9 میلیون تلفن همراه و 7200 خودروی برقی وارد شد
رئیس کل گمرک گفت: 9 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه در 10 ماه وارد شده که ارزش آن 8.1 میلیارد دلار است، همچنین یکی دیگر از اقلام مهم خودروهای برقی بوده که 7293 دستگاه خودروی برقی به ارزش 169 میلیون دلار ترخیص شده است. لازم به ذکر است 25 دستگاه اتوبوس برقی نیز به ارزش 4 میلیون دلار در این مدت وارد کشور شده است.
فرود عسکری افزود: نخستین قلم عمده وارداتی به کشور شمش طلا است که ارزشی حدود 3.6 میلیارد دلار داشته است. قلم بعدی ذرت دامی با ارزش 3.2 میلیارد دلار است. تلفن همراه با 8.1 میلیارد دلار و کنجاله سویا با 6.1 میلیارد دلار دیگر اقلام عمده وارداتی هستند.
مبدا نخست واردات کالا امارات با 17 میلیارد دلار است، چین با 4.14 میلیارد دلار و ترکیه با 9.9 میلیارد دلار در ردههای دوم و سوم قرار دارند و بعد آلمان است.
رئیس کل گمرک در ادامه با اشاره به آمار صادرات پسته در 10 ماه امسال گفت: ما 139 هزار تن پسته به ارزش 1 میلیارد و 280 میلیارد دلار صادرات را در این مدت تجربه کردیم. همچنین تنوع اقلام صادراتی 4872 قلم بوده که 2708 ردیف آن با افزایش روبهرو بوده است. در بین این اقلام 50 قلم کالای صادراتی ما رشد 43 درصدی در وزن و رشد 50 درصدی در ارزش داشتهاند. این 50 قلم حدود 42 درصد از ارزش صادرات را به خود اختصاص دادهاند.
فرود عسکری در ادامه گفت: واردات ما از اتحادیه اروپا حدود 2 میلیون تن کالا به ارزش 8.4 میلیارد دلار بوده و آلمان کشوری است که در صدر واردات ایران از اروپا با ارزش 2 میلیارد دلار قرار دارد. کشورهای بعدی هلند و ایتالیا هستند.
وی ادامه داد: در مقاصد صادراتی ما به اروپا نیز آلمان رتبه اول را دارد و بعد از آن بلغارستان و ایتالیا هستند.
عسکری با اشاره به حجم مبادلات تجاری ایران با 15 کشور همسایه گفت: صادرات ما به 15 کشور همسایه، حدود 75 میلیون تن به ارزش 8.29 میلیارد دلار بوده که رشد 29 درصدی در ارزش را داشته است اما آمار واردات ما حدود 18 میلیون تن به ارزش 30 میلیارد دلار بوده که با کاهش وزن 7 درصدی و رشد 12 درصدی در ارزش روبهرو بوده است. مجموع صادرات و واردات ما با کشورهای همسایه رشد 20 درصدی داشته و حجم مبادلات تجاری ما با همسایگان نیز 60 میلیارد دلار بوده است.
***
تأمین ۵۷ میلیارد و ۸۸۳ میلیون دلار برای کالاهای اساسی
بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا دیروز - ۱۵ بهمنماه - برای واردات 3 گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و همچنین نیازهای خدماتی، مبلغ ۵۷ میلیارد و ۸۸۳ میلیون دلار تامین ارز کرده است.
آمارهای جدید بانک مرکزی نشان میدهد 44 میلیارد و 790 میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حملونقل خودرو»، «ماشینآلات و تجهیزات تولید» و «معدنی» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشتهاند.
واردات کالاهای اساسی و دارو نیز 11 میلیارد و 964 میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ 9 میلیارد و 309 میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی و 2 میلیارد و 655 میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.
این گزارش حاکی است یک میلیارد و 129 میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.
***
کلاهبرداری به بهانه پرداخت وام!
بانک مرکزی هشدار داد مشتریان بانکی درباره تبلیغات اعطای وام در شبکههای اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی هوشیار باشند.
طبق اعلام بانک مرکزی، کانالهای جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانکهای کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت میکنند.
این کانالها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب آنها، اقدام به تبلیغ و عضوگیری در کانال مربوط میکنند، لذا هموطنان توجه داشته باشند تمام این تبلیغات، تلهای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مالباختگی میشود.
متقاضیان برای دریافت اطلاعات در زمینه هر گونه تسهیلات، ضروری است به مجاری رسمی همچون وبسایت بانکها و موسسات اعتباری مراجعه کنند.
***
رشد ۳ هزار و ۶۶۲ واحدی شاخص کل
شاخص کل بورس دیروز ۱۵ بهمنماه با افزایش ۳هزار و ۶۶۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار واحدی قرار گرفت.
در پایان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، شاخص کل بورس با افزایش ۳ هزار و ۶۶۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار واحدی ایستاد. نوری، پارس و فارس 3 نمادی بودند که بیشترین تأثیر را در شاخص داشتند. همچنین غانیزان، سیسکو و محتشم 3 نماد پرتراکنش بودند. شاخص کل هموزن نیز با کاهش ۸۸ واحدی روی پله ۸۷۰ هزار و ۲۹۰ واحدی قرار گرفت.
شیمیایی بیشترین ارزش معامله را با مبلغ ۴۶۶ میلیارد تومان به خود اختصاص داد. همچنین خودرو و فلزات اساسی در رتبههای بعدی ارزش معاملات قرار داشتند.
فولاد ۲، وغدیر ۲ و فیروزا بیشترین ارزش معامله و نمادهای فولاد ۲، پارس۲ و ذوب بیشترین حجم معامله را در بورس تهران تجربه کردند.