printlogo


کد خبر: 298686تاریخ: 1403/11/20 00:00
اخبار

افزایش قیمت اونس طلا در پی جنگ تعرفه‌ای
قیمت هر اونس طلا در ساعات اولیه معاملات بازار آسیا در روز جمعه، با افزایش تقاضا برای پناهگاه امن در برابر جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا در نزدیک به بالاترین سطح خود ایستاد و به سمت ثبت ششمین افزایش هفتگی متوالی پیش رفت.
هر اونس طلا برای تحویل فوری، پس از ثبت بالاترین سطح خود در ۲۸۸۲ دلار و ۱۶ سنت، با ۰.۱ درصد افزایش به ۲۸۵۹ دلار و ۵۹ سنت رسید و از ابتدای هفته جاری تاکنون، بیش از 2 درصد افزایش داشته است. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، با 0.3 درصد افزایش به ۲۸۸۴ دلار و ۲۰ سنت رسید. بهای هر اونس طلا با وجود اینکه به دلیل تشدید تنش‌های تجاری آمریکا و چین به مدت 5 روز متوالی رکورد ‌زده بود، پنجشنبه گذشته به دلیل تقویت ارزش دلار آمریکا در آستانه گزارش مشاغل آمریکا، یک درصد کاهش یافت. انتظار می‌رود گزارش اشتغال ایالات‌متحده، سرنخ‌های بیشتری درباره قدرت کلی اقتصاد ارائه دهد. آستین گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو، پنجشنبه گذشته گفت: رشد قوی اشتغال و کاهش تورم، به فدرال رزرو ایالات متحده اجازه می‌دهد به کاهش نرخ‌های بهره ادامه دهد اما نااطمینانی درباره تأثیر تعرفه‌ها و سایر تغییرات سیاستی، رویکرد آهسته‌تر را ایجاب می‌کند. طلا در زمان آشفتگی‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی، یک سرمایه‌گذاری مطمئن در نظر گرفته می‌شود اما نرخ‌ بهره بالاتر، جذابیت دارایی‌های بدون بازده مثل طلا را کاهش می‌دهد. بانک گلدمن ساکس نیز پنجشنبه گذشته با وجود پیش‌بینی کاهش موقت قیمت طلا در صورت رفع نااطمینانی مرتبط با تعرفه‌های آمریکا و عادی شدن معاملات بازار، پیش‌بینی خود از قیمت هر اونس طلا تا 3 ماهه دوم سال ۲۰۲۶ را به میزان ۳۰۰۰ دلار حفظ کرد. طبق گزارش رویترز، دیو رامسدن، معاون رئیس کل بانک مرکزی انگلیس، با اشاره به تقاضای زیاد برای طلای ذخیره شده در بانک به منظور استفاده از تفاوت قیمت‌های بین‌المللی، اظهار کرد ذخایر طلای این بانک مرکزی، از پایان سال گذشته، حدود 2 درصد کاهش یافته است.
***
افزایش ۱۵ درصدی صادرات محصولات لبنی
در ۱۰ ماه نخست امسال ۵۱۵ هزار و ۸۷۵ تن محصولات لبنی به ارزش 842.7 میلیون دلار به ۳۷ کشور دنیا صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۵ درصد رشد در حجم و ۴۰ درصد رشد در ارزش صادرات را تجربه کرده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، در 10 ماهه امسال در میان محصولات لبنی صادراتی، صادرات پنیر 97.153 تن به ارزش 131.4 میلیون دلار انجام شده که در مقایسه با میزان صادرات ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ به لحاظ حجم صادرات رشد ۱۲ درصدی و به لحاظ ارزش رشد ۱۵ درصدی داشته است.
همچنین میزان صادرات خامه و شیر در ۱۰ ماه نخست سال جاری 103.044 تن به ارزش 113.6 میلیون دلار بوده که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش 4درصدی حجم و رشد 3 درصدی ارزش را تجربه کرده است. در دوغ و کفیر نیز در بازه زمانی ذکر شده سال جاری میزان صادرات 80.356 تن به ارزش 44.1 میلیون دلار  بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال نشان‌دهنده کاهش 8 درصدی حجم صادرات و رشد 3 درصدی ارزش صادرات این محصول است. میزان صادرات ماست در ۱۰ ماهه سال جاری 19.332 تن به ارزش 9.4 میلیون دلار بوده است که نشان‌دهنده کاهش ۲۵ درصدی حجم و ارزش صادرات این محصول است.  آمار کلی صادرات محصولات لبنی در ۱۰ ماهه امسال و پارسال نشان‌دهنده رشد ۱۵ درصدی حجم صادرات و رشد ۴۰ درصدی ارزش صادرات است.
***
تسهیل فرآیند ارزیابی انطباق خودروهای وارداتی
سرپرست ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد، شرایط تسهیل در روند ارزیابی انطباق خودروهای وارداتی دارای شماره تایید نوع کلی روی پلاک شناسایی خودرو را به مدیرکل‌های استان‌ها ابلاغ کرد. به گزارش ایسنا، بر اساس ابلاغیه محمودرضا طاهری که خطاب به مدیران کل استان‌ها ارائه شده، تسهیل فرآیند ارزیابی انطباق خودروهای وارداتی دارای شماره تایید نوع کلی (WVTA) روی پلاک شناسایی خودرو را اعلام شده است. در راستای اجرای بند ۶ مصوبه صورتجلسه شورای معاونان و مدیران سازمان مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ درباره تسهیل در روند ارزیابی انطباق خودروهای وارداتی موارد به شرح ذیل اعلام می‌شود:
«چنانچه روی پلاک شناسایی خودروهای وارداتی شماره تایید نوع کلی خودرو (WVTA) درج شده باشد، فرآیند ارزیابی انطباق آنها در یک مرحله و در زمان واردات توسط ادارات کل استاندارد استان‌ها (بر اساس بررسی انطباق با الزامات چک لیست بازرسی فیزیکی خودرو) انجام شود.در صورت درخواست سازمان ملی استاندارد، واردکننده موظف است نسبت به ارائه مدارک و اثبات اصالت شماره تایید نوع کلی خودرو (WVTA) درج شده روی پلاک شناسایی اقدام کند».
 بر همین اساس این مقام مسؤول در سازمان استاندارد از مدیران کل استان‌ها خواسته دستورات لازم را دهند تا در صورت داشتن شرایط فوق‌الذکر بدون نیاز به دریافت نامه تایید نوع از دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی نسبت به انجام فرآیند ارزیابی انطباق آنها اقدام شود.
***
تغییر دامنه نوسان بورس فعلا منتفی است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هم‌اکنون حفظ ثبات و آرامش بازار و نیز کنترل ریسک‌های بازار در دستور کار این سازمان است و تغییر دامنه نوسان بورس فعلا در دستور کار نیست. حجت‌الله صیدی با بیان اینکه تغییر دامنه نوسان بورس فعلا در دستور کار نیست، گفت: هماکنون حفظ ثبات و آرامش بازار و نیز کنترل ریسک‌های بازار در دستور کار این سازمان است. وی اضافه کرد: وقتی بازار رونق بهتری پیدا کرد و ریسک‌های موجود مدیریت شد، حتما درباره دامنه نوسان تصمیم خواهیم گرفت اما فعلا همین محدودیت دامنه نوسان موجود را ادامه خواهیم داد.

Page Generated in 0/0066 sec