printlogo


کد خبر: 3557تاریخ: 1393/2/6 00:00
تقویم امروز

شهادت برادر پاسدار «محمد منتظرقائم» در صحرای طبس (1359ش)
پس از شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس و به جا گذاشتن چند فروند هلی‏کوپتر، برادرِ پاسدار محمد منتظر قائم، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد، جهت بررسی اوضاع به ناحیه مورد نظر وارد شد تا اطلاعات موجود و فوق‌سری داخل صحنه را جمع‏آوری کند. از آن طرف، چون استکبار جهانی، نقشه‏های خود را نقش برآب می‏دید، تصمیم گرفت تا باقیمانده هلی‏کوپترها منهدم شود تا اسناد سری نیز از بین برود. بنابراین با هماهنگی بنی‏صدر معزول و تنی چند از مزدوران و خودفروختگانی که در نیروی هوایی نفوذ کرده بودند، این منطقه بمباران شد و پاسدار محمد منتظر‌قائم به فیض شهادت نائل آمد. از بین بردن اسناد و مدارک جامانده که به طور قطع حاوی اسناد و مدارک مربوط به ادامه طرح و برنامه‏های آمریکایی‏ها پس از انجام مرحله اول عملیات بود و همچنین شامل اسامی عوامل مزدور داخلی و جاسوسانی می‏شد که باید طی این عملیات با آمریکایی‏ها همکاری می‌کردند، خود واقعه‏ای مهم و قابل بررسی است.
درگذشت فقیه بزرگ عالم تشیع «مقداد بن عبدالله حلی» (826 ق)
ابوعبدالله شرف‌الدین مقداد بن‌عبدالله بن‌محمد حلی‌سیوری معروف به فاضل مقداد و فاضل سیوری، فقیه، متکلم، محقق، جامع معقول و منقول و از علمای بزرگ شیعه است. فاضل مقداد پس از اتمام تحصیلات مقدماتی برای فراگیری فقه، اصول و حدیث در محضر درس «شهید اول» حضور یافت تا آنگاه که خود در این علوم استاد گشت. وی از اکابر علمای امامیه در عصر خویش بوده و آثار متعددی از خود به جای گذاشت که: آداب‌الحج، آیات‌الاحکام، شرح‌اَلفیّه شهید اول، شرح مبادی‌الاصول علامه و کَنزالعرفان فی فقه‌القرآن از آن جمله‏اند. وفات فاضل سیوَری در نجف اشرف واقع شد و مقبره‏ او را در نزدیکی بغداد در مسیر زائران عتبات عالیات می‏دانند.
پایان عملیات صهیونیست‏ها علیه لبنان(1996م)
در عملیات 16 روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان موسوم به خوشه خشم، ارتش اسرائیل از زمین، هوا و دریا، جنوب و حتی بیروت پایتخت لبنان را مورد حمله قرار داد. همچنین علاوه بر انهدام بسیاری از مناطق غیرنظامی و تأسیسات اقتصادی، 180 نفر از مردم این کشور را شهید و صدها نفر را مجروح کرد. این عملیات برای تضعیف روحیه مردم و رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان و تحمیل شرایط تل‌آویو برای خروج از جنوب لبنان، انجام شد اما لبنان همچنان بر لزوم خروج فوری بی‌قید و شرط صهیونیست‏ها از جنوب این کشور تأکید کرد. این موضع لبنان و مقاومت مردم و رزمندگان این کشور و همچنین فشار جهانیان موجب شد که رژیم صهیونیستی به حملات وحشیانه خود به لبنان خاتمه دهد.
انفجار نیروگاه هسته‏ای چرنوبیل
در شوروی(1986م)
نیروگاه هسته‏ای چرنوبیل که در کشور اوکراین قرار دارد، بخش مهمی از برق این کشور را تأمین می‏کند. ظرفیت این نیروگاه 4 هزار مگاوات بود و به دنبال انفجار واحد اوّل، سه واحد دیگر نیز منفجر شدند و با انفجار آن، مواد خطرناک حاوی امواج رادیواکتیو، در منطقه‏ای پهناور منتشر شد. شوروی ابتدا وقوع انفجار در این نیروگاه را تکذیب کرد ولی در پی آشکار شدن ابر هسته‏ای ناشی از رادیواکتیویته از نیروگاه چرنوبیل، به این انفجار اعتراف و آن را ناشی از نقص فنی اعلام کرد. در گزارش رسمی مقامات شوروی به آژانس بین‏المللی انرژی هسته‏ای، علت حادثه، «اشتباه انسانی» یا «توالی عجیبی از اشتباهات» ذکر شد. در نتیجه این نیروگاه موقتاً تعطیل شد. ساختن 4 رآکتور نزدیک به هم در یک مجتمع عملیاتی، اشتباه فاحشی بود. نیروهای کمک اضطراری نیز در محل حادثه حاضر نبودند. جمعیت شهرهای مجاور به سرعت تخلیه نشدند و از همه مهم‌تر رؤسای سیاسی اوکراین بعد از 6 روز در محل حاضر شدند. این واقعه در عرصه بین‏الملل به عنوان شکستی برای شوروی تلقی شد و ضربه‏ای سنگین و زیانبار بر حیثیت این امپراتوری در حال فروپاشی وارد ساخت و محبوبیت و اعتبار گورباچف را خدشه‏دار کرد. با این حال گورباچف به تلاش یکجانبه در کنترل مسابقه تسلیحاتی تداوم بخشید و ارائه امتیازات به آمریکا را تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ادامه داد.
 


Page Generated in 0/0067 sec