printlogo


کد خبر: 35826تاریخ: 1389/1/14 00:00
24 فروردین روز «بسیج پیشگیری از اعتیاد» نامگذاری شد
تدوین طرح جامع پیشگیری از سوء‌مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها

مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طرح جامع پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر و محرک‌ها مراحل پایانی تدوین را پشت سر می‌گذارد و در روزهای اول امسال در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح می‌شود.

حمید صرامی در گفت‌وگو با «توانا» با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در بند 4 سیاست‌های ابلاغی مبارزه با مواد مخدر مبنی بر توجه به پیشگیری از اعتیاد، گفت: در جلسه‌ای که در آبان سال گذشته با رئیس جمهوری داشتیم، مقرر شد طرح جامعی برای پیشگیری از اعتیاد تدوین شود. بر این اساس کمیته‌ای با عضویت 35 نفر از اندیشمندان تشکیل شد و طرح جامع پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها در دست بررسی قرار گرفت. وی با اشاره به محتوای این طرح، افزود: در این طرح رسالت دستگاه‌های مختلف و وظایف هر کدام برای اجرای برنامه‌های مصون‌سازی افراد سالم و در معرض خطر جامعه در دوره پنج‌ساله 1389 تا 1393 در زمینه‌های مختلف تفکیک و تبیین شده است. صرامی با بیان اینکه باید گام‌های مناسبی در این دوره پنج ساله در عرصه مبارزه با مواد مخدر برداشته شود، اظهار امیدواری کرد که این حرکت نظام جمهوری اسلامی سرآغازی برای نهضت جهانی پیشگیری اولیه از سوء مصرف مواد مخدر باشد. مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آمار 2 میلیون نفری جمعیت معتاد کشور در سال 86‌ اظهار داشت: این آمار براساس تحقیقی است که توسط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران انجام شده و درباره آمار معتادان در سال 88 نیز نتایج تحقیقات تکمیلی در حال استخراج است که تا خرداد 89 اعلام می‌شود. وی در ادامه به وجود حدود 2 هزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان، فعالیت بیش از 16 هزار سایت برای انحراف جوانان و نیز تولید سالانه یک میلیارد و 300 میلیون قرص اکستازی در خارج از مرزها اشاره و تأکید کرد: با این شرایط سخت و با توجه به‌ تقدیم 3600 شهید و 12هزار جانباز و صرف هزینه‌های مادی، وضعیت نسبتاً قابل قبولی داریم، هرچند وجود حتی یک معتاد نیز پذیرفتنی نیست. صرامی از نامگذاری روز 24 فروردین 89 به عنوان آخرین روز هفته سلامت با نام روز «بسیج و پیشگیری از اعتیاد» خبر داد و افزود: به دنبال آن هستیم تا در این روز با یک بسیج ملی در سطح دستگاه‌های فرهنگی و عموم مردم، فعالیت دامنه‌داری را در حوزه پیشگیری از
سوء‌مصرف مواد مخدر شروع کنیم. مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر به همکاری دستگاه‌های فرهنگی متعدد با این ستاد اشاره کرد و گفت: در 4ـ3 سال اخیر تعامل مناسبی میان دبیرخانه ستاد با دستگاه‌های مسؤول برقرار شده است که معتقدیم نباید به آن بسنده کرد و ضروری است شکل جدی‌تری به خود بگیرد. وی در همین راستا امضای تفاهمنامه اخیر با وزیر آموزش و پرورش را یادآور شد و ادامه داد: بر این اساس، برای مصون‌سازی 14 میلیون دانش‌آموز و آگاه‌سازی 20 میلیون نفر از والدین و نیز به‌کارگیری یک میلیون نفر از کادر آموزشی در سطح مدارس برنامه‌ریزی شده است، علاوه بر این تفاهمنامه‌های دیگری نیز در آینده نزدیک با دیگر دستگاه‌ها امضا می‌شود تا حجم برنامه‌ها افزایش یابد. صرامی بر لزوم نگاه واقع‌بینانه نسبت به جنگ نرم به جای نگاه آرمانی، اقدامات جدی برای افزایش دانش و شناخت جامعه و تغییر نگرش آن نسبت به مواد مخدر و نیز سرعت عمل در مقابله با این تهدیدات تأکید کرد و افزود: دستگاه‌های فرهنگی باید سرعت اقدامات پیشگیرانه را با سرعت تهدیدات جنگ نرم متناسب کنند.

وی به تشکیل اتاق‌های فکر متعدد از قبیل اتاق فکر فرهنگی و پیشگیری، مدیریت مقابله با عرضه، درمان و نیز اتاق فکر سازمان‌های مردم‌نهاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: هیچ تصمیمی در ستاد مبارزه با مواد مخدر گرفته نمی‌شود، مگر آنکه ابتدا در این اتاق‌های فکر که متشکل از نخبگان و اندیشمندان است مطرح و بررسی ‌شود. صرامی با تأکید بر اینکه اقدامات پیشگیرانه در یک بستر زمانی نتیجه می‌دهد، اظهار امیدواری کرد که اگر مجموعه فعالیت‌ها با همکاری دستگاه‌های مختلف و بویژه توسط مردم دنبال شود، سیستم مروج اعتیاد در آینده‌ای نزدیک فلج می‌شود.


Page Generated in 0/0076 sec