رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره رأی دیدار پرسپولیس - تراکتور و اعتراضات ۲ باشگاه توضیحاتی ارائه کرد. ابوالفضل حسنزاده اظهار کرد: «رأی صادره قابل اعتراض است و هر ۲ باشگاه میتوانند درخواست تجدیدنظر و در صورتی که اعتراض دارند، میتوانند آن را در کمیته استیناف مطرح کنند. باشگاه پرسپولیس در بیانیه خود به ۳۲ مصدوم این بازی اشاره کرده اما این موضوع هنوز در بررسیهای ما لحاظ نشده و پرونده از این نظر همچنان باز است. تاکنون صرفاً بر اساس گزارش ناظر بازی و داور رأی صادر شده است. این هفته، جلسهای با حضور نمایندگان ۲ باشگاه برگزار خواهد شد تا درباره وضعیت مصدومان تصمیمگیری کنیم. همچنین، هواداری که دچار نابینایی شده نیز به کمیته دعوت خواهد شد. علاوه بر مسائل انضباطی، این پرونده شامل مباحث قضایی و دیه نیز هست که به طور جداگانه بررسی خواهد شد. بنابراین، هنوز درباره مصدومان و برخی مسائل دیگر رأیی صادر نشده و این بخش پرونده باز است. همچنین، موضوع سرمشوقان نیز در دست بررسی قرار دارد و افرادی که در بروز این تخلفات نقش داشتهاند، باید شناسایی شوند».
* اجرای رأی و تأثیر آن بر داربی
رئیس کمیته انضباطی درباره رأی صادره و احتمال تأثیر آن بر داربی استقلال - پرسپولیس توضیح داد: «پرسپولیس یک رأی تعلیقی دارد و در صورت اعتراض، پرونده به استیناف ارجاع میشود. تا زمانی که استیناف رأی نهایی را صادر نکند، این حکم اجرا نخواهد شد و بازیهای آن تیم با حضور تماشاگران برگزار میشود. ایکاش دوستان رأی را به طور کامل مطالعه میکردند. در این رأی، بندی نیز در نظر گرفته شده که جرایم نقدی این پرونده میتواند برای جبران خسارات مالی به افراد حقیقی و حقوقی آسیبدیده، مانند افراد آسیبدیده و صندلیهای شکسته و زیانهای وارده، اختصاص یابد».
* رسیدگی به شعارهای نژادپرستانه
حسنزاده در پاسخ به سؤالی درباره شعارهای نژادپرستانه و رأی مرتبط با این موضوع گفت: «ماده ۶۷ مقررات کاملاً در این مورد توضیح داده و ما نیز در رأی صادره به آن اشاره کردیم. طبق این ماده، داور در صورت مشاهده چنین مواردی میتواند بازی را متوقف کند. من به عنوان مرجع قضایی فدراسیون این موضوع را تأیید میکنم. ما به داوران اعلام کردهایم طبق ماده ۶۷ اختیار دارند در چنین شرایطی مسابقه را متوقف کنند».
* ادعای باشگاه تراکتور درباره تغییر نتیجه
وی در پاسخ به ادعای باشگاه تراکتور مبنی بر اینکه نتیجه این مسابقه باید ۳ بر صفر به سود این تیم اعلام شود، گفت: «این ادعا قابل پذیرش نیست، زیرا بازی به پایان رسیده و داور سوت پایان را زده است. قواعد بازی را نمیتوان تغییر داد. البته در رأی صادره اشاره شده در صورت بروز شرایط حاد، طبق ماده ۶۷، داور اختیار دارد بازی را نیمهتمام اعلام کند و در آن صورت کمیته انضباطی میتواند درباره نتیجه تصمیمگیری کند».
* جرایم در نظر گرفته شده برای ۲ تیم
حسنزاده درباره اعتراض باشگاه پرسپولیس به اینکه جریمهای برای تراکتور در نظر گرفته نشده، تأکید کرد: «بازی در تهران برگزار شد و تراکتور از حضور تماشاگران در یک دیدار خانگی محروم شده است. در صورت بروز تخلفات مشابه، این محرومیت میتواند به ۲ بازی افزایش یابد. همچنین تراکتور جریمه نقدی نیز شده است. میزان جریمه این باشگاه کمتر از پرسپولیس بوده، زیرا تعداد تماشاگرانش نسبت به پرسپولیس کمتر بوده است. ضمن اینکه پرسپولیس میزبان این مسابقه بود و به همین دلیل جریمه بیشتری برای این باشگاه در نظر گرفته شد».
* هشدار به باشگاهها
رئیس کمیته انضباطی در ادامه تصریح کرد: «اینکه ۲ طرف نسبت به رأی اعتراض دارند، طبیعی است. هیچکس از جریمه شدن رضایت ندارد اما همین که هر ۲ طرف ناراضیاند، نشان میدهد رأی صادره عادلانه است. ما بر اساس قوانین تصمیمگیری کردهایم. درباره مصدومان و هوادار نابینا نیز، همانطور که اشاره شد، هنوز رأیی صادر نشده و افراد متخلف باید شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شوند». وی در پایان هشدار داد: «از این پس اگر باشگاهها کانون هواداران خود را طبق دستورالعملهای فدراسیون تأسیس و فعال نکنند، تمام بازیهایشان بدون تماشاگر برگزار خواهد شد. به باشگاهها 2 ماه فرصت داده شده و در صورت عدم اقدام در این مدت، بازیهایشان بدون تماشاگر میشود».