روبیو مدعی اداره USAID شد
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه به عنوان سرپرست آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده، تصرف عملی آژانس بشردوستانه توسط وزارت خارجه را تایید کرد. روبیو در نامهای به قانونگذاران آمریکا روز دوشنبه اعلام او اختیارات خود را به پیت ماروکو، یکی از منصوبان ترامپ که در نخستین دوره ریاستجمهوری در USAID خدمت میکرد و از سوی گروههای امدادی و مقامات به انحلال عمدی سازمان متهم شده بود، تفویض کرده است. روبیو که به عنوان رئیس کمکهای خارجی وزارت خارجه فعالیت میکند، دستورالعملی را برای توقف تقریبا تمام کمکهای خارجی تهیه کرد. یکی از مقامات گفت که مارکو میداند این سیستم چگونه کار میکند و در هر مرحله آن را از بین میبرد. روبیو روز دوشنبه در نامهای به روسای کمیتههای امور خارجی کنگره و تخصیص اعتبارات، گفت به مارکو اجازه داده است فرآیند درگیر شدن در بازنگری و سازماندهی مجدد بالقوه فعالیتهای USAID را برای به حداکثر رساندن کارایی و همسویی عملیات با منافع ملی آغاز کند. این خبر پس از آن منتشر شد که ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان که از نزدیکان دولت ترامپ است، گفت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تعطیلی آژانس را امضا کرده است. دموکراتها در اعتراض به این اقدام اعلام کردند رئیسجمهور آمریکا نمیتواند یک آژانس فدرال را بدون مشورت با کنگره تعطیل کند.
***
کودتای دولتی مکرون
رهبر حزب میهنپرستان فرانسه در شبکه اجتماعی «ایکس»، رئیسجمهور فرانسه را متهم کرد قصد دارد کودتای دولتی ترتیب دهد تا بتواند برای دوره سوم به ریاستجمهوری خود ادامه دهد. فلوریان فیلیپو به گزارشی از رادیو «فرانس اینفو» اشاره کرد که به گفته او، بین تصمیم امانوئل مکرون برای انتصاب «ریشار فراند» نزدیکترین متحدش، به عنوان رئیس شورای قانون اساسی و تمایلش برای کسب دوره سوم ریاستجمهوری ارتباط برقرار میکند. فیلیپو تأکید کرد: «بله! فراند میخواهد ممنوعیت دوره سوم (برای رئیسجمهور شدن در فرانسه) را دور بزند. او قبلا در این مورد صحبت کرده است. او روی این ایده بسیار متمرکز است و خیلی زیاد درباره آن حرف میزند. انتصاب او اصلا تصادفی نیست. مکرون در حال تدارک کودتای خود است». بر اساس گزارش ریانووستی، رهبر حزب میهنپرستان فرانسه اخیرا گفته بود ریشار فراند برای دوره سوم ریاستجمهوری مکرون تبلیغ میکرده و هشدار داد او به عنوان رئیس شورای قانون اساسی قدرت عظیمی در اختیار خواهد داشت. هفته گذشته، روزنامه فرانسوی لوموند به نقل از منابعی گزارش داد مکرون قصد دارد ریشار فراند را برای ریاست شورای قانون اساسی پیشنهاد دهد. گزارشها حاکی از آن است این سیاستمدار از زمان نخستین کارزار انتخاباتی مکرون در سال ۲۰۱۶ او را میشناسد او یکی از نخستین نمایندگانی بود که به جنبش «به پیش» مکرون پیوست و به عنوان دبیرکل این حزب منصوب شد. فراند از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ به عنوان رئیس مجمع ملی، مجلس سفلای پارلمان فرانسه فعالیت داشت.
***
ورود ارمنستان به اتحادیه اروپایی یعنی خروج از اتحادیه اوراسیا
معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپایی به معنای خروج از اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد بود. الکسی اورچوک درباره عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپایی گفت: «صفر کردن نرخ گمرکی واردات با اتحادیه اروپایی به معنای بازگشت گمرک و تعرفههای گمرکی به اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد بود». سیاستمدار روس افزود: چنین اقدامی نشان از آغاز عضویت در اتحادیه اروپایی و آغاز خروج از اتحادیه اقتصادی اوراسیاست و هر کس که با ساختار ۲ سازمان آشنا باشد، به این مساله واقف است. اورچوک درباره ایروان افزود: «آنها به وضوح میدانند پیامدها اینگونه خواهد بود. هیچکس در اینجا نباید دچار توهم شود... افرادی که اکنون در گفتوگوهای ارمنستان حاضرند، مدعیاند ظاهرا میتوان راهحلی پیدا کرد. به زبان ساده، آنها در حال گمراه کردن مردم ارمنستان هستند». پیش از این 9 ژانویه دولت ارمنستان پیشنویس طرحی را برای آغاز روند الحاق به اتحادیه اروپایی تصویب کرد. پارلمان این کشور در دهه دوم فوریه پیشنویس این قانون را بررسی خواهد کرد. وزیر دارایی ارمنستان مدعی شده است ایروان از اتحادیه اقتصادی اوراسیا خارج نخواهد شد که این ادعا با واکنش مقام روس همراه شده است.
***
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی:
نتانیاهو را سرنگون کنید
نخستوزیر پیشین اسرائیل با انتشار یادداشتی در روزنامه هاآرتص تصریح کرد نتانیاهو در تنگنا قرار گرفته است و با چالشهای بزرگی مواجه است. از جمله اینکه هنوز حماس با وجود جنگ، نوار غزه را کنترل میکند و با چالشی درباره از سرگیری جنگ در غزه مواجه است. ایهود باراک افزود: بیبی همچنین با چالشهایی نظیر قانون فرار (حریدیها از خدمت سربازی)، بودجه و فشار برای ایجاد یک کمیته رسمی حقیقتیاب درباره واقعه 7 اکتبر مواجه است، همه این موارد بقای دولت نتانیاهو را تهدید میکند و «این خوب است». وی افزود: «بقای نتانیاهو در دولت باعث میشود آزادی و هویت خود را از دست بدهیم و این غیرقابل تصور است و نباید اتفاق بیفتد، لذا من خواستار سرنگونی دولت نتانیاهو شدم». باراک ادامه داد: تا «قبل از اینکه دولت نتانیاهو همه ما را در ورطه استبداد تاریک و فاسد فرو ببرد»، همه اسرائیلیها باید برای نافرمانی مدنی مسالمتآمیز و گسترده و سرنگونی دولت او آماده شوند.