printlogo


کد خبر: 298794تاریخ: 1403/11/24 00:00
ورود حدود 6 میلیون گردشگر خارجی به کشور طی 9 ماه با رشد 18 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته
ایران مقصد گردشگران جهان

گروه اجتماعی: برخورداری ایران از جاذبه‌های طبیعی کم‌نظیر، آثار کهن باستانی، فرهنگ غنی، بناهای تاریخی و آب و هوای 4 فصل، گردشگران جهان را مجذوب کشور کرده است و با وجود پروژه ایران‌هراسی توسط رسانه‌های غربی ولی گردشگران از جای جای دنیا برای بازدید از جاذبه‌های کم‌نظیر و بعضا بی‌نظیر گردشگری راهی ایران می‌شوند به طوری که طبق گزارش‌های موجود، فقط طی ۹ ماه نخست سال جاری، 5 میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر به ایران سفر کرده‌اند و  به گفته وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا پایان سال به بیش از ۷ میلیون نفر برسد. ورود گسترده توریسم به کشورمان در حالی است که دشمنان با هدف ایران‌هراسی تصویری نادرست از کشورمان به نمایش می‌گذارند ولی این پروژه‌ها به دلیل امنیت پایدار در کشور، میهمان‌نوازی و احترام به توریسم  و رشد  روزافزون آنها در ایران شکست خورده است.  
* ایران دارای تمام ظرفیت‌های گردشگری جهان است
ایران دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای از جذابیت‌های گردشگری است و انواع گردشگری در جهان را داراست. وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در آیین افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران و صنایع وابسته که دیروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، با قدردانی از حضور رئیس‌جمهوری، این روز را به ‌عنوان یکی از روزهای مهم در تاریخ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور عنوان کرد.
سیدرضا صالحی‌امیری در سخنانی از تمام فعالان حوزه گردشگری شامل سرمایه‌گذاران، هتل‌داران، آژانس‌های مسافرتی و بوم‌گردی‌ها به ‌عنوان پیشگامان تمدن ایران یاد کرد و گفت: ایران دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای از جذابیت‌های گردشگری است و انواع گردشگری در جهان را داراست.
وزیر میراث‌ فرهنگی به ظرفیت‌های مختلف گردشگری در ایران از جمله گردشگری زیارتی، طبیعی، روستایی و بوم‌گردی، دریایی، کشاورزی، تاریخی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: بوم‌گردی‌ها به ‌عنوان جاذبه‌های جدید گردشگری، گردشگران را با فرهنگ، سبک زندگی، آداب ‌و رسوم، پوشش و خوراک محلی آشنا می‌کنند.
وی همچنین با اشاره به تأکید رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور بر توسعه گردشگری دریایی و دریامحور و ابلاغ برنامه هفتم توسعه، از فرصت‌های طلایی در این حوزه سخن گفت و ادامه داد: از آبادان و خرمشهر تا سواحل مکران و از آشوراده تا انزلی، تمام این نقاط به ‌عنوان فرصت‌های منحصربه‌فرد برای توسعه گردشگری دریایی به شمار می‌آیند که در این زمینه به ‌طور جدی فعالیت می‌کنیم و نتایج آن به‌‌زودی مشخص خواهد شد.
صالحی‌امیری درباره گردشگری تاریخی و فرهنگی ایران اظهار کرد: ایران دارای بیش از یک میلیون اثر تاریخی است که بیش از ۴۱ هزار و ۳۰۰ اثر از آنها به ثبت ملی رسیده‌اند. هر نقطه از این سرزمین پر از تاریخ و تمدن است.
وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین ایران را سرزمین رمز و رازها معرفی کرد و افزود: تمام مردم ایران از نخبگان و اندیشمندان تا جوانان و دانش‌آموزان به ایران‌زمین افتخار می‌کنند و به آن عشق می‌ورزند.
