printlogo


کد خبر: 298485تاریخ: 1403/11/13 00:00
«وطن امروز» در گفت‌و‌گو با دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس جزئیات افزایش تعطیلات پایان هفته را بررسی کرد
شمارش معکوس تعطیلی پنجشنبه‌ها

گروه اجتماعی: دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی می‌گوید طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها پس از بررسی دقیق جزئیات آن در کارگروه‌های تخصصی این کمیسیون برای رئیس مجلس ارسال شده است و تا 2 هفته‌آینده برای رای‌گیری نهایی به صحن علنی مجلس خواهد آمد و در صورت تصویب از سال آینده اجرایی خواهد شد. طرح 2 روز تعطیلی پایان هفته که با هدف بهبود شرایط کاری، افزایش میزان بهره‌وری کارکنان و توجه به تحکیم خانواده است در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی دقیق و ارزیابی از جنبه‌های مختلف برای تصویب نهایی است. آنطور که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در اظهارات اخیر خود راجع به این موضوع اعلام کرده است: «طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها در دستور کار مجلس قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود این طرح تا ۲ ماه آینده به نتیجه نهایی برسد». 
پس از رد مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره تعطیلی شنبه‌ها توسط شورای نگهبان، کمیسیون اجتماعی مجلس این بار لایحه کاهش ساعات کاری و تعطیلی پنجشنبه‌ها را راهی صحن علنی کرد. اکنون چند ماه از این قضیه می‌گذرد تا ضمن بررسی زوایای این طرح، مجلس نیز در نهایت مهر تایید را برای اجرا در صورت تایید شورای نگهبان به آن بزند. طرحی که در آستانه تصویب نهایی قرار دارد و قرار است طی هفته‌های آینده در صحن علنی مجلس مورد بررسی نهایی قرار گیرد. در این طرح به جای اینکه 6 روز کاری در هفته باشد، با کاهش ساعات کار، 5 روز به عنوان روز کاری رسمی شناخته می‌شود و روز پنجم که  پنجشنبه است و برای تعطیلی در نظر گرفته شده است و به طور کلی تعطیل می‌شود. 
هدف اصلی این طرح، ارتقای کیفیت زندگی و همچنین بهبود کارایی و بهره‌وری کارکنان است که به گفته کارشناسان در صورتی که چنین طرحی به تصویب نهایی برسد، می‌توان شاهد تحولی اساسی در ساختار کاری کشور بود. طبق گزارش‌های موجود، کمیسیون اجتماعی مجلس هم‌اکنون در حال بررسی جزئیات این طرح بوده و قرار است در صورت تایید، به صحن مجلس ارسال شود. طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها به دلایل مختلفی مطرح شد که یکی از اصلی‌ترین دلایل آن، افزایش بهره‌وری و کاهش استرس کاری برای کارکنان دولت و بخش خصوصی است. برخی کارشناسان معتقدند با کاهش فشار کاری، افراد توان بیشتری برای انجام فعالیت‌های شخصی و خانوادگی خواهند داشت که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آنها منجر شود. از طرفی تعطیلی پنجشنبه‌ها می‌تواند به خانواده‌ها این امکان را بدهد که بیشتر در کنار یکدیگر باشند و زمان بیشتری را با هم بگذرانند. 
به طور مثال برای کارمندان دولت و بخش خصوصی، تعطیلی پنجشنبه‌ها می‌تواند یک تغییر مثبت در زندگی کاری باشد. اگرچه طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها در برخی موارد حمایت‌های زیادی را جلب کرده است اما مخالفان این طرح نیز دلایل خود را برای مخالفت با آن دارند. یکی از مهم‌ترین انتقادها این است که اجرای این طرح ممکن است منجر به افزایش فشار کاری در روزهای دیگر هفته شود. 
این مساله می‌تواند اثرات منفی بر روحیه کارکنان داشته و آنها را با استرس بیشتری مواجه کند. همچنین برخی منتقدان معتقدند تعطیلی پنجشنبه‌ها ممکن است بر بخش‌هایی از اقتصاد که به فعالیت‌های روزانه وابسته‌اند، تاثیر منفی بگذارد. البته دولت و برخی نمایندگان مجلس به دنبال این هستند که اجرای طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها به نحوی باشد که کمترین تاثیر منفی را بر اقتصاد و جامعه داشته باشد. برای این منظور، آنها با موشکافی در حال بررسی مکانیزم‌هایی هستند که در صورت تصویب این طرح، مشکلات اقتصادی به حداقل برسد و کارکنان همچنان از مزایای تعطیلی پنجشنبه‌ها بخوبی بهره‌مند شوند.
در این باره عضو هیات رئیسه و دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن امروز»  با بیان اینکه کلیات طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها در این کمیسیون تصویب و جزئیات آن نیز در کمیته تخصصی ذیل کمیسیون اجتماعی با همراهی و همفکری کارگروهی متشکل از نمایندگان بخش خصوصی و دولتی در مجلس مورد بررسی دقیق قرار گرفته است، گفت: طی حداقل 2 هفته آینده طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها برای تصویب نهایی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد. 
فضل‌الله رنجبر ضمن تبریک دهه فجر و حلول ماه پرفیض و برکت شعبان گفت: تعطیلی آخر هفته یعنی پنجشنبه‌ها بعد از کش‌وقوس‌های فراوان و عودت آن از شورای نگهبان در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. مصوبه این کمیسیون برای تعطیلی ادارات در روزهای پنجشنبه و کاهش ساعات اداری از ۴۴ به ۴۰ ساعت است که جلسات متعددی در کمیسیون اجتماعی برای بررسی این موضوع برگزار شده  و در نهایت کارگروه تخصصی برای بررسی بیشتر کاهش ساعات کار ادارات در هفته در کمیسیون تشکیل شده و موضوع در این کارگروه مورد رسیدگی قرار گرفته است. 
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: پس از بررسی‌های صورت گرفته در نهایت رای کمیسیون در اصلاح ایراد شورای نگهبان به مصوبه مجلس این شد تا ادارات در روزهای پنجشنبه تعطیل باشند و ساعات کاری آن از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش یابد. 
رنجبر خاطرنشان کرد: البته طبق این مصوبه برخی دستگاه‌های خدمات‌رسان از این تعطیلی مستثنا هستند. وی افزود: این مصوبه برای بررسی و رای‌گیری در صحن علنی مجلس به هیات رئیسه ارسال شده است. رنجبر ادامه داد: در صحن علنی مجلس این طرح بررسی خواهد شد و شاهد ارائه نظرات نمایندگان خواهیم بود تا پس از رای نهایی به شورای نگهبان برای تایید ارسال شود. 
وی اضافه کرد: به احتمال فراوان این طرح تا پایان سال نهایی خواهد شد و از سال آینده شکل اجرایی به خود خواهد گرفت، چرا که شورای نگهبان از زوایای این طرح بخوبی آگاه است. 

Page Generated in 0/0065 sec