصل‌های پاییز و زمستان امسال ادامه دارد؛ در دی امسال به طور میانگین روزانه 53.9 میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه‌های کشور تحویل شده که به معنای رشد 31.6 درصدی در تحویل این سوخت به نیروگاه‌هاست. این مقدار در دی ۱۴۰۲ به طور میانگین روزانه 40.9 میلیون لیتر بود که روزانه 12.9 میلیون لیتر افزایش را نشان می‌دهد.
افزون بر این، بر اساس آمارها به طور میانگین روزانه 30.5 میلیون لیتر نفت کوره در دی امسال به نیروگاه‌های کشور تحویل شده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال با توزیع روزانه 25.8 میلیون لیتر نفت کوره، 18.2 درصد رشد داشته است.
آمارها همچنین نشان می‌دهد از ابتدای فروردین امسال به طور میانگین روزانه 55.2 میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در کشور تحویل شده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال (ابتدای فروردین تا پایان دی ۱۴۰۲) با 39.4 میلیون لیتر در روز، 15.8 میلیون لیتر معادل 40.2 درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
***
دلیل واردات با وجود انبارهای پر از سیب‌زمینی
در حالی برخی در فضای مجازی از پر بودن انبارهای سیب‌زمینی کشاورزان می‌گویند که طبق مولفه‌های بازار، کمبود دلیل اصلی واردات است. افزایش قیمت سیب‌زمینی به کیلویی ۶۰ هزار تومان، وزارت جهاد کشاورزی را مجبور کرد مجوز واردات ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی را صادر کند.این در حالی است که از چند روز گذشته در فضای مجازی از پر بودن انبارها سیب‌زمینی می‌گویند که به گفته آنها، با این میزان فراوانی نیاز به واردات نیست و برخی کشاورزان و سودجویان به این کمبود تصنعی دامن زده‌اند.
طبق آمار، امسال تولید سیب‌زمینی به دلیل پایین بودن قیمت سال گذشته یک میلیون تن کاهش داشته و تنها ۴ میلیون تن تولید شده است. همچنین طبق گفته سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، از ابتدای سال نزدیک به ۲ برابر سال گذشته سیب‌زمینی صادر شده است؛ بالا بودن نرخ ارز صادرات را جذاب کرده است.
از سویی ماندگاری سیب‌زمینی در انبار کوتاه است و کشاورزان چنین ریسکی  نمی‌کنند که محصول خود را بیش از این در انبار نگه دارند و به قیمت ۶۰ هزار تومان نفروشند.
انبارهای پر که در فضای مجازی گفته می‌شود مربوط به ذخایر استراتژیک کشور است که به گفته رئیس سازمان تعاون روستایی از شب گذشته برای تعادل‌سازی قیمت از ۶ استان وارد میادین میوه و تره‌بار شده است.

Page Generated in 0/0063 sec