ورود ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس کشور
رئیس سازمان اورژانس کشور از ورود ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس کشور در سال آینده خبر داد. دکتر جعفر میعادفر در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن با حضور در جمع خبرنگاران گفت: اورژانس مطابق هر سال برنامهریزیهای لازم را برای برگزاری راهپیمایی انجام میدهد تا در مسیرهای حرکتی راهپیمایی میلیونی مردم مستقر شود، چرا که این بزرگترین تجمع در تهران و حتی شهرهای کوچک است و به هر حال خود مسؤولان و کارکنان اورژانس هم میخواهند در این راهپیمایی حضور داشته باشند و هم اینکه حضورشان یک آرامبخشی برای مردم محسوب میشود که اگر خدایی ناکرده اتفاقی غیرمترقبه افتاد، خدمات ارائه کنند. وی افزود: در تهران ۴۸ دستگاه آمبولانس و ۱۰ دستگاه اتوبوسآمبولانس تدارک دیده شده، علاوه بر این ظرفیت، آمبولانسهای خصوصی و سایر دستگاهها نیز حضور دارند. به هر حال مدیریت سلامت برعهده وزارت بهداشت و سازمان اورژانس است و آنها هم نقش پشتیبانی دارند و در خارج از منطقه عملیاتی مستقر هستند و در صورت نیاز فراخوان میشوند و به کمک همکاران ما میآیند. میعادفر با اعلام خبر خوش ورود آمبولانسهای جدید به ناوگان گفت: هفته آینده فرآیند خرید ۵۰۰ دستگاه آمبولانس آغاز میشود؛ مناقصه انجام شده و شرکتهای داخلی نیز شرکت کردند و در نظر داریم برای سال آینده یکهزار دستگاه آمبولانس وارد ناوگان کنیم.
***
پلمب اتاقهای عمل بیمارستان «آپادانا»
در بازدید سرزده و نامحسوس سرپرست دادسرای امور پزشکی تهران از بیمارستان آپادانا، اناقهای عمل این مرکز درمانی پلمب شد. در بازدید ۱۹ بهمنماه از اتاق عمل بیمارستان آپادانا، مشخص شد اعمال جراحی توسط تکنیسین بدون حضور جراحان در حال انجام بود که بنا به دستور سرپرست دادسرای جرائم پزشکی، ۳ اتاق عمل این بیمارستان تا اطلاع ثانوی پلمب و ۷ تکنیسینی که رابطه استخدامی با بیمارستان نداشته و صرفا تکنیسین جراحان مهرزن بودند به همراه ۲ جراح عمومی مهرزن، متخصص بیهوشی و مسؤول اتاق عمل به کلانتری منتقل شدند. این بازدید به صورت نامحسوس با حضور سرپرست دادسرای جرائم پزشکی، بازرس دفتر بازرسی وزارت بهداشت، نیروهای پلیس امنیت و پلیس فتا انجام شد. به گزارش کانال تلگرامی وزارت بهداشت، بیماران این جراحان، برای اعمال جراحی زیبایی (رینوپلاستی، ابدومینوپلاستی و...) از طریق تبلیغات صفحه رزلین و صفحههای وابسته به آن مراجعه کرده بودند که مسدودی این صفحات مجازی به دستور پلیس فتا در حال پیگیری است.
***
تدوین برنامه درسی متناسب با بوم و جغرافیای هر استان
مدیرکل دفتر متوسطه اول وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه تاکید برنامه درسی ملی واگذاری تدوین ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه درسی به استانهاست گفت: بنابراین متناسب با بوم و جغرافیای هر استان، برنامه درسی تدوین میشود. حمید یزدانی افزود: نظام تعلیموتربیت ایران بر اساس مبانی نظری سند تحول است و امروز دانشآموزان با القاب مختلفی از جمله نسل زد و آلفا معرفی میشوند و دانشآموزانی هستند که آموزش از طریق بازی را بیشتر فرامیگیرند. وی با بیان اینکه پس از تغییرات سند تحول، در کتاب کار و فناوری، بستههای آموزشی خوبی در حوزه کدنویسی و برنامهنویسی فراهم شد، بیان کرد: در کنار آن نیز با کمک معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور حدود ۳۲۰۰ رایانه در ۲۷ هزار مدرسه طی هفته آتی در بین آنها توزیع خواهد شد، بنابراین متناسب با شرایط دانشآموزان، آموزش را به سمتی بردهایم تا دانشآموزان بتوانند تولیدکننده بازی باشند. مدیرکل دفتر متوسطه اول وزارت آموزشوپرورش درباره برنامه درسی بومی و محلی نیز گفت: تاکید برنامه درسی ملی واگذاری تدوین ۱۰ تا ۲۰ درصد از برنامه درسی به استانهاست تا متناسب با بوم و جغرافیای استان برنامه درسی تدوین شود. روشن کردن اهداف و یکپارچه شدن ادبیات منجر به بهبود روند آموزشی در استانها و مناطق خواهد شد.
***
لزوم ممنوع شدن مصرف روغنهای نیمهجامد هیدروژنه
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره سرانه مصرف اسیدهای چرب ترانس و برنامهها برای کاهش مصرف آن در کشور توضیح داد و گفت: اگر طرح ممنوع بودن استفاده از روغنهای هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، میتوانیم ادعا کنیم به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغنهای هیدروژنه در صنایع غذایی دست یافتهایم. دکتر احمد اسماعیلزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس افزود: پیش از این، بیش از ۴ درصد کل کالری دریافتی ایرانیان به دلیل پروفایل اسیدهای چرب ترانس از محل روغنهای مصرفی تامین میشد. پس از تغییر پروفایل اسیدهای چرب ترانس روغنهای خوراکی، میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور کاهش یافته اما با شرایط ایدهآل فاصله داریم. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اهداف سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با مصرف اسیدهای چرب ترانس توضیح داد: براساس ابلاغ سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در صنایع غذایی باید صفر درصد باشد اما در این زمینه موفق نبودهایم. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با برنامههای خود در نظر دارد در مسیر هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی به صفر رساندن میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در صنایع غذایی گام بردارد. وی گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو در نظر دارد مصرف روغنهای هیدروژنه نیمهجامد در صنایع غذایی ممنوع شود. مشکلاتی از نظر اجرایی در ارتباط با ممنوعیت مصرف روغنهای هیدروژنه نیمهجامد در کارخانهها وجود دارد.