افراد مسلح در قنیطره به سوی نظامیان اشغالگر اسرائیلی شلیک کردند
اولین مواجهه سوریه جدید با صهیونیستها
برای نخستینبار پس از سقوط نظام جمهوری عربی سوریه به دست شورشیان، ارتش اشغالگر اسرائیل از شلیک به سمت نظامیان خود در جنوب این کشور خبر داد. بر اساس بیانیهای که دیروز صادر شد، برای نخستینبار از زمان آغاز تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به جنوب غرب سوریه و اشغال منطقه حائل جولان پس از سقوط دولت بشار اسد، عصر جمعه گذشته افراد مسلح در استان قنیطره حمله به نظامیان اسرائیلی را آغاز کردند.
اسرائیلیها مدعی شدهاند این حملات تلفاتی در پی نداشته است. رادیو ارتش صهیونیستی نیز این حادثه را غیرعادی توصیف و اشاره کرد این نخستینباری است که خبرنگار الجزیره گزارش داد تیراندازی در شهرک طرنجه در شمال استان قنیطره در جریان تجاوز نیروهای اسرائیلی به این شهرک رخ داده است. منابع محلی نیز گزارش دادند پس از این واقعه، بالگردهای اسرائیلی برای عقبنشینی نیروهای مهاجم مداخله کرده و نیروهای مهاجم از نارنجکهای دودزا استفاده کردند. شبکه العربیه نیز گزارش داد نظامیان رژیم اشغالگر در جریان این یورش، ۲ نفر از ساکنان روستای طرنجه را بازداشت کرده و با خود بردند؛ اشارهای به هویت این ۲ نفر نشده است. طبق آخرین گزارشها، ارتش اشغالگر از زمان سقوط دولت بشار اسد، 45 روستا را در جنوب سوریه به اشغال در آورده است. روز چهارشنبه هفته گذشته نیز اهالی استان قنیطره در تجمعی خواستار خروج اشغالگران از این استان شده بودند. در روزهای اخیر در استان درعا نیز تجمعات مشابهی علیه ارتش اشغالگر صهیونیستی برگزار شده است.
***
مخالفت نشست قاهره با طرح ترامپ درباره غزه
وزارت خارجه مصر از برگزاری نشست قاهره با حضور وزیران خارجه مصر، قطر، عربستان، امارات و اردن و نماینده تشکیلات خودگردان و دبیرکل اتحادیه عرب درباره غزه خبر داد. در بیانیه مشترک این نشست از تلاشهای مصر و قطر در دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه تقدیر شده است. همچنین در این بیانیه بر مخالفت با کوچ فلسطینیان از نوار غزه تاکید شده؛ طرحی که رئیسجمهور جدید آمریکا برای اجرای آن فشار وارد میکند. در این بیانیه آمده که نشست قاهره به همکاری با دولت ترامپ برای تحقق صلح عادلانه و فراگیر در خاورمیانه بر اساس راهحل ۲ دولت چشم دوخته اما در عین حال بر اهمیت تشریک مساعی جامعه بینالمللی برای برنامهریزی و انجام عملیات فراگیر برای بازسازی نوار غزه در اسرع وقت تاکید شده، به شکلی که باقی ماندن فلسطینیان در سرزمینشان را تضمین کند؛ اشارهای که به منزله مخالفت 5 دولت عربی، تشکیلات خودگردان و اتحادیه عرب با طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری اهالی غزه به مصر و اردن است. این نشست همچنین بر اهمیت پایدار بودن آتشبس در غزه به گونهای که رسیدن کمکهای بشردوستانه به تمام مناطق نوار غزه را تضمین کند، تاکید ورزیده است. همچنین بر نقش محوری آنروا (آژانس کاریابی و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل) و غیرقابل جایگزین بودن آن تاکید شده است.
***
افشاگری اندیشکده اسرائیلی درباره تلفات عملیات توفان الاقصی
هلاکت 1845 صهیونیست و فرار 143 هزار شهرکنشین
برای نخستینبار یک مرجع دولتی در رژیم صهیونیستی آمار جامعی از تلفات اسرائیل طی ۱6 ماه نبرد پس از عملیات توفان الاقصی در جبهههای مختلف ارائه کرد. اندیشکده «امنیت داخلی اسرائیل»، در آمار جدید خود از تلفات پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا زمان اجرای توافق آتشبس در غزه، به هلاکت ۱۸۴۵ اسرائیلی اشاره کرده که ۸۴۱ نفر آنها نظامی بودهاند. بر اساس این آمار همچنین ۲۳ هزار و ۹۵۵ اسرائیلی زخمی شدهاند، در حالی که هنوز ۸۲ اسیر آنها نزد مقاومت در غزه نگهداری میشوند. از طرف دیگر این اندیشکده اعلام کرد در طول این جنگ، ۱۴۳ هزار شهرکنشین از محل سکونت خود فرار کردند و ۲۷ هزار گلوله، موشک و پهپاد در این مدت به مناطق مختلف فلسطین اشغالی شلیک شده که از این تعداد فقط ۱۳ هزار و ۴۰۰ پرتابه از نوار غزه به سوی اراضی اشغالی شلیک شده است. بنا بر این گزارش، در کرانه باختری ۶۱ اسرائیلی از جمله ۲۵ نیروی پلیس اشغالگر به هلاکت رسیدهاند. درباره سایر جبههها، این اندیشکده نوشت ۴۳ شهرک در ۲ جبهه لبنان و سوریه تخلیه و ۶۸ هزار و ۵۰۰ شهرکنشین از محل زندگیشان گریختند. از لبنان و سوریه نیز ۱۹ هزار و ۵۰۰ پرتابه شامل موشک و پهپاد به سوی فلسطین اشغالی شلیک شد. در جبهه یمن، در چارچوب عملیات پشتیبانی نیروهای مسلح یمن از غزه و مقاومت آن، ۳۷۰ عملیات شامل شلیک موشک و پهپاد و ۴۰۰ عملیات دریایی انجام شد. بنا بر آمار اندیشکده «امنیت داخلی اسرائیل»، در این مدت از خاک ایران ۳۲۱ موشک بالستیک و ۳۰ موشک کروز و ۱۷۰ پهپاد و از جبهه عراق نیز ۳۰۰ موشک به سوی فلسطین اشغالی شلیک شده است. درباره خسارات مالی اما روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت روز جمعه نوشت هزینه جنگ برای رژیم صهیونیستی تا اواسط ژانویه ۲۰۲۵ بالغ بر ۱۵۰ میلیارد شِکِل (۴۲ میلیارد دلار) با میانگین ۳۰۰ میلیون شکل (۸۴ میلیون دلار) در روز برآورد شده است.