سمفونی جشنواره موسیقی فجر از رادیو شنیده میشود
جشنواره بینالمللی موسیقی فجر امسال وارد چهلمین سال حیات خود شد و شبکههای رادیویی طبق سنن گذشته، این رویداد فرهنگی و هنری را پوشش میدهند.
شبکه رادیویی ایران با ۲ برنامه در جشنواره موسیقی فجر حضور دارد. «باغ هنر» یکی از برنامههاست که در مدت زمان برگزاری جشنواره از ساعت 16 به مدت یک ساعت پخش میشود. این برنامه با حضور کارشناسان به پوشش جشنواره بینالمللی موسیقی فجر میپردازد. همچنین گزارشهایی از این رویداد هنری در برنامه «راه شب» پنجشنبهشب پخش میشود. همچنین برنامه «عندلیب» که جمعهها ساعت 22 پخش میشود به رویداد جشنواره موسیقی فجر میپردازد. رادیو جوان نیز پخش برنامه «کافه رادیو» را از دیروز ساعت 15 به مدت 45 دقیقه آغاز کرد که غزاله یراقی در گفتوگو با کارشناسان و مدعوین گزارشهایی را روانه آنتن میکند. شبکه رادیویی فرهنگ با ۲ برنامه در جشنواره موسیقی فجر حضور پررنگی دارد. برنامه «پنجگاه» در رادیو فرهنگ هر روز ساعت 22 به مدت یک ساعت به طور زنده از تالار وحدت روانه آنتن کرد. همچنین از شب گذشته این شبکه رادیویی برنامه «آوای پژوهش» را در ۵ قسمت از ساعت 16 به مدت یک ساعت روانه آنتن میکند که شامل گفتوگوهای امیر شهابی، دبیر پژوهش جشنواره موسیقی فجر با اساتید دانشگاه است. همچنین شبکه رادیویی تهران در برنامه «پردیس ملت» از ساعت 21:30، برنامه«شهر زیبا» از ساعت 17 و «بام تهران» از ساعت 6 صبح به چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر میپردازد. برنامه «ارغنون» که از رادیو گفتوگو پخش میشود، این هفته به بررسی چهلمین جشنواره موسیقی فجر میپردازد. این برنامه پنجشنبه ساعت 21 با حضور کارشناسان موسیقی روی آنتن میرود. شبکه رادیویی صبا ویژه جشنواره موسیقی فجر، برنامه «سمفونی صبا» را پخش میکند که هر شب ساعت 21 روانه آنتن میشود. این برنامه به حواشی این جشنواره هم میپردازد. برنامه «سمفونی چهلم» هم از تدارکات رادیو نمایش است که هر روز به صورت زنده از ساعت 20 به مدت یک ساعت با اجرای نگین خواجهنصیر پخش میشود. پوشش خبری اجراهای تالارهای وحدت، رودکی، برج آزادی، میلاد و... تحلیل و نقد و بررسی آثار، گفتوگو با پیشکسوتان، پخش آثار هنرمندان خارجی و نقد و بررسی آثارشان از دیگر فعالیتهای این برنامه است.همچنین «رادیو آوا» در بخش شامگاهی خود به صورت زنده به ارتباط و گفتوگو با مسؤولان جشنواره فجر و هنرمندان موسیقی حاضر در جشنواره میپردازد. گزارشگران حاضر در جشنواره علیاصغر کاکاوند و عباس سنجری هستند. دیگر برنامههای شبکههای رادیویی هم به صورت موضوعی به جشنواره موسیقی فجر اختصاص خواهند داشت.
***
نمایشگاه قرآن ۱۵ تا ۲۶ اسفند در مصلای امام خمینی(ره) برگزار میشود
سیودومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نیمه اول ماه مبارک رمضان در تهران برگزار میشود. شعار نمایشگاه امسال «قرآن راه زندگی» است که قرار است طی ۱۲ روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار شود. دوره قبل نمایشگاه یکم تا ۱۴ فروردینماه امسال برگزار شد و امسال برای اولین بار نمایشگاه در یک سال 2 بار برگزار میشود. دوره گذشته نمایشگاه در دولت سیزدهم برگزار شد و شهید رئیسی ریاستجمهور وقت شخصا در نمایشگاه حضور یافت و از بخشهای مختلف آن بازدید کرد. ۴ تا ۱۵ ماه رمضان امسال مصلای بزرگ امام خمینی(ره) میزبان مردم قرآن دوست با انواع رویدادهای قرآنی است که جزئیات آن متعاقبا اعلام میشود.
***
تکلیف نامزدهای قطعی نشده اسکار ۲۰۲۵ روشن شد
آکادمی اسکار اسامی نامزدهایی را که حضور آنها در بین نامزدها قطعی نشده بود، در بخشهای فیلم، انیمیشن و مستند اعلام کرد. به نقل از هالیوود ریپورتر، هنگامی که آکادمی علوم و هنرهای سینمایی فهرست نامزدهای خود را ۲۲ ژانویه اعلام کرد، دیدن شماری از نامزدها در بخش بهترین فیلم، بهترین انیمیشن بلند و بهترین فیلم مستند با ذکر این نکته که نامزدی آنها «هنوز قطعی نشده» شگفتانگیز بود. در برخی موارد این امر به این دلیل رخ داد که انجمن تهیهکنندگان که آکادمی تایید نامزدهای بهترین فیلم را به رای آنها موکول میکند، هنوز مشخص نکرده بود کدام تهیهکنندگان واجد شرایط جوایز هستند. در موارد دیگر نیز به دلیل تأخیر مدارک نامزدها این مشکل پیش آمد. اسکار اما روز دوشنبه، فهرستی از نامزدها را که حضور آنها در این بخشها تایید شده، منتشر کرد تا کاندیداهای بهترین کارگردانی شامل ژاک اودیار، بردی کوربت و کورالی فارگیت به عنوان نامزدهای تهیهکننده بهترین فیلم نیز کاندیدا شوند. با قطعی شدن حضور این نامزدها تعداد کل نامزدهای جوایز اسکار نودوهفتم ۲۲۰ نفر شده است.
نامزدهایی که حضور آنها اکنون قطعی شده عبارتند از:
در بخش بهترین فیلم
- «بروتالیست» به تهیهکنندگی نیک گوردون، برایان یانگ، اندرو موریسون، دیجی گوگنهایم و بردی کوربت
- «امیلیا پرز» به تهیهکنندگی پاسکال کوچتو و ژاک اودیار
- «من هنوز اینجا هستم» به تهیهکنندگی ماریا کارلوتا برونو و رودریگو تکسیرا
- «پسران نیکل» به تهیهکنندگی دده گاردنر، جرمی کلینر و جاسلین بارنز
- «ماده» به تهیهکنندگی کورالی فارگیت، اریک فلنر و تیم بیوان.
در بخش انیمیشن بلند
- «فلو» به تهیهکنندگی گینتز زیلبالودیس، ماتیس کازا، ران داینز و گریگوری زالکمن
- «والاس و گرومیت: انتقامگیرترین پرندگان» به تهیهکنندگی نیک پارک، مرلین کراسینگهام و ریچارد بیک.
در بخش فیلم مستند
- «نیشکر» (فیلم مستند نشنال جیوگرافیک) به تهیهکنندگی جولیان بریو نویزکت، امیلی کاسی و کلن کوئین
اعضای فعال آکادمی واجد شرایط رای دادن به برندگان در تمام ۲۳ دسته، از سهشنبه ۱۱ فوریه تا سهشنبه ۱۸ فوریه فرصت دارند از میان نامزدها به منتخبان خود رای دهند.