کاهش ۱۸ درصدی دزدی در کشور درپی اقدامات پلیس مبارزه با سرقت و دستگیری گسترده سارقان و مالخران
گروه اجتماعی: به دنبال راهاندازی قرارگاه مبارزه با سرقت و کنترل سارقان سابقهدار در سطح کشور همچنین تلاش شبانهروزی ماموران پلیس برای شناسایی و دستگیری سارقان، آمارها هماکنون حکایت از سیر نزولی سرقت در کشور دارد به طوری که روز گذشته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه از کاهش ۱۸ درصدی آمار سرقت در سال جاری خبر داد و اعلام کرد: «بحث سرقت از اولویتهای ما است و فعالیتهای گسترده ضابطان در دستگاههای مختلف باعث شده است آمار سرقت نزولی شود». سارقان بویژه دزدان سابقهداری که در پی مبارزه بیامان و سفت و سخت ماموران نیروی انتظامی حتی پس از آزادی از زندان نیز تحت نظر و زیر ذرهبین قرار دارند و آنهایی نیز که به جرم سرقت دستگیر و زندانی شدهاند از هیچ ارفاقی چون مرخصی، رای باز و... برخوردار نمیشوند. از آنجا که مبارزه بیامان با سارقان به جد مورد تاکید فرمانده فراجا قرار دارد، هفته گذشته ۱۱۰۷ سارق در کشور طی ۳ روز دستگیر شدند که به گفته معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا با اجرای مرحله چهارم طرح مبارزه با سرقتهای خرد، ۹۳ مالخر و ۱۱۰۷ سارق دستگیر و نیز بیش از ۲۸۱۷ فقره سرقت کشف شده است. به دنبال دستگیری گسترده سارقان و مالخران، سرهنگ محمدرضا اکبری، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا اعلام کرد پیرو تدابیر ابلاغی مبنی بر طرح مبارزه با سرقتهای خرد، مرحله چهارم این طرح به مدت 3 روز در اوائل بهمنماه در استانهای سراسر کشور با محوریت پلیس آگاهی به مرحله اجرا درآمد. وی با بیان اینکه سرقتهای خرد شامل وسایل و قطعات خودرو و داخل خودرو، پلاک اتومبیل و موتور، کش رو زنی، جیببری و... است، تصریح کرد: با تلاش کارآگاهان مبارزه با سرقت با اجرای این طرح علاوه بر دستگیری سارقان، بیش از ۲۸۱۷ فقره سرقت نیز کشف شد. معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه سرقتهای خرد به یکی از دغدغههای مردم تبدیل شده است، گفت: پلیس آگاهی با همه توان با سارقان و مجرمان حرفهای مقابله و مقتدرانه با کسانی که احساس امنیت و آرامش مردم را به خطر میاندازند برخورد خواهد کرد. وی ضمن توصیه به شهروندان خاطرنشان کرد: از قرار دادن اشیای قیمتی مانند کیف، وجه نقد، تراولچک، اسناد و مدارک لازم در داخل خودرو بعد از پیاده شدن از اتومبیل خودداری شود. همچنین هنگام استفاده از تلفن، کیفتان را نزدیک بدنتان یا در دستی که آزاد است نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که با امنیت کامل و محکم آن را نگه داشتهاید.
* سارقانی که در قالب 31 باند مجرمانه دستگیر شدند
پلیس در مبارزه با سرقت خستگیناپذیر است بهطوری که طرح دستگیری سارقان منزل و کیفقاپان اوائل ماه جاری در پلیس آگاهی تهران بزرگ برگزار شد و با اشراف اطلاعاتی و اقدامات پلیسی ۱۱۵ نفر سارق حرفهای و خشن دستگیر شدند. این سارقان سرقت از منزل و گوشیقاپی مرتکب شده بودند. مجرمانی که در قالب ۳۱ باند مجرمانه فعالیت میکردند همگی دستگیر شدند. از مخفیگاه این افراد تعداد ۳۹۷ تلفن سرقتی، ۵ قبضه سلاح جنگی و مقادیر زیادی اموال مسروقه شامل طلا، سکه، ارز خارجی و لوازم خانگی کشف شد.
* سارقان شامل ارفاق نمیشوند
سردار علی ولیپورگودرزی، رئیس پلیس آگاهی پایتخت نیز چندی پیش اعلام کرد: بر اساس آمارهای موجود اکنون میزان سرقت در تهران روند کاهشی دارد. به گفته وی، حتی یک مورد سرقت در تهران برای ما قابل پذیرش نیست چون به واسطه این سرقتها مردم آسیب میبینند. وظیفه خود میدانیم همه تلاشمان را انجام دهیم و موضوعات مربوط را پیگیری میکنیم که حتی یک سرقت در پایتخت اتفاق نیفتد ولی اتفاقاتی رخ میدهد و پلیس هم همیشه در صحنه وقوع حوادث حضور دارد و به لحظه همه آنها را پیگیری میکند. رئیس پلیس آگاهی پایتخت تاکید کرد: با سارقان برخورد میشود، البته با هماهنگی میان پلیس و قوه قضائیه، برخورد قاطع با این افراد صورت میگیرد، زیرا تعامل خوبی در این حوزه وجود دارد. به هیچ عنوان به سارقان در این یکی دو سال گذشته حتی یک روز هم مرخصی داده نشده، زیرا ممکن است برخی از آنها تکرار جرم داشته باشند، این هماهنگیها یکی از علتهای اصلی است که باعث شده سرقت در تهران کاهش یابد.
* کاهش 18 درصدی آمار سرقت
در همین حال معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از کاهش ۱۸ درصدی آمار سرقت در سال جاری خبر داد. اصغر جهانگیر دیروز درباره برنامههای این معاونت برای پیشگیری از جرائم اجتماعی مانند خشونت، مواد مخدر و سرقت اظهار داشت: ما بحث سیاستهای کلی را از طریق شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم پیگیری و موضوعات کلان را بعد از جمعآوری مسائل در آنجا مطرح میکنیم؛ نهمین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم به ریاست رئیس قوه قضائیه نیز بهزودی برگزار خواهد شد. وی افزود: در کنار اینها، به واسطه تفاهمنامههایی که با دستگاه اجرایی داشتیم با سازمان بهزیستی، سازمان هلال احمر، ستاد مبارزه با مواد مخدر و هم با شورای اجتماعی کشور، درباره بحث کودکانکار و در رابطه با حاشیهنشینی هم پیشگیری از مفاسد اخلاقی را بررسی میکنیم و اینها کارهای کلانی هستند که به صورت ترکیبی با دستگاههای مختلف در حال پیگیری و انجام آن هستیم و نتایجش را نیز به اطلاع مردم میرسانیم. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به مهر گفت: بحث سرقت نیز از موارد اولویت ما است. در این باره شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم جلسهای تشکیل داده که استانها نیز به صورت فعال این مساله را دنبال میکنند و در اثر فعالیتهای شورا، ضابطان و سایر دستگاهها در سال جاری آمار سرقت ۱۸ درصد کاهش پیدا کرد.