صالحی‌امیری به تعداد هتل‌ها و مراکز اقامتی فعال در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴۳۵ هتل و ۱۸ هزار و ۴۳ مرکز اقامتی در ایران وجود دارد و در حال برنامه‌ریزی برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری به ‌منظور جذب ۱۵ میلیون گردشگر هستیم. هم‌اکنون ۲۷۰۰ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری ۵۷۰ هزار میلیارد تومان در کشور در حال اجراست.
وی همچنین با بیان اینکه در ۹ ماه نخست سال جاری، 5 میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر به ایران سفر کرده‌اند، افزود: پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا پایان سال به بیش از ۷ میلیون نفر برسد که رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته خواهد داشت.
وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه تأکید کرد: موتور محرکه صنعت گردشگری، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران هستند و دولت به ‌عنوان سیاست‌گذار، حامی و ناظر، رسالت خود را در زمینه حمایت و نظارت بر این بخش تعریف کرده است و اعتقاد داریم تمام امور گردشگری باید توسط بخش خصوصی مدیریت شود.
وی همچنین به تحولاتی که تاکنون در دولت چهاردهم در حوزه گردشگری اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: تاکنون ۴۶ هتل در دولت چهاردهم افتتاح شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به تعداد هتل‌های فعال کشور افزوده شود.
وزیر میراث‌ فرهنگی به پروژه ایران‌هراسی که توسط رسانه‌های غربی دنبال می‌شود اشاره کرده و گفت: جهانیان به‌‌خوبی می‌دانند ایران کشوری امن است اما رسانه‌های غرب تلاش دارند تصویری نادرست از ایران به نمایش بگذارند. این پروژه‌ها با همت جوانان، زنان و مردان ایران‌زمین خنثی خواهند شد.
صالحی‌امیری در پایان جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را مهم‌ترین سیاست پیش‌روی وزارت میراث‌ فرهنگی دانست و افزود: برای تحقق این اهداف، اجماع و وفاق ملی ضروری است. ما باید به دنیا نشان دهیم ایران سرزمین بزرگان، تاریخ و تمدن است و ایرانیان به ‌عنوان ملت مقاوم و شکست‌ناپذیر همیشه در تاریخ جاودانه خواهند ماند.
* گردشگری پلی به آینده است
همچنین معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری کشور در این باره گفت: گردشگری پلی به آینده است، مردم ایران و روسیه خوش‌ذوق هستند، بنابراین باید شرایطی فراهم کنیم که تبادل گردشگر میان ایران و روسیه افزایش پیدا کند. 
انوشیروان محسنی بندپی با اشاره به توسعه گردشگری و سفر اخیر رئیس‌جمهور به روسیه گفت: حضور رئیس‌جمهوری در روسیه در همه ابعاد مهم بود، به‌خصوص درباره گردشگری، تقاضاهای زیادی از طرف مردم هر 2 کشور برای سفر وجود دارد. گردشگری پلی به آینده است، هر 2 کشور زیبا هستند، مردم ایران و روسیه خوش‌ذوق هستند، بنابراین باید شرایطی فراهم کنیم که تبادل گردشگر میان ایران و روسیه افزایش پیدا کند.  
وی با اشاره به لغو روادید گردشگری میان ایران و روسیه تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل در بحث توسعه گردشگری روادید است، هر چه موانع اداری و بروکراسی گردشگری برداشته شود تبادل گردشگر بیشتر خواهد شد، با این اقدام قطعاً در سال‌های آینده شاهد تبادل گردشگر بیشتری میان 2 کشور خواهیم بود. معاون گردشگری کشور درباره فراهم ‌کردن شرایط سفر برای تمام اقشار جامعه گفت: مذاکراتی با جامعه هتل‌داران، سازمان تأمین اجتماعی، بهزیستی و سایر سازمان‌های مربوط انجام دادیم تا در مقطعی از سال شرایط را برای سفر همه اقشار جامعه فراهم کنیم. 
محسنی‌بندپی درباره وضعیت حمل‌ونقل برای توسعه گردشگری اظهار کرد: حمل‌ونقل جاده‌ای کفاف سفرها را نخواهد داد، تلاش می‌کنیم با استفاده از حمل‌ونقل ریلی شرایط را برای سفرها آماده کنیم. همچنین در حال بررسی هستیم که حوادث ترافیکی امسال کاهش پیدا کند.

Page Generated in 0/0086 sec