printlogo


کد خبر: 298666تاریخ: 1403/11/18 00:00
تبعات افشای جزئیات کمک‌های مالی آمریکا به اپوزیسیون ایرانی در فضای داخلی کشور چیست؟
پول دارند اما اعتبار نه!

گروه سیاسی: افشای جزئیاتی از کمک‌های مالی آمریکا به اپوزیسیون ایرانی به دنبال صدور فرمان اجرایی ترامپ برای تعلیق 90 روزه کمک‌های خارجی ایالات متحده، ابعاد تازه‌تری به موضوع نقره‌داغ شدن ترامپی اپوزیسیون بخشیده است. چهره‌ها و گروه‌های معاند خارج‌نشین که برای پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا هورا سر می‌دادند، حالا با معضل قطع دلارهای بادآورده‌ای رو‌به‌رو شده‌اند که به قول مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، بیش از 90 درصد آن را به جیب می‌زدند و نهایتا 10 درصد را صرف «منافع ملی آمریکا» می‌کردند. 
به گزارش «وطن امروز»، بتازگی سایت پروپابلیکا با مستندات دقیق، تمام دریافتی‌ها و دارایی‌های این نهادها و چهره‌های ضدایرانی را منتشر کرده است؛ لیستی از فاندبگیرهای ایرانی که به بهانه دموکراسی و حقوق بشر، علیه کشور و مردم خود اقدام می‌کردند و برای دریافت دلارهای بیشتر، هر گونه خیانتی را مرتکب می‌شدند؛ از درخواست حمله نظامی به ایران تا افزایش فشار از طریق تحریم‌های بیشتر و اخراج ایران از نهادهای بین‌المللی و... . آنها به اسم مبارزه با نظام اسلامی و در واقع برای دریافت دلارهای بیشتر هر کاری انجام می‌دادند تا مشمول دریافت فاندهای بیشتری از دولت آمریکا شوند، بی‌توجه به اینکه در این بین چه بر سر مردم کشورشان می‌آید! موضوعی که گویا اهمیتی برای این افراد نداشته و نخواهد داشت! 
در واقع سال‌هاست مردم ایران با پدیده‌های عجیبی به نام اپوزیسیون طرف هستند که به هر بهانه‌ای قصد ایجاد آشوب در داخل کشور را دارند و به تعبیر یکی از همین اپوزیسیون خارج‌نشین، هر چه در داخل ایران بیشتر به اغتشاش کشیده شود و خون‌های بیشتری ریخته شود، بودجه‌شان بیشتر می‌شود و برای‌شان هم مهم نیست که در این بین چند جوان فریب‌خورده قربانی می‌شوند یا چه بر سر مردمی می‌آید که با افزایش تحریم‌ها اوضاع اقتصادی‌شان سخت و سخت‌تر می‌شود. 
* دریافت بودجه برای وطن‌فروشی
اسنادی که اخیرا منتشر شده، نشان می‌دهد هر کدام از چهره‌ها یا گروه‌های اپوزیسیون چه مقدار از دولت آمریکا بودجه دریافت کرده‌اند. اسناد رسمی نشان می‌دهد مسیح علینژاد از دولت آمریکا مبلغی بالغ بر ۸۰۰ هزار دلار آن هم برای یک مقطع برای پیشبرد پروژه‌های خود دریافت کرده است. مبلغی که علینژاد دریافت کرده با دلار 83 هزار تومان امروز چیزی حدود 67 میلیارد تومان می‌شود!
این بودجه‌های سنگین، نه تنها به مسیح علینژاد، بلکه به نزدیکان و همکاران وی مانند علی ابراهیم‌زاده نیز اختصاص یافته است. ابراهیم‌زاده سال ۲۰۱۹ کمپینی را تحت عنوان «زندگی نرمال» راه‌اندازی کرد و از این طریق صدها هزار دلار دیگر از فاندهای آمریکایی جذب کرد. البته علینژاد تنها به دریافت فاندهای آمریکایی بسنده نکرده و به دنبال دریافت غرامت از منابع بلوکه‌شده ایران نیز بود. ماجرا نیز از این قرار است که سال ۲۰۱۶، دادگاه عالی آمریکا حکم به مصادره اموال مردم ایران داد. این اقدام در ادامه دستور اجرایی باراک اوباما در سال ۲۰۱۲ مبنی بر بلوکه ‌کردن تمام دارایی‌های بانک مرکزی ایران در آمریکا انجام شد. هدف این سیاست، جلوگیری از بازگشت پول‌های ایران به کشور بود. در این بین، بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (FDD)، اندیشکده نومحافظه‌کار آمریکایی، از جمله حامیان سرسخت برداشت از منابع بلوکه‌شده ایران به شمار می‌آید.
