وطنامروز:
وزیر امور خارجه کشورمان که در دومین مقصد از سفر خود به آفریقا روز گذشته وارد گابن شده بود، با رئیسجمهور این کشور دیدار کرد. به گزارش مهر، علی بنگو در دیدار با منوچهر متکی در لیبرویل استدلالهای ایران در موضوع هستهای را قوی خواند و گفت: گابن از حق جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای حمایت میکند و این حق ایران و هر کشور دیگری است. وی با بیان این مطلب افزود: موضع گابن روشن است، ما بر ضرورت استفاده از منابع مختلف انرژی تاکید میکنیم و معتقدیم هر کشوری حق دارد انرژی مورد نیاز خود را انتخاب کند و ما هیچ منبع انرژی را نفی نمیکنیم. وی با اشاره به فشارها و تبلیغات رسانهای مبتنی بر قلب حقایق اظهار داشت: گابن به عنوان یک کشور مستقل عضو شورای امنیت همواره بر انجام گفتوگو برای حل مسالمتآمیز مساله هستهای ایران تاکید کرده است و ما معتقدیم جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط دارای استدلال قوی است. رئیسجمهور گابن با ابراز خرسندی از دعوت رئیسجمهور ایران برای سفر به تهران اظهار داشت: با کمال میل به تهران سفر خواهم کرد و این فرصت مناسبی برای نزدیکی 2 ملت است. متکی چهارشنبه نیز به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات عالیرتبه الجزایر و آماده سازی مقدمات برگزاری نخستین کمیسیون عالی مشترک که قرار است اردیبهشتماه در تهران برگزار شود عازم الجزیره شده بود و با عبدالعزیز بوتفلیقه رئیسجمهور، عبدالقادر مساهل وزیر مشاور در امور مغرب عربی و احمد او یحیی نخستوزیر الجزایر دیدار و پیرامون گسترش روابط دوجانبه و موضوعات منطقهای و بینالمللی بحث و تبادلنظر کرد. عبدالعزیز بوتفلیقه در دیدار منوچهر متکی استفاده از فناوریهای صلحآمیز هستهای را حق همه کشورها دانست و گفت: الجزایر بارها در مجامع و محافل بینالمللی بر حق تمام کشورها و ملتها برای دستیابی به فناوری هستهای با مقاصد صلحآمیز تأکید کرده است. وی همچنین به اجلاس سران گروه 15 در تهران اشاره کرد و گفت: امیدوارم اجلاس تهران دستاورد خوبی داشته باشد. بوتفلیقه با ابراز خرسندی از مناسبات خوب و رو به گسترش ایران و الجزایر، سفر متکی به الجزیره را فرصت مناسبی برای گسترش همکاریها برشمرد. منوچهر متکی نیز در دیدار با رئیسجمهور الجزایر ضمن ابلاغ سلام گرم محمود احمدینژاد به عبدالعزیز بوتفلیقه، دعوتنامه رئیسجمهوری ایران را به رئیسجمهور الجزایر برای شرکت در اجلاس سران گروه 15 در تهران تسلیم وی کرد. اعضای گروه 15 متشكل است از ایران، الجزایر، آرژانتین، برزیل، مکزیک، شیلی، کلمبیا، مصر، هند، اندونزی، جامائیکا، کنیا، مالزی، نیجریه، پرو، سنگال، سریلانکا، ونزوئلا و زیمبابوه.
برژینسکی:
آمریکا باید ایران هستهای را بپذیرد
وطنامروز:
مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت جیمی کارتر، رئیسجمهور اسبق آمریکا در مصاحبه با مجله سیاسی مادرجونز به سران کاخ سفید توصیه کرد که در صورت ضرورت میتوان ایران هستهای را پذیرفت. زبیگنیو برژینسکی در این باره گفت: همانطور که آمریکا موفق شد با اتحاد جماهیر شوروی هستهای کنار بیاید و با چین هستهای روابط باثبات خود را حفظ کند، میتواند ایران هستهای را هم بپذیرد. وی تاکید کرد: از نظر تاریخی ایجاد موانع برسر راه تبدیل شدن ایران به قدرت هستهای کارساز است و اگر ایران بخواهد آمریکا و همسایگان آمریکا را تهدید کند، آمریکا مانع خواهد شد اما محاسبات منطقی آمریکا نشان میدهد که راه انداختن یک جنگ دیگر در این منطقه حساس برای ثبات جهان بسیار خطرناک خواهد بود. برژینسکی در ادامه گفت: تلاشها در داخل و خارج از آمریکا برای اینکه آمریکا سیاست خصمانهای علیه ایران اتخاذ کند، تلاشهای مخربی هستند که احتمالا برای ایجاد برخورد مستقیم میان آمریکا و ایران برنامهریزی شدهاند.
گریسیک:
اوباما به دنبال براندازی در ایران است
وطنامروز:
مشاور امنیت ملی رئیسجمهور اسبق آمریکا و استاد دانشگاه کلمبیا در مصاحبه با نشریه آلمانی «تاگسسایتونگ» هرگونه تعرض نظامی یا تحریم اقتصادی علیه ایران را بینتیجه دانست. گری سیک در این گفتوگو با اشاره به بینتیجه بودن تهدیدها علیه ایران گفت: تهدیدهای چندین ساله ما ثمری نداشته است. 10 سال پیش ما این امکان را داشتیم که برنامه هستهای ایران را بشدت کوچک نگهداریم. اما این فرصت را کاملا از دست دادیم. وی در ادامه احتمال حمله رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هستهای ایران را بسیار ضعیف دانست و گفت: فکر نمیکنم خطر حمله یکجانبه اسرائیل به ایران چندان بزرگ باشد. برای اسرائیل روشن است که این اقدام میتواند به فاجعهای بزرگ بینجامد. با این همه، اسرائیل با هدف جلب پشتیبانی آمریکا و اروپا برای تحریم سختتر علیه ایران، به تهدیدهای خود ادامه میدهد. گریسیک درباره مشکل دیگر رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران گفت: هواپیماهای اسرائیلی برای بمباران ایران باید از آسمان عربستانسعودی، اردن یا عراق بگذرند که بخش عمده آن حریم هوایی آمریکا محسوب میشود. راه دیگر، پرواز از فراز ترکیه است. این کار را شاید بتوان یکبار انجام داد اما برای بار دوم هیچکس نمیتواند بر آن چشم ببندد. گری سیک معتقد است تحریمها سبب تغییر سیاست جمهوری اسلامی نخواهد شد. تحریمها به عنوان مجازات در واقع تنها میتوانند به عنوان وسیلهای برای مذاکره به کار گرفته شوند. وی بر این باور است که جهان غرب از این طریق نخواهد توانست ایران را به توقف برنامه تولید انرژی هستهای خود مجبور کند. این سیاستمدار کهنهکار آمریکایی در خاتمه با اشاره به سیاست باراک اوباما برای «براندازی نرم» در ایران، این رویکرد را ستود و گفت: اوجگیری مبارزات برای یک «براندازی نرم» در ایران نتیجه سیاستهای خارجی باراک اوباما بود.