شهادت «سپهبد قرنی» اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران (1358ش)
شهید سپهبد ولیالله قرنی در سال 1292ش در اصفهان به دنیا آمد. از ابتدای ورود به ارتش، فعالیت علیه رژیم طاغوت را آغاز کرد و در سال 1337 ش در پی افشای کودتا برضد رژیم به همراه دوستانش دستگیر شد. بهدنبال پیروزی انقلاب اسلامی، شهید قرنی نیز به سمت اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. حضور ارزشمند وی میتوانست منشأ تحولات اسلامی فراوانی در ارتش آن زمان قرار گیرد ولی پس از گذشت 72 روز از پیروزی انقلاب اسلامی، سپهبد قرنی توسط چند تروریست گروهک ضاله فرقان به شهادت رسید. این توطئه و دیگر توطئههای مشابه نتوانست در پیشرفت انقلاب اسلامی و انسجام ارتش خللی ایجاد کند چرا که با تدبیرهای امامخمینی(ره)، همه نقشههای شیطانی دشمنان ایران و اسلام نقش بر آب شد و روز به روز بر اقتدار و محبوبیت ارتش جمهوری اسلامی افزوده گشت.
آغاز جنگ نفتکشها از سوی رژیم بعث عراق علیه ایران در خلیجفارس (1363 ش)
پس از گذشت نزدیک به 4 سال از وقوع جنگ تحمیلی علیه ایران، عراق با کمک قدرتهای بزرگ درصدد فشار بیشتر به ایران و شکستن بنبست جنگ برآمد. از اینرو طی یک برنامهریزی مشترک، قرار بر این شد که مانع از صدور نفت ایران شود و برای جایگزینی نفت ایران در بازارهای بینالمللی، تولید و صادرات نفت کشورهای منطقه افزایش یابد، طوری که به موازات تشدید حملات عراق به پایانههای صدور نفت ایران و نفتکشها، قیمت نفت به تدریج کاهش یافت. بدینترتیب، عراقیها با حمایت آمریکا و غرب، برای نخستین بار با استفاده از هواپیماهای سوپراتاندارد فرانسوی، ضمن حمله به جزیره خارک، نفتکشهای حامل نفت ایران را در سوم اردیبهشت 1363 مورد حمله قرار دادند. مقامات عراقی درباره این اقدام چنین استدلال کردند که این حمله سبب پایان یافتن جنگ خواهد شد زیرا اگر ایران پول نفت را نداشته باشد، نمیتواند اسلحه مورد نیاز خود را از بازارهای سیاه تهیه کند.
راهپیمایی سراسری مردم مسلمان ایران در اعتراض به کنفرانس ننگین برلین (1379 ش)
در پی برگزاری کنفرانس شرمآور برلین با موضوع ایران پس از انتخابات مجلس ششم، مردم انقلابی ایران در سراسر کشور با انجام یک راهپیمایی گسترده، حمایت خود را از سخنان مقام معظم رهبری درباره برگزاری این کنفرانس، ابراز داشته و خشم و انزجار خود را از شرکتکنندگان و برگزارکنندکان کنفرانس ضدانقلابی برلین اعلام داشتند. راهپیمایان ضمن تقبیح عمل شرکتکنندگان در این کنفرانس، از وزارت امور خارجه خواستند مانع مداخله اجانب در امور ایران شده و نگذارند اینگونه آرمانهای یک ملت و کشور را به تحقیر کشند. در طول برگزاری کنفرانس ننگین برلین، شعارهایی علیه نظام، اسلام و ارکان انقلاب اسلامی سرداده میشد و افرادی که از ایران در این کنفرانس شرکت کرده بودند هیچ عکسالعملی از خود نشان ندادند. از برگزارکنندکان اصلی این کنفرانس، بنیاد هانریش بل آلمانی است. این بنیاد از اجلاس برلین به عنوان رویارویی بسیار جذاب یاد میکند و معتقد است برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفتوگویی در ایران میان سکولارها و اصلاحگرایان دینی سازماندهی شده است. در این میان نقش سازمان صدا و سیما به عنوان افشاگر رویدادهای این کنفرانس، بسیار برجسته بود.
روز بزرگداشت شیخ بهایی
سوم اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت شیخبهایی، عالم کمنظیر، فقیه و حکیم فرزانه است؛ او که از شاگردان شهید ثانی و از افتخارات جهان اسلام بهشمار میآید. شیخ بهایی در طول حیات پربار خویش، به نقاط مختلف جهان سفر کرد و از محضر استادان برجسته در رشتههای گوناگون استفاده کرد و در بسیاری از دانشها متبحّر شد. شیخ بهایی که در کودکی وارد ایران شده بود، از همان دوران، علاقه وافری به یادگیری زبانفارسی نشان داد و سرانجام با مکالمه، ترجمه و نگارش به زبانفارسی بهخوبی آشنا شد. از نخبگان و فرزانگان دوران که خوشهچین خرمن پرفیض شیخبهایی بودند، میتوان ملاصدرای شیرازی، ملامحسن فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، محقق سبزواری، سیدحسن کرکی، سیدماجد بحرانی و ملامحمدتقی مجلسی را نام برد که هر کدام از آنها، خدمتی بزرگ به دنیای اسلام ارائه دادند و نقشی عظیم در هدایت جامعه بشری ایفا کردند.