با توجه به فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه ایران، برخی عناصر ضدانقلاب مقیم آمریکا تلاش کردند از این اموال بلوکه‌شده برای کسب غرامت بهره‌برداری کنند. از جمله این افراد می‌توان به مسیح علینژاد، اردشیر امیرانتظام، مهدی سحرخیز و امیررضا اویسی اشاره کرد که به واسطه تابعیت آمریکایی خود، اقدام به درخواست غرامت از ایران کردند.
* دعوت به تحریم و تشویق برای جنگ
در سندی که اخیرا منتشر شده است، غیر از مسیح علینژاد، نام چهره‌ها، بنیادها و موسسات ضدانقلاب دیگری نیز دیده می‌شود. مریم معمارصادقی و اکبر عطری بیش از 12 میلیون دلار دریافت کرده‌اند. آنها این مبلغ هنگفت را برای ترغیب نهادهای بین‌المللی برای تحریم‌های بیشتر ایران و حتی ترغیب کشورهای غربی برای حمله نظامی به ایران دریافت کرده بودند. 
مریم معمارصادقی، مدیر بهایی سابق موسسه «توانا» همان کسی است که چند سال پیش از یک تریبون رسمی درخواست حمله نظامی به ایران را کرد و اینطور عنوان داشت که «برای نجات ایران، جنگ تنها گزینه است» و ملت‌ها در پس جنگ‌ها به چه پیشرفت‌هایی که نائل نیامده‌اند!
مازیار بهاری، مدیر موسسه «ایران وایر» نیز 19 میلیون دلار دریافت کرده است. او بر کارهای رسانه‌ای تمرکز دارد و یکی از اقداماتش نیز دامن زدن به اغتشاشات سال 1401 بود. 
رویا و لادن برومند، خواهرانی که مدیران بنیاد برومند هستند نیز 15 میلیون دلار دریافت کرده‌اند. این ۲ خواهر از نزدیکان شاپور بختیار، آخرین نخست‌وزیر رژیم پهلوی هستند. لادن که از رویا فعال‌تر است، در این سال‌ها خط واصلی میان اپوزیسیون و دولت آمریکا بوده است. وی همچنین مدیریت «بنیاد حقوق بشری برومند» و «اتحاد ملی برای دموکراسی در ایران» را بر عهده دارد که این بنیاد، زیرمجموعه بنیاد «ند» است. برومند در مقاله‌ای برای سایت ند، به تحلیل اغتشاشات سال 1401 پرداخته و رسما به کشورهای غربی پیشنهاد داده بود برای استفاده از اوضاع شکل گرفته، در پروژه «زن، زندگی، آزادی» در ایران دخالت کنند.
هادی قائمی نیز برای کمپین حقوق بشر ایران و در اصل برای تلاش در جهت تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای امنیت، 16 میلیون دلار به جیب ‌زده است. او در حالی به این رقم هنگفت دست یافته که همواره تلاش کرده است با تحریم‌های بیشتر، فشار بیشتری روی مردم کشورش بیاورد! شاهین میلانی و پیام اخوان هم با مدیریت مرکز اسناد حقوق بشر ایران، 9 میلیون دلار پول گرفته‌اند تا حداکثر تلاش خود را برای اخراج ایران از مجامع بین‌المللی به کار برند.
رادیو زمانه نیز 2 میلیون و 200 هزار دلار برای تبلیغ علیه نظام اسلامی، همچنین محمود عنایت، مدیر شبکه ایران اینترنشنال 21 میلیون پوند گرفته است. عنایت از هسته اولیه بی‌بی‌سی فارسی بود که بعد از جدا شدن از این شبکه، به اینترنشنال پیوست تا ابتدا برای کارفرمایان سعودی و سپس صهیونیستی خدمت کند و مزد خدماتش را نیز در قالب مبالغ هنگفتی دریافت کرده است.
به این ترتیب حالا بهتر مشخص می‌شود هزینه فعالیت 298 شبکه فاسی‌زبان و ده‌ها سایت ترکی و کردی، ۸ هزار سایت فارسی‌زبان، 60 بنیاد و موسسه به نام دموکراسی و حقوق بشر از کجا آمده و البته این نیز مشخص شده است که این شبکه‌ها و سایت‌های معاند تا چه میزان از مبالغ دریافتی را صرف خود کرده‌اند و چه میزان را نیز طبق آنچه وزیر خارجه آمریکا عنوان کرده است، صرف حفظ منافع این کشور کرده‌اند. 
* مزدوری در راستای منافع آمریکا
هر چند در سال‌های گذشته و در موارد متعدد مردم ایران متوجه نیات اصلی اپوزیسیون خارج‌نشین شده‌اند اما یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که باعث شده دست ضدانقلاب خارج‌نشین بیش از پیش رو شود، افشاگری‌هایی است که خود این چهره‌ها علیه هم انجام می‌دهند. پیش‌تر در گزارشی آورده بودیم چطور اپوزیسیون بارها و بارها علیه هم دست به افشاگری ‌زده‌اند. 
به عنوان نمونه «امیرعباس فخرآور» که خود بارها از سوی دیگر چهره‌های اپوزیسیون مورد اعتراض قرار گرفته، آن زمان که مسیح علینژاد درخواست دریافت 500 میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده مردم ایران را به بهانه غرامت کرده بود، گفت: «مسیح دزده، ما براندازا رو مسخره می‌کرد و الان هم رفته ۵۰۰ میلیون دلار برای زندانی که نرفته و برای گریه‌هاش برای برادرش که اون هم هیچ‌وقت زندان نرفته درخواست کرده از پول‌های بلوکه‌شده مردم ایران رو بهش بدن».
وقتی بحث بر سر دلارهای بادآورده‌ای باشد که به اسم مبارزه، کام اپوزیسیون را شیرین می‌کند، این دست افشاگری‌های اپوزیسیون علیه هم کم نیست. «امیر طاهری» اپوزیسیون ساکن انگلستان نیز در این رابطه گفته است: «اینها (اپوزیسیون) در اجاره دولت‌های غربی هستند. مخالفان جمهوری اسلامی به فکر منافع خودشان هستند و از طریق شرکت‌های مختلف به دنبال خوردن پول‌های بلوکه‌شده ایران هستند».
«شهرام همایون» از اپوزیسیون خارج‌نشین نیز بعد از خروج «حمید فرخ‌نژاد» از کشور، از «کاسبی» که وی راه انداخته بود پرده برداشت و گفت: «این جهل سیاسی تا کجا؟! همه اینها به پول برمی‌گرده؛ به این کارها مزدوری گفته می‌شه، مزد می‌گیره، کار انجام میده. بله! خوب می‌دونیم آقای حمید بالاخره هر مصاحبه‌ای ۱۵۰ پوند هم رقمی است».
حالا با افشای جزئیات بیشتر از دریافتی‌های اپوزیسیون از دولت آمریکا، بیش از پیش چهره واقعی این افراد برای مردم رو می‌شود. در واقع همان‌طور که «امیر طاهری» اپوزیسیون ساکن انگلستان گفته که «اینها (اپوزیسیون) در اجاره دولت‌های غربی هستند» مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا هم در سخنان اخیر خود بعد از آنکه عنوان کرد آمریکا موسسه خیریه نیست، به صراحت گفت: از این به بعد پول‌های‌مان را خرج افرادی می‌کنیم که در خدمت منافع ملی آمریکا باشند. به این معنی که در واقع آنها کارمندان وزارت خارجه ایالات متحده هستند تا منافع این کشور، نه ایران را دنبال کنند و هر کدام در این منظور موفق‌تر باشند، حقوق بیشتری دریافت خواهند کرد.

Page Generated in 0/0060 